ziel -> RE: Rad partnera u inostranstvu (22.7.2017 10:04:30)
|
IZVORNA PORUKA: Bambi09 Ziel duso, prvo zao mi je sto prolazis kroz takvu situaciju. Drugo, moras pod hitno prestati razmisljati o tome sta ce ljudi oko tebe misliti. Niko ne zna, pa cak ni mi koji smo iole upuceni u situaciju, s kakvim stanjem i zivotom se ti boris. Dakle, to sta ce ko misliti i pricati o trudnoj zeni sa djetetom mladjim od 2 godine, apsolutno neka te ne opterecava. Sve da ti je idealno, ljudi ce naci nesto za sto ce se hvatati da pricaju o tebi. Sto se tice samog braka, ja bih, posadila covjeka ispred sebe i trazila objasnjenje za takvo njegovo ponasanje. Jer ne mozes ni znati zasto je takav dok ti ne kaze. Jel mu nesto smeta kod tebe i sta je to sto ga dovodi da se tako ponasa?! Otvoreno porazgovarati s njim, jel on zeli da mu djeca odrastaju u porodici ili razvuceni na 2 strane?! Da li je moguce da se oboje potrudite da vas brak funkcionise, uz napomenu da sve sto bude trazio od tebe mora dati za uzvrat i tebi ono sto budes ti trazila od njega. Ako nista od toga nije moguce, koliko sutra razvod braka, jer u protivnom to je samo produzavanje agonije i dovodis sebe u situaciju da neces moci otici kad ti dodje 5 do 12. Uz Boziju pomoc, tvojoj djeci je potreban mir i stalozenost da izrastu u fine ljude. Savjet advokata obavezno. Sretno mila. Draga ja kad ga pitam sta mu smeta kod mene, on pocne da nabraja kako sam ja lijena, kako nam je po kuci razbacano itd.kao on to jedva gleda... a iz toga stoje moje noci sa 4-5 budjenja pored djeteta koje se budi od rodjenja, ima 20 mj.koje cim ustane raznese svoje igracke po kuci, on nece nikad al bas nikad to nije njegov posao - promijeniti pempas, oprati sudje, usisati, zategnuti posteljinu. Nista ne radi po kuci apsolutno. Ne hrani on dijete, ne kuha. Ja kad hranim dijete i dijete prosipa oko sebe ili se ukapa , isprlja oko usta, on se pocne nervirati i govoriti ZNAS DA MI TO SMETA. OBRISI GA. VIDI STA DIJETE RADI. A ja jos uvijek hranim to dijete znaci nisam ni zavrsila pa da stignem to obrisati iza njega... On to sve smatra mojom lijenoscu. Pa eto majke ste . Imale ste nekad i 1 godisnjeka i 2 i 3 godisnjaka.. pa jel kuca moze biti zategnuta i sjajna???? Kod mene nema sanse. I nisam opterecena time jer sam i zaposlena , idem na posao svaki dan..samo sam sada na g.odmoru . pa kad je vrijeme za mene? Za moj odmor. A jos sam u 19.ned.trudnoce... ali sam ja ipak uvijek kriva za njegova nerviranja.
|
|
|
|