RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (30.1.2017 19:12:45)

Ja nikome nisam rekla, i bilo mi je super i sada bi najradije da nekazem Al Morat ću neko mora D čuvat ;)

Mina90 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (30.1.2017 19:17:53)

Ja sam ista takva, znan da bi meni bilo puno lakse da znam da su mi tu roditelji, osjecala bih se sigurnije...Medjutim, kako je mami, ona zna te bolove, i zna kroz sta ces proci, boli i nju vjeruj mi...moju bi srce strefilo, zato cu ja aBd javit kad prodje, onda samo javim lijepu vijest... :D neka je mene bpljelo, bar nju vise da nista ne sikirra...

Eh sad ja imam jedno pitanje, znaci 22 sedmica sam i povremeno, ali ne stalno, imam neke cudne bolove...ne znam kako bi ih opisala, kao kad se prehladite pa ocekujete svaki cas da cete dobit proliv [sm=smiley36.gif] ili mozda onaj osjecaj kad trebate dobiti, ali bolovi kobkretniji jos nisu poceli... znam da u trudnoci svasta bolucka, al se bojim da nisu kakve kontrakcije...na zadnjoj kontroli, prosle sedmice bilo je sve ok, I doktorica nije registrovala u tom trenutku nikakve kontrakcije..

Maca91 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (30.1.2017 19:44:03)

Mina ja sam 17+3 i imam isto takve bolove,pitala dr jer sam i ja kontala da nisu kontrakcije jerjer ne znam kako to izgleda i rekla mi je da je to ok,da se sve siri,raste. :-)

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (30.1.2017 21:28:10)

IZVORNA PORUKA: Mina90

Ja sam ista takva, znan da bi meni bilo puno lakse da znam da su mi tu roditelji, osjecala bih se sigurnije...Medjutim, kako je mami, ona zna te bolove, i zna kroz sta ces proci, boli i nju vjeruj mi...moju bi srce strefilo, zato cu ja aBd javit kad prodje, onda samo javim lijepu vijest... :D neka je mene bpljelo, bar nju vise da nista ne sikirra...

Eh sad ja imam jedno pitanje, znaci 22 sedmica sam i povremeno, ali ne stalno, imam neke cudne bolove...ne znam kako bi ih opisala, kao kad se prehladite pa ocekujete svaki cas da cete dobit proliv [sm=smiley36.gif] ili mozda onaj osjecaj kad trebate dobiti, ali bolovi kobkretniji jos nisu poceli... znam da u trudnoci svasta bolucka, al se bojim da nisu kakve kontrakcije...na zadnjoj kontroli, prosle sedmice bilo je sve ok, I doktorica nije registrovala u tom trenutku nikakve kontrakcije..

Ma ne znam ,svako ima svoje misljenje i zna kako najbolje :) al ja iz iskustva mogu reci da mi je puno lakse bilo sto sam znala da su mi roditelji i mm u cekaoni ,pa malo virnem i odmah mi lakse bilo[sm=smiley36.gif] bas zato sto mama zna kroz koje bolove se prolazi ja mislim da je nama lakse podnijeti sve to :) ja znam da bih ja voljela biti blizu svoje cerke aBd kad rodi :)
Jos pogotovo ako muz moze da lrisustvuje ,to jw divno ...na prvom porodu je mm prisustvovao i bilo nam je divno :)

Sto se tice tih bolova to je normalno ;) popij mg i lezi ....ja haman non stop imam te bolove od pocetka ..

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (30.1.2017 21:34:00)

Ja ,wvo i sinoc i danas imam neke cudne bolove u krstima i dnu stomaka [sm=zmeden.gif] samo gledam hocel sta procuriti ....moram priznati da me neka blaga panika hvata ...da mi je bar izdrzati dok odem u slo ..tamo do 16.2...imam neki osjecaj da cu se prije poroditi[sm=zmeden.gif]

Visnja RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 7:54:50)

bejbibi izdrži još malo [sm=smiley31.gif]

manuela sretno! danas ideš kod doce?

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 8:08:23)

Jutro...[sm=bravo.gif]
Jeste Visnja danas kod Dr. a s obzirom da bolova vise nemam sve su sanse da ce me vratiti kuci....
Ustala rano popila shake limun i crvenu narandzu sa kasikom meda i sakom badema i sinoc sam i odmah mi bolje.
Sad cekam da se to malo slegne pa da pijem kafu[sm=smiley36.gif]
Uglavnom danas u 16:00 Dr. pa vidjecemo[sm=bravo.gif]

Bubamara92 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 8:16:37)

Jutro zenice kako ste mi...
Manuela draga imal sta kako si...
Bejbibi i ja sam tako sad ce sad ce...a izgleda da cu prenijeti...
A ja prvi. put nisam htjela javit svojima...kad su mi dosli ja sjedo i puče mi vodenjak.a sada moram javiti jer moja mama ce cuvati A.

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 8:24:40)

Moja Bubamara ko da i nisam 40 sed.
Ono bolova u nedjelju navece do pon ujutro i nista...
All viddjecemo danas mozda smo bas napredovali za poroda u odnosu na proslu sed.[sm=smiley1.gif]

Ja prvi put nisam javljala mami al neko drugi ni danas mi nije jasno ko jeste.
Ne planiram ni sad previse je osjetljiva a stalno me zivka.Ionako ima problema sa pritiskom...Javim kad sve prodje I mirna Bosna.[sm=smiley36.gif]

Bubamara jel i ti danas ides Dr.???

covered -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 9:17:03)

Izdrzite zeneee!!!
Ni ja nisam za to da se govori jer mati k'o mati se sikira (doduse rano mi je o tome razmisljati [sm=smiley36.gif]
Ja hB bolje, jucer grah pravila, naump'o mi (sigurno nije kao tvoj bejbibi, ti imas vise iskustva [sm=smiley36.gif]) ali sam za divno cudo jela..uspjela sam i doruckovati, nadam se da ce ovako ostati za ubuduce
Manuela, sretno, bitno je da je bebica zdrava a to sto joj se svidja kod mame udovoljit ces jos za kratko [sm=smiley1.gif]
Bejbibi ne sikiraj se, nekad mi sami sebe isprepadamo, ima li sanse da ranije odete ako budes mislila da ima potrebe?

Zelimo_bebu -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 9:33:28)

Dobro jutrooo...jeste sve na broju terminuse? [sm=smiley36.gif] jos nijedna nije rodila...mislim na vas non stop
Ja cu reci mami posebno ako se desi u razumno vrijeme jer je ona penziju zaradila u bolnici i dosta ljudi zna pa nije zgorega da vas pripazi netko jer bez toga ne ide...na zalost...

Bubamara92 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 10:06:05)

Manuela i ja danas u drugu smjenu kod doktora...
Sretno ja Imam jos par dana za 40 sedmica...
Zelímo bebu i moja mama radi u bolnici u tz a ja u sa al sve sú to kolege :-)
Ja moram mami javit samo radi A da dodje da je cuva...jer MM radi

ananas_ze -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 10:14:59)

IZVORNA PORUKA: manuela RR

Moja Bubamara ko da i nisam 40 sed.
Ono bolova u nedjelju navece do pon ujutro i nista...
All viddjecemo danas mozda smo bas napredovali za poroda u odnosu na proslu sed.[sm=smiley1.gif]

Ja prvi put nisam javljala mami al neko drugi ni danas mi nije jasno ko jeste.
Ne planiram ni sad previse je osjetljiva a stalno me zivka.Ionako ima problema sa pritiskom...Javim kad sve prodje I mirna Bosna.[sm=smiley36.gif]

Bubamara jel i ti danas ides Dr.???

Sve hocu da ti kazem da ti je taj iscjedak moguc ako si imala odnos a jesi [sm=smiley1.gif]

Zelimo_bebu -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 10:46:20)

Pa upravu si sve su to kolege...ja samo kazem da je lakse kad je i ona uz mene...iskreno ima zena koje nikog ne znaju dodju i porode se i sve super a ima i da se pate satima nitko nece da ih pogleda...ja vec sad razmisljam kako cu i vec cupam svaku vezu iz naftalina kad dodjem gore...

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 13:14:26)

Dancek zene ,kako ste :) kod nas danas pretoplo ,sav se snijeg poceo topiti al zato vani ne mozes hodati od bljuzgavice i lokvica ..ja sad isla po M u vrtic ..jutros sam gledala M na tv-u [sm=smiley36.gif] bila im tv neki dan u vrticu ,ispitivala na temu zeko..presmijesna su djeca majke mi hehe ,slatki skroz [sm=smiley1.gif]
Sta se ovdje piskaralo,idem vas citati

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 13:15:22)

IZVORNA PORUKA: Visnja RR

bejbibi izdrži još malo [sm=smiley31.gif]

manuela sretno! danas ideš kod doce?

Hvala Visnja :) evo trudim se nekako [sm=smiley36.gif]

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 13:16:50)

IZVORNA PORUKA: covered

Izdrzite zeneee!!!
Ni ja nisam za to da se govori jer mati k'o mati se sikira (doduse rano mi je o tome razmisljati [sm=smiley36.gif]
Ja hB bolje, jucer grah pravila, naump'o mi (sigurno nije kao tvoj bejbibi, ti imas vise iskustva [sm=smiley36.gif]) ali sam za divno cudo jela..uspjela sam i doruckovati, nadam se da ce ovako ostati za ubuduce
Manuela, sretno, bitno je da je bebica zdrava a to sto joj se svidja kod mame udovoljit ces jos za kratko [sm=smiley1.gif]
Bejbibi ne sikiraj se, nekad mi sami sebe isprepadamo, ima li sanse da ranije odete ako budes mislila da ima potrebe?

Mogu sad da idem ako hocu ali necu [sm=smiley36.gif] previse mi to kod svekijevaca [sm=jezicek.gif] ionako cu morati haman biti do kraja marta [sm=hudicek1.gif] M mi ima 23.3 kontrolu aBd pa da vidimo i snjim sta cemo,kako cemo ....

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 13:19:02)

IZVORNA PORUKA: Bubamara92

Jutro zenice kako ste mi...
Manuela draga imal sta kako si...
Bejbibi i ja sam tako sad ce sad ce...a izgleda da cu prenijeti...
A ja prvi. put nisam htjela javit svojima...kad su mi dosli ja sjedo i puče mi vodenjak.a sada moram javiti jer moja mama ce cuvati A.

Pa nadam se da necu prije vremena..bar iza 17.2 da bude [sm=jezicek.gif] nek ja udjem u 9mj sigurno aBd pa kad bude ....

Ima li kakvih naznaka kod tebe ??
Opasno se priblizilo[sm=smiley36.gif]ima li treme [sm=smiley1.gif]

covered -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 17:58:04)

Pretpostavljam da je normalno, ali nekad kad kihnem zigne me nekad desni nekad lijevi jajnik i to bas bas zaboli, mene neka panika odmah uhvati[sm=smiley13.gif]

vesela_vrba -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 18:51:25)

Ja bih voljela od svoje mame sakriti kada krenem jer znam da se puno brine, naravno kao i svaka mama, ali eto nekako bih joj radije javila kada sve bude gotovo aBd. Mislim da necu moci, ona radi u bolnici pa cu preko nje ganjati kakvu stelu :)

covered ti i ja smo kao braca haha, prvo oni problemcici sa savom i sada ovo, i mene isto tako. Pa sad mahinalno kada god krenem kihnuti cuvam se za stomak. Valjda je normalno, brzo prodje :)

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 20:26:57)

Zene evo mene sa kontrole...
Bebac se smjestio u porodjajni kanal prst i po otvorena ...
Plodove vode dovoljno CTG uredan..
Cekamo da prirodno krene...[sm=bravo.gif]

Dr. Kaze da tolerisu 7 dana preko termina ako je CTG uredan i plodove vode dovoljno..[sm=smiley1.gif]

manuela RR -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 20:32:58)

[sm=smiley1.gif]
Bubamara cekam tvoj izvjestaj[sm=smiley36.gif]

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 20:58:46)

Gdje su kontroluse ? Manuela? Sad kad se javi sa Bebicom u rukama ... Amin ;)

Andy_Bec23 -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 21:01:57)

Sad vidjeh ;) super za pregled ma bebici fino ;) uživa u pupi ;)

bejbibi -> RE: Razgovori u očekivanju beba-JANUAR (31.1.2017 22:18:48)

IZVORNA PORUKA: manuela RR

Zene evo mene sa kontrole...
Bebac se smjestio u porodjajni kanal prst i po otvorena ...
Plodove vode dovoljno CTG uredan..
Cekamo da prirodno krene...[sm=bravo.gif]

Dr. Kaze da tolerisu 7 dana preko termina ako je CTG uredan i plodove vode dovoljno..[sm=smiley1.gif]

[sm=bravo.gif]haj s hajrom aBd :) da sve prodje u najboljem redu ;)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  21 22 23 [24] 25   Sljedeća stranica >   >>