Sunašce2015 -> RE: pomoc, sta uraditi (8.6.2017 23:11:32)
|
IZVORNA PORUKA: aidana IZVORNA PORUKA: teacher75 IZVORNA PORUKA: ninuska IZVORNA PORUKA: aidana Pa ok, bitno je da su oba partnera suglasna i da ste zadovoljni. Vas brak, vas dogovor na obostrano zadovoljstvo. Meni u ovom gore slucaju nije uredu sto muz jedno prica drugo radi. Ako nije htio nikako govoriti o svojim primanjima trebao je tako reci a ne lagati. 👍 Da i ja potpisem. I logicno mi je da ce supruznici znati kolike su im plate ukoliko imaju neku prosjecnu platu a posebno ispod prosjeka jer valja sve racune poplacati, izdvojiti za odmore, registraciju auta... vrtic, produzeni, hrana, aktivnosti djece, sve to dosta kosta. Mora se znati koliki je jorgan kojim ces se pokrit. E sad, ko ima platu iznad prosjeka, moze se raspojasati a ako su oboje u toj situaciji logicno da ne moraju brojat svaku potrosenu marku Tacno, ako plata samo pokriva sve troskove potrebno je kalkulisati i znati sta koji mjesec mozes a sta ne mozes. Da sam bogatasica vjerovatno ni mene ne bi zanimalo koliko tacno na sta trosimo. Da rezimiramo, dogovor stoji, on placa rezije, ti hranu ( ili obrnuto), znate kolike su vam plate, nekad se za hranu da vise, nekad za rezije, pa ispadne stres ko ce kupiti za dijete.,zasto se mora referisati za onaj visak sto ostane? Ti si roditelj, normalno je da ces imati u steku za nedaj Boze, to su nas ucili stariiii, ali ne vidim pocentu zajednickog zivota, forsiranja tog zajednickog, ako sse u tom zajednickom gubi neciji smisao zaradjene plate. Pa ni domacice ne pitaju svoje muzeve na stranu su price, ljetovanja itd. pa da se skupa stedi, odredjeni iznos izdvaja.
|
|
|
|