pcelica 23 -> RE: pomoc, sta uraditi (29.9.2017 19:02:18)
|
Joj evo i ja da se javim,zaista mi bezz sto ovdje pisem al' kontam bolje da s vama podjelim ovo nego s nekim iz okoline ne volim bas pricati o "problemima".Naime,radi se o svekrvi [sm=smiley1.gif] Poprilicno teska zena,ali da budem iskrena ne pravi nam neke probleme eh,sad mislim da je to zato sto ja uvijek predjem preko njenih gresaka,nekih rijeci...Inace,sa kcerkom non-stop ratuje! Svekrva je u prizemlju mi na spratu! Onako funkcionisemo,kad kome sta treba tu smo!Mislim da me ne voli,mada je ona tip onih hladnih zena!Npr.moji su drugaciju vazda se zivkamo,mama uvijek brine podjednako i za mene i mm i moj muz ih bas voli,ali oni njega bas postuju!Kako je dosao beban ja sam istrzana! Svekrva je nespretna,da li zbog godina ili sta vec...Uzme dijete a,on visi do poda,ona ga nateze,on place dok ga ja na uzmem i tako u krug!Kad god je zamolim da nesto ne radi kao da zidovima pricam,a moj muz kaze "Ja sta god joj kazem ona usvoji,npr.kako da ga drzi,okrene,da ga ne voda za rukice..." E,malo prije je bio vrhunac!Malac nece da spava i ja ga iznesem malo vani,hladno je skroz!Rekoh samo cemo malo ispred,svekrva tu,kupi neke papire,drva po dvoristu i uzima mi dijete iz ruku ja kazem "nesto si radila,hoces oprati ruke" ona me hladno iskulira (to za ruke je posebna prica,jer ga konstantno dira po lici,npr,dodje gradskim prevozom i odmah ga po licu,a dijete osjetljivo Boze! Elem,uze ona tako dijete i drzi ga seknudu i hladno ga u carapicama spusti na beton da stoji [sm=zmeden.gif] Ja rekoh "pa nemoj hladno je" ,ona kaze neka ga malo neka stoji i opet ga stavi [sm=zz_banghead.gif] ja malo sebi dadoh za pravo i povisi ton "molim te podigni ga!...tajac! nastavlja se normalna konverzacija,nakon toga kroz minut joj dosadi dijete (jer on nema mira nikako) veli,hajde mami!...Da mm je na to sve rekao,"on stavlja noge u usta pa zbog toga",,,kada sam ostala sama s njim kazem da zaista nema smisla to sto radi i da je jednostavnije bilo da je on skrenuo paznju svojoj mami nego ja,jer je beton malo je reci leden...Muz kaze,hajde molim te ne pretjeruj,sta ce mu biti i da nema smisla sto toliko brinem bla,bla,bla!Da napomenem da to nije samo do mene moja zaova (koju volim zaista kao sestru) nikada nije djecu ostavila kod nje ako nisam ja ili mm kuci da bi ih mogli paziti,stalno hoda za njom i govori pazi ovo,pazi ono.Ali naravno meni se zarezuje kao snahi! Sta da radim,kako da se ponasam? Izludjuje me to sve! Nekad mi dodje da ga ne snesem nikad ,a opet mi bude zao,znam da ga voli,ali zena jednostavno nije spretna? Savjet!
|
|
|
|