Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 9.3.2016 11:00:08
Lejni
Zene drage samo da vas pozdravim i cestitam 8.Mart. nisam nista citala, prezauzeta sam pa cu nadoknaditi. Eto pozdravljam vas sve redom pa pisem uskoro malo detaljnije
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 9.3.2016 12:56:25
Vrtni patuljak
Pozdrav zenice Ney i Isha cestitam od srca, nek ste svi skupa zivi, zdravi i sretni 1000 godina!
Minie i Samy_lo - nema guzve jer je nova direktorica otvorila dodatne boksove za vadjenje krvi, da rastereti sluzbu i smanji guzve sto je stvarno odlican potez.
Ja vadila krv za hormone stitne pa usput i krvnu sliku- visoke mi masnoce prvi put u zivotu Kontam, jela sam dosta putera za dorucak, valjda je od toga, nemam ideje od cega bi mi masnoca mogla biti povisena Uglavnom, dobro je sve, osim sto placem stalno nicim izazvana a inace sam poznata kao neko ko ne place, pa mi je muz sokiran, a mama se valja od smijeha- kaze nije dzaba drugo stanje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 9.3.2016 15:50:18
minie
IZVORNA PORUKA: Vrtni patuljak
Pozdrav zenice Ney i Isha cestitam od srca, nek ste svi skupa zivi, zdravi i sretni 1000 godina!
Minie i Samy_lo - nema guzve jer je nova direktorica otvorila dodatne boksove za vadjenje krvi, da rastereti sluzbu i smanji guzve sto je stvarno odlican potez.
Ja vadila krv za hormone stitne pa usput i krvnu sliku- visoke mi masnoce prvi put u zivotu Kontam, jela sam dosta putera za dorucak, valjda je od toga, nemam ideje od cega bi mi masnoca mogla biti povisena Uglavnom, dobro je sve, osim sto placem stalno nicim izazvana a inace sam poznata kao neko ko ne place, pa mi je muz sokiran, a mama se valja od smijeha- kaze nije dzaba drugo stanje
Pozdravcici za sve!
Povisen hlesterol i trigliceridi su normalna pojava u trudnoci, izuzev ako su povecani 3,4 puta. Nista se ti ne brini i ja sam tako ostala sokirana, ali mi dr objasio da je to sasvim normalno.
Arijana ja sam danas kupila gegice, a neki dan bodi i kapicu, hehe. Moram skinuti i odjecicu od R da vidim sta ce odgovarati, nisu rodjeni u istom godisnjem dobu. A ostatak ce MM kupiti u Njem, naravno, kad ja izaberem
Odoh se spremati kuci. Imate veliku pusu od nas dvoje
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 9.3.2016 22:02:54
nudzejma
Pozz zene... Ja danas ponovo zavrsih kod ginekologa.Obzirom da sam u nedjelju bila privatno na UZ a pritisak se nastavio odem u Dom Zdravlja.Doktorica me ginekoloski pregleda i kaze da imam jaku upalu bukvalno uzareno sve sa puno sekteta i da beba nije uopste nisko.Te zbog toga ali i brojnih bakterija u urinu prepise mi Cefalexin cps. I Neo Penotran vag.Nalaz urinokulture ce biti gotov tek u petak ili subotu. Takodjer mi rece da mi je grlic mekan od te upale i da se malo primirim dok ispijem terapiju nakon cega bi sve trebalo biti uredu uz Boziju pomoc. Lakse mi je pala ova upala nego da je rekla da je nisko beba... Eto nadam se poboljsanju... Lijepo spavajte
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 9.3.2016 22:41:38
mala_sa
Tuspas i nas , danas mm nije isao na posao pa smo kucile uzivali .
MashAllah za uredne kontrole
Nudzejma nadam se da ce upala brzo proci? Kako si je zaradila? Meni se isto bas pojacao iscjedak, imam pregled iduci petak aBd tako da cu sigurno dobiti neku terapiju...
Sto se tice kupovine, ja sam dosad kupila 3 bodija i gegice, nisam se jos nikako zadala u kupovinu, a morat cu kupiti i sve krupne stvari. Tako da bih trebala polahko, da ne bude bas sve odjednom
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 8:14:00
minie
Jutric,
Kod nas tmurno i kisovito, dosadno ugl. Meni je sinoc pritisak bio tako nizak da nisam mogla na oci gledati, u pola 10 otisli na spavanje. Uzela sam svoje nalaze krvi i urina, nema ni jedna zvijezdica, zeljezo skoro 18, a i urin izgleda dobar. Nego ja cijelu trudnocu sa tim upalama "deveram", meni iscjedak kolicinski nije problem, nego nekakav svrab. Nakon terapije mi bude pravo dobro, ali sedmicu pred kontrolu se opet pojavi. Jos stvarno nosim samo pamucni vec, pamucne dnevne uloske, ispeglam i sve, i stvarno ne znam odakle. Nadam se samo da nije candida
Mala_ sa i ja jedva cekam da dodje MM pa da uzivamo u kucnoj atmosferi, ma nigdje necu ici Jos 15ak dana aBd Nudzejma malo odmaraj, proci ce to, bitno je da je bebica dobro, a mi cemo nekako izgurati.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 10:05:05
nudzejma
Jutro drage moje, Mala_sa i Minie nemam pojma odakle mi ta upala.Zanimljivo da nisam imala ni puno sekreta ili nije bio tako vidljiv.Samo od prosle subote pocelo cesce pi-pi i pritisak u dnu stomaka.Bas iritantno Pijem ove silne antibiotike pa vidjet cemo. Nego da vas pitam,ako je neka od vas koristila Neo penotran vag,da li ste imale osjecaj pecenja i iritacije u vagini? Ja sinoc prvu stavila ali tako me peklo i bolilo za poluditi ali kasnije se smirilo.Kontam mozda je to sve zbog upale Uglavnom ja vam sad mirujem koliko mogu i mogu vam reci da je lijepo odmoriti od posla Mahanje iz kisne Tuzle
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 10:51:01
blossom
Jutro zenice
Vrijeme nam je bas za kreveta, jedva sam ustala jutros.. Nakon kafe nemam pojma sta cu sa sobom danas..
Vrtni patuljak, minie je upravu.. Te masnoce su normalne u trudnoci. Ja sam citala da od trudnickih hormona, holesterol bude povisen. Ne brini se..
Nudzejma, ja sam nedavno isto pitanje postavila vezano za te vaginalete... Isto sam se bila prepala kad je pocelo da zari i pece.. Ali drugu noc je vec bilo lakse, pa svaku narednu noc.. Izdrzi, bitno je da se upala sanira
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 11:24:43
Choopy
Pozrav ženice i od nas, drago mi je da vidim da ste svi doboro
Isha i Ney cestitam na bebicama
Kiša pada i kod mene, dan samo za spavanja, a ja ne mogu da spavam, ustvari mogla bih ako bi se ikako mogla da namjestim udobno, a ovako žulja me ruka, pa noga, pa glava, pa beba se buni i tako
I ja uskoro krecem sa kontrolama na GAK-u. Imate li neku preporuku za doktrora ili doktoricu ?
Prošli mjesec je ovdje neko objavio spisak dežurnih dr na GAKu, ima li iko taj raspored za mart?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 12:11:27
minie
IZVORNA PORUKA: nudzejma
Jutro drage moje, Mala_sa i Minie nemam pojma odakle mi ta upala.Zanimljivo da nisam imala ni puno sekreta ili nije bio tako vidljiv.Samo od prosle subote pocelo cesce pi-pi i pritisak u dnu stomaka.Bas iritantno Pijem ove silne antibiotike pa vidjet cemo. Nego da vas pitam,ako je neka od vas koristila Neo penotran vag,da li ste imale osjecaj pecenja i iritacije u vagini? Ja sinoc prvu stavila ali tako me peklo i bolilo za poluditi ali kasnije se smirilo.Kontam mozda je to sve zbog upale Uglavnom ja vam sad mirujem koliko mogu i mogu vam reci da je lijepo odmoriti od posla Mahanje iz kisne Tuzle
I mene je ta prva malo pekla, ali kasnije nisu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 13:54:23
Sanjalica 85
Drage moje samo da vas pozdravimo i da se vratimo u krevet. Tako mi je nesto tezak danasnji dan ne mogu vam opisati. Nocas sam lose spavala, ledja me strasno bole, pa ne mogu da se namjestim, onda me uhvati ona ruzna nervoza i vrucina u nogama i na sve to jos zgaravica, a beba veseljak pravi, gura se, proteze, razvlaci me ko zvaku, ma nemilosrdna je. Jos jutros ova kisa. Jedva cekam da MM dodje kuci da se okupam, pa da me fino izmasira i opet u krpe Odmarajte, mazite pupe i pokusajte da zanemarite ovo sivilo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 17:54:01
Lejni
Isha, cestitam mila. Konacno
Nudzejma samo koristi terapiju i proci ce. Ja jos imam do sjutra antibiotike ali kako sam vaginalete iskoristila opet vidim iscjedak. Sretno i da prodje brzo
Tackice dobro dosla, ti si negdje sa mnom, ja tacan termin ne znam, negdje pokazuje 26, negdje i 27, 28.09 pa eto ja stavila da je 26 dok dr ne pomene nesto hehe. I ja sam u 12 sedmici. I jedva cekam da vidim je li djevojcica ili djecak. Da se mama navikne i spremi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 18:02:57
tačkicaa
Meni rodjendan 27.09., pa se nadam da ce bebac malcek pozurit' :-D I ja jedva cekam, ja vec sebi odredila spol, pa da mi je da saznam na vrijeme, da mi dijete ne bude istraumatizirano i zbunjeno :-D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 10.3.2016 18:57:29
nudzejma
Tackiceee i ovaj put je Lejni mozda ti je sekret i od vaginaleta.Mislim uvijek jedan dio iscuri van... Mene izludi pi-pi,svakih pola sata sam u wc-u Bas me smoriiii.Valjda i upala i beba pritiska mjehur. Lejni nisam upratila zbog cega ti koristis terapiju?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 11.3.2016 8:22:25
tačkicaa
Cestitam :) Da bude zdrav :) I ja sam imale te neke upale, urin bio bas los, pila neke antibiotike i sve se sredilo... Pijes li ti neke lijekove za to? Sad samo tri puta navece ustajem na pi-pi :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 11.3.2016 9:22:55
mala_sa
Jutro i od nas , danas smo same sve do veceras
Kod mene sve standardno, osim tog pojacanog iscjedka i umora koji nastupi jako brzo, nema cala nekih promjena. Beba hB bas fino lupa, vec uveliko se vidi bas i po stomaku kad negdje lupi ili kad gura rukicama i nogicama.
Vidim i vi ste mi hB sve dobro
Tackice dobro nam dosla, meni je spol rekao u 15 sedmici, mslm da vecina zena sazna spol izmedju 12-16 sedmice
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 11.3.2016 10:14:40
tačkicaa
Hvala Mala :) A u kojoj si ti sedmici? To nesto daleko, beba se vac vrti :) A kakav je to pregled u trinaestoj? Znam da se radi neko mjerenje vrata bebe, ali kako se to uopste radi? Ja izgleda bas ništa ne znam, jadno moje dijete :D
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 11.3.2016 11:12:19
mala_sa
Tackice ja sam 25 sedmica, zacas proleti vjeruj mi .
Izmedju 11-14 sedmice radis fetalni skrining i mjerenje nuhalnog nabora. Tu se vec fino vidi mrvica kako je formirana, vidis joj sve dijelove tijela, gleda se je li kicma lijepo srasla. A nuhalni nabor se izmjeri jer se po njegovim parametrima mogu utvrditi razne genetske anomalije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Mart 11.3.2016 12:24:12
*andjela*
Pozz drage moje,beba spava ,ja uspavljujem V.u kuci smo svi vecinom,MM mi jos iduce sedmice kuci,pa pocinje raditi,a bas sam se navikla,ruzno vreme svaki dan,pa V nemoze nimalo napolje,svi smo nesto smrcavi,V juce dobio konjuktivitis,kontam da mu je preslo od bebe,imala je ona kad smo dosli iz bolnice...Snalazimo se dobro za sad,u kuci dar-mar
Od rođenja bebama je potrebna ljubav i pažnja, a njihovim ro
Anketa
Setnja sa porodicom teacher75
Voli li vas muz set_ati sa vama i bebom? Moj bas ne voli, mrsko mu, vise voli odmarati kod kuce ili s nama sjediti u kaficu, a ja se bezveze osjecam kad sama set_am sa bebom i vidjam parove s bebom:(
Voli (75%)
Ne voli (25%)
Broj svih glasova: 135
Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!