mala_sa
|
Evo mene opet , novcanik sam nagrdila porucujuci online , spisak je spreman, a stvarcice prebrane Eh svasta ste pisale danas , moje iskustvo sa 2 poroda je: 1. Prvi zavrsen sa epi + vakum jer je sin isao potiljkom, i hvala Bogu to nas je spasilo oboje . Drugi put sam sama pukla po starom savu, ali ne puno, max 3 koncica da sam imala. Oba puta sam hodala vec 3 dana nakon poroda, a sasvim se oporavila nakon 7 dana. 2. Muz je prisustvovao na oba poroda, divno iskustvo i meni i njemu . Bio je uz mene bas kada mi je najvise trebao, prosli smo skupa kako lijepe, tako i manje lijepe trenutke, hrabrio me je kad god je osjetio da mi treba, i to iskustvo nas je svaki put iznova zblizilo . On je bio taj koji je prerezao pupcanu nakon pulsiranja, oba puta, i on je skupa sa babicom uradio prva mjerenja, vaganja, oblacenja i apgar testove. 3. Nakon prvog poroda bebu mi nisu odmah stavili na prsa jer je morao u toplotni krevetic, temp mu je vec bila jako spala. Ali nakon sat vremena prvi put smo dojili i ljubili se . Drugi put su macu odmah spustili na moje grudi, tako svu vrucu i umazanu, ali meni i mm najljepsu na svjetu; tada smo je prvi put pomirisali i zaljubili se oboje . 4. Dok bebu babica i muz oblace i testiraju, ja "poradjam" posteljicu, i doktor uradi epi, tako da je u oba poroda bio postedjen te malo gadnije strane porodjaja Eto ukratko, tako to kod nas bi Lejni mene su svrbile bradavice u 3 i 4om mjesecu, nekad bas smeta, ali utjesno je da prodje Mini znaci uzivali ste svo 3 , jos malo i eto vama i 4og clana aBd