|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar
5.2.2016 12:19:37   
cauchy
Logica kod tebe je afi super, imas dovoljno plodove vode, i to je to. Nemas razloga za brigu. Kod mene je kriticno jer je afi 7,5 ali eto opet mise beba razvija kako treba. Jos kod mene dvoroga maternica, pa se ne moze ni vidjeti tacno koliko ima vode.
Neki doktori ne vjeruju u mjerenje pomocu indeksa afi, vec po iskustvu znaju ima li vode dovoljno ili ne.
Meni su u bolnici radili amni sure, to ne mozes sama kod kuce, jer treba bris iz rodnice, ali on nije 100 % pouzdan.
I kod mene non stop nesto curi, ali posto je kolicina plodove vode konstantna, dakle vjerovatno to sto izlazi nije plodova voda.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 201
5.2.2016 12:23:23   
cauchy
Sanjalice pomenula si slabiju prokrvljenost posteljice, eto to može biti razlog za smanjen afi.
Meni su za bolju prokrvljenost dali phlebodiju i nitroderm flastere, te obavezno ležanje na lijevom boku.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 202
5.2.2016 12:28:56   
škorpija

IZVORNA PORUKA: Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: škorpija

Sanjalica85 koliko košta taj Amniosure test

Cijena mu je 58 KM i u Sa ga jedino ima kupiti u apeteci Dina na Cengic Vili. Nije jeftin, ali kad te panika uhvati, nije ni bitno. Lagan je za napraviti, mozes i kod kuce, ne treba ti ginekolog.

ma naravno nema cijene za olakšanje, ja sam privatno amniocentezu platila 750 KM, samo da bez stresa uživam u trudnoći (na Jezeru mi radili 3 puta bezuspješno, baš mi šuhvu svezali user posted image )

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

(odgovor članu Sanjalica 85)
Neposredna veza do poruke: 203
5.2.2016 12:29:26   
Sanjalica 85
Cauchy ja sam pitala dr i moze se kuci uraditi. U paketu dodje bris tj stapic koji stavis u rodnicu i drzis oko minute unutra, malo ga provrtis, onda u otopinu koja dodje u maloj bocici prebacis bris i poslije test traku bacis u otopinu i cekas rezultat. Ja sam vjerovatno vodjena tvojom situacijom digla paniku, valjda mi sve svjeze, pa sada samo na to mislim. Nalivam se vodom i sokom, samo u WC idem user posted image

Našu srećicu, maminu i tatinu princezu, ocekujemo 12.05.2016. user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 204
5.2.2016 12:32:31   
škorpija
negdje sam čitala da je najbolje za povećanje količine plodove vode sok od jabuke, ali domaći i to od što kiselijih jabuka, da je dovoljno 200 ml dnevno. Ja sam jednom posumnjala da mi cura plpdpva voda, i nalijevala sam se običnim sokom od jabuke, ali me prijateljica uvjerava da mi je ustvari popustio mjehur jer mi se to desilo dok sam povraćala

Ajdin 22.4.2009. - čojkić :-))))

Alina 20. 2. 2016 - maća :)

Neposredna veza do poruke: 205
5.2.2016 12:32:56   
Sanjalica 85

IZVORNA PORUKA: cauchy

Sanjalice pomenula si slabiju prokrvljenost posteljice, eto to može biti razlog za smanjen afi.
Meni su za bolju prokrvljenost dali phlebodiju i nitroderm flastere, te obavezno ležanje na lijevom boku.

Joooj draga, ispegla lijevi bok, bas lezim na njemu stalno. Nije od mene to bas strasno, ali je kaze dr arterija pod opterecenjem, pa da pripazim i odmaram. Sreca pa mi jijevi bok odgovara i zbog ledja inace bih se ukocila . Ali bitno je da je malena ok user posted image user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 206
5.2.2016 12:33:51   
cauchy
Da vas pitam, radila sam urinokulturu, dva dana nosila urin ujutro i danas stigli nalazi. U pon cu s tim na GAK, ali možda znate sta znaci ovo:
U kulturi urina 100 ml izolovano 2000 bakterija koje su identifikovane kao Escherichia Colli. Obzirom na mali broj antibiogram nije rađen. (meni ovo ne zvuci kao mali broj, al opet ne razumijem se u ovouser posted image ); na sljedećem papiru piše: kultura urina sterilna nakon 24 sata.
E sad, jel imam il nemam kakvu bakteriju, jel opasno šta?

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 207
5.2.2016 12:43:17   
cauchy
Ma pila sam i ja 3-4 litra vode, domaći sok od jabuke mjesec dana, koičina plodove vode ista. Dakle, sve su to nagađanja. A pregledalo me, da ne slažem, do sad 15-tak doktora i svi tvrde da se plodova voda ne može nadoknaditi, obnoviti da, ali ne može nadoknaditi izgubljena. Jedini način je amnioinfuzija, ubacivanje otopine slične plodovoj vodi, a to se radi nakon što se utvdi da manjak vode nije posljedica anomalije ploda.
Kod mene je voda iscurila, visoko prsnuće vodenjaka, što medicina ne objašnjava kako se događa to, neki doktori čak odbacuju tu ideju, ali eto...kod mene voda nestala, međutim beba super, pa mi daju tu infuziju.

Ali ako vam doktor nije rekao da je šta opasno ne razbijajte glavu s time, jer da jeste, bile bi hospitalizirane.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 208
5.2.2016 12:54:08   
Sanjalica 85
Cauchy upravu si potpuno za razbijanje glave, ali i sama znas kako to ide sa bespotrebnom panikom, nazalost user posted image

Urinokultura ti je ok, imas jaaaako malo E.coli, tebi na 100 ml izgleda puno, ali ustvari na mililitar je to zanemarivo i sa tom kolicinom stvarno nije moguce raditi antibiogram. Ovo znam iz struke (laboratorijski tehnicar sam, a i biologuser posted image ). Mozda ti preventivno daju neki blagi antibiotik, a brusnicu slogodno mozes piti da ti malo ispere mokracne kanale.

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 209
5.2.2016 12:59:26   
cauchy
Sanjalice hvala tiii do neba, baš si me utješila, meni je kao laiku to 2000 zvučalo ogromno ( po struci sam matematičar, možda zato, heheuser posted image ).

Neposredna veza do poruke: 210
5.2.2016 13:01:25   
Sanjalica 85
Hahahahaha, uradi proporciju, vidjet ces da je nista na 1 ml user posted image user posted image user posted image . Skuhaj brusnicu i pijuckaj cajic sa svojim momcicem user posted image

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 211
5.2.2016 13:08:53   
Logica
Meni je termin 15.4. Mada ja nesto imam osjecaj da cu roditi bar sedmicu ranije jer to zelim user posted image a mislim da mi je i ovulacija bila ranije taj mjesec kad sam zarrudnila mada samo Bog dragi zna kad se to sve zakacilo :) i tako kupujem po malo gledam po internetu narucujem pa da znam :)

Sanjalice j3sil ranije imala probl3ma sa srcem ili je to n3sto trudnicko..hoce li proci poslije poroda,sta kaze dr?

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 212
5.2.2016 13:20:06   
Sanjalica 85
Logica, desavalo mi se prije da mi pocne srce ubrzano lupati i i da mi nestane daha, ali posto sam bila pusac i znala nekada pretjerati sa kafom i cigarama, pripisivala sam sve tome. NIje se cessto desavalo, pa nisam ni marila. Ni sada nije alarmantno ali dr hoce da bude siguran zbog poroda. Vjerovatno ce se opet smiriti nakon trudnoce, jer su se sada i organi pomjerili i srce vise pumpa pa je vjerovatno zato i ucestalije. A i imam anemiju, tako da se sve sastavilo.
Ja cu bankrotirati od tog gledanja po netu i narucivanja, samo narucujem iz H&M-a, sve mi je preslatko i ne mogu da odolim user posted image

(odgovor članu Logica)
Neposredna veza do poruke: 213
5.2.2016 13:29:13   
Logica
Da bude onako kako je najbolje i za tebe i za bebu,zelim ti da sto lakse izguras do kraja,evo februar ce nam brzo pa mart i eto i nas ako Bog da :)

Neposredna veza do poruke: 214
5.2.2016 13:32:59   
Choopy
Dobar dan, smao da vas pozdravim i prijavim se i u februarsku temu user posted image

Ja sam dobro osim malo kostobolje i žgaravice koja mi dušu pojede, sve je super user posted image

Cauchy baš mi je darago da si bolje i da je sa bebom sve ok user posted image

Sanjalice kako narucuješ iz H&M, sa kojeg njihovog sajta? Nisam znala da se može naruciti i da vrše dostavu u BIH. Meni su njihove stvari preslatke, vec sam uzela dvije njihove trenerkice u Tiffanyju na Dobrinji.

< Poruku je uredio Choopy -- 5.2.2016 13:33:27 >

Neposredna veza do poruke: 215
5.2.2016 13:42:01   
Sanjalica 85
Logica hvala ti, bit ce to sve ok aBduser posted image user posted image a i kakosto kazes brzo ce nam proletiti.

Choopy ja narucujem preko jedne stranice na FB, minimalnu proviziju uzimaju, a donose sve sto im narucis iz H&M, C&A, Muller, Primark. Mogu ti u PP poslati link da ne ispadne da reklamiram user posted image , ja sam prezadovoljna saradnjom. Samo sto se navuces, pa razmisli jesi li za....ja sam na odvikavanjuuser posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Choopy)
Neposredna veza do poruke: 216
5.2.2016 13:44:58   
mala_sa
Logica, moj sin je rodjen 29.4 i vrecica mu nije trebala. Mozes uzeti onu dekicu sto ima rajfesluz i kad zakopcas po sredini dodje kao vrecica, a vrlo ke prakticno jer je uvijek mozes koristiti kao dekicu. S jedne strane je postavljena tankim pamukom a sa druge plisana. Inace onu pravu vrecicu za spavanje kupi kad beba bude veca i pocne da se okrece ili navlaci sebi dekicu na lice, pa da u miru prespavas noc user posted image

Jednog suncanog, proljetnog dana; mama je u zagrljaj dobila svoga sina (29.04.2011.)

Mama je rodila sebi svoju mirisnu ruzu (19.09.2013.)

(odgovor članu Choopy)
Neposredna veza do poruke: 217
5.2.2016 13:46:55   
Choopy
Sanjalice molim te šalji mi link u pp, pa makar se i navukla na kupovinu user posted image user posted image

(odgovor članu mala_sa)
Neposredna veza do poruke: 218
5.2.2016 14:23:20   
*andjela*
Ja jutros isla izvaditi krv i urin ,nalazi danas popodne,al podici cu ih u ponedeljak ,usput kad krenem na kontrolu,posle isli do Konzuma,ja i MM pili kafu a V se igrao u igraonici

Mala sa Alina je bas kraljica user posted image ,moj V sve nesto spominje ,al sta je u njegovoj glavi nemam pojmauser posted image ...zna da u stomaku ima beba,da ce mu mama roditi seku...cak i neke stvarcice sto sam pripremala i peglala kaze to je sekino,pa gumi kakoce beba plakati i koje ce pjesmice pjevati ...a sta ce biti kad dodje beba kuci ,vidjecemo

Isha ja ne pijem nista,citavu trudnocu ,ispocetka sam pila folnu,posle mi propisala prenatal,al ja ga nisam pila..A za imena Shimer i Shine iz crtana user posted image ...Moj V kaze da su to njegove cureuser posted image

Cauchy ma opusti se sto vise mozes...nadji sebi neku zanimaciju ...da upotpunis dan...nemoj se sikirati ,vrjeme leti,ulazis skoro u 7 mjesec,jedino prati plodnu vodu,i bas da ne bude pojacano krvarenje,a sekret i to ,bljedo krvarenje....nije strasno,tebe i cesce pregledaju,cackaju ,ubacivali su ti i vodu...pa je grlic vjerovatno osjetljiv..

< Poruku je uredio *andjela* -- 5.2.2016 14:26:34 >

01.01.2014 Mamin decak * VELJKO*

28.02.2016 Mamina princeza *Marija*

Neposredna veza do poruke: 219
5.2.2016 14:37:56   
minie

IZVORNA PORUKA: škorpija

Minie blago tebi kad te nije ružio za kilažu, ja se nisam nikako vagala od posljednjeg pregleda, neću da se nerviram, stres nije dobbar za trudnicu user posted image . E nije mi jasno kako tebi u MUP-ovoj ambulanti kaže težinu bebe i još ti pokaže uzv, a ja idem kod njega privatno i nikad mi za 8 mjeseci nije rekao težinu bebe, a zadnjih nekoliko pregleda i ne okrene ekran da vidim bebu, uzv traje 3 minute doslovno, baš me to frustrira, svi ga hvale da je super ljekar, mene je porodio s privm i stvarno sve super, ali u drugoj trudnoći uopšte nisam zadovoljna s njim. Valjda prevelliku navalu žena ima i nema vremena nikom da se posveti više od 10 minuta, iskreno ja ga nijednoj prvorotki ne bih preporučila s ovakvim iskustvom user posted image

Isha
meni je Emin predivno, mm mi je za prvi rođendan kad smo se počeli zabavljati poklonio medu od metra i ja sam ga nazvala Emin i htjela sam da se sin tako zove, ali eto prevagnulo nekako Ajdin, drugo sam mislila 100 posto da će biti Emin ako bude dječak, ali eto hvala Bogu curica jeeeee user posted image , Emin ima predivno značenje, a koliko se sjećam i jedan je od nadimaka Poslanika a.s

Arijana2 i moj hoće žuto mače kad se rodi seka user posted image i kaže zvat će se Stampi, obećala sam da ćemo nabaviti, a ni sama ne znam kako, tražit ću na PIK-u da nam neko pokloni user posted image

Sanjalica85 koliko košta taj Amniosure test

Ja dodjem ujutro mozda oko 7:20 da zavrsim pregled prije posla. I sav je on uvijek nasmijan i pozitivan. Kaze ne moze tacno izmjeriti tezinu bebe ali prema njegovim pretpostavkama i mjerama ima 1000-1100 gr. Bas mi je sve pokazao, od mozga, srca, rukice, nogice, cak i potkoljenicne kosti (kaze za ovu sedmicu su vazne za neke mjere), pa i "ono" musko kako on kaze. Ja sam stvarno zadovoljna. Svaki put mi da i sliku.

Mamino sunce, maza, zivot i sreca...
R 17.10.2011.

(odgovor članu škorpija)
Neposredna veza do poruke: 220
5.2.2016 14:41:45   
cauchy
Moja andjela, lakše reći nego učiniti.
I ja kažem neću se brinuti, al čim osjetim iscjedak trčim u kupatilo, uvijek vodenasto, nemam pojma šta je.
Još non stop gosti, baš ljudi nemaju obzira, i onda svako ispituje, dok ispričam šta mi se događa po sto puta, ponovo prolazim kroz sve..
Al nadam se samo da će mi s bebicom sve biti uredu. Kada je ne osjetim nekoliko sati, odmah me panika hvata, mada znam da je to normalno, pogotovo jer pijem apaurine.

(odgovor članu *andjela*)
Neposredna veza do poruke: 221
5.2.2016 15:03:39   
nudzejma

IZVORNA PORUKA: Choopy

Sanjalice molim te šalji mi link u pp, pa makar se i navukla na kupovinu user posted image user posted image

Mogu li i ja dobiti link?

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu Choopy)
Neposredna veza do poruke: 222
5.2.2016 15:33:19   
cauchy
Žene, koje je boje plodova voda?
Kod mene ako nije ovo plodova, onda definitivno mokraćna bešika popušta...a pošto non stop idem u wc, urin mi ionako nema nikakav miris, pa ne mogu procijeniti..

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 223
5.2.2016 15:33:41   
Logica

IZVORNA PORUKA: nudzejma

IZVORNA PORUKA: Choopy

Mogu li i ja dobiti link?

Sanjalice posalji i meni ako moze :)

(odgovor članu nudzejma)
Neposredna veza do poruke: 224
5.2.2016 15:58:07   
nudzejma

IZVORNA PORUKA: cauchy

Žene, koje je boje plodova voda?
Kod mene ako nije ovo plodova, onda definitivno mokraćna bešika popušta...a pošto non stop idem u wc, urin mi ionako nema nikakav miris, pa ne mogu procijeniti..

Draga cauchy meni je prvi porod krenuo sa djelimicnim puknucem vodenjaka koji je citav dan curio...bila sam na pregledu a dr kaze ma nije to plodna voda.Ja sam bas naprotiv bila sigurna da jeste plodna.Voda je bistra bila,bez mirisa,znaci po meni to se nemoze pomjesati sa mirisom urina. Meni je pomalo curilo ne u mlazu i sledece jutro sam se porodila sa hajjrom. Nadam se da kod tebe jos nije plodova voda.

"Šta je bilo-bilo je,a ono što želiš neizvjesno je! Imaš samo trenutak u kojem živiš"

(odgovor članu cauchy)
Neposredna veza do poruke: 225
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

zubna higijena
milenium

Kako održavate higijenu vaših zubi,i što koristite?

ne koristim ništa (22%)

koristim zubnu pastu (35%)

koristim i pastu i zubni konac (40%)

nešto drugo... (3%)

Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *