Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 5.2.2016 17:49:30
mala_sa
Cauchy meni su oba poroda pocela pucanjem vodenjaka i to bas. Voda je providna, u njoj se nadje poneka bijelkasta nist (vjerovatno od bijelog pranja), bez ikakvog mirisa. Mozda da je malkice ljepljiva kad je dohvatis, nije bas ko obicna voda. Definitivno nije nimalo zuckasta. Ja npr imam dosta voden iscjedak, koji se pojavi uvijek ujutro kad ustanem. Prvo iscuri kao obicna voda, toplo jako i onda zatim izadje malo bijele sluzi. Izadje toliko da gacice budu mokre totalno i moram ih odmah zamijeniti. Ja ovakav iscjedak imam kad udjem u 5mj i traje sve do kraja trudnoce. Evo 3 put se isti pojavljuje. Nadam se da sam ti bar malo pomogla
Andjela ako V nastavi kao sto i prica, vi ste onda super prosli , za razliku od nas
Al ce novcanici da nastradaju
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 5.2.2016 17:56:21
Sanjalica 85
Evo naziva stranice- Minnie Mickey Prodaja, ako administratoru smeta neka brise. A da ne bude da reklemiram, pogledajte jos po FB stranice tipa H&M prodaja ili tako nesto, narucivanje H&M, ima ih par. Samo uporedite cijene, neko doda malo vise na cijenu, neko manje. Sve je na isti fazon, a cini mi se da su raja svugdje zadovoljna.
Malo sam spavala, sad odoh grijati grah, eto mi MM dolazi sa posla ...pusaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 5.2.2016 18:14:57
cauchy
Mala_sa malo si me utjesila jer i kod mene je tako ujutro, ono kad ustanem iscuri, tacno moram mijenjati gacice, dnevni ulozak ne pomogne. A ovo preko dana, ja se nadam da to beba sjela na besiku, jer bas stavim vateni ulozak i onoo zuto bas bude, kad curne malo. I tjesim se, da je plodova voda vala bi za ove dvije sedmice koliko curka sva izasla... Oprostite sto vas vazda smaram ovim svojim problemom.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 5.2.2016 21:44:51
nudzejma
Cauchy mozda su ti jednostavno malo popustili sfinkteri na mokracnoj besici? Pa nemozes urin da zadrzis...sve je moguce ipak je ovo "drugo stanje". Bice to dobro aBd...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 5.2.2016 23:54:40
Leena
IZVORNA PORUKA: Isha
Ja sam sada kupila jednokratne mrezaste gacice u dm-u, nekako izgledaju kao bokserice i mogu se i prati na 60°. Izgledaju mi puno bolje od onih sto sam prije kupovala, kao sto kazete ulosci setaju u njima .
To je odlicno, koristila sam i poslije Lejle i sada i stvarno je puuuno bolje od jednokratnih gacica, drzi ukozak, a potpuno je prozracno i ne potparava ranu
Minie za kontrolu, da tako i nastavi
Ima li Ayle? Danas joj je termin ako se ne vatam
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 0:02:25
Isha
IZVORNA PORUKA: Leena
IZVORNA PORUKA: Isha
Ja sam sada kupila jednokratne mrezaste gacice u dm-u, nekako izgledaju kao bokserice i mogu se i prati na 60°. Izgledaju mi puno bolje od onih sto sam prije kupovala, kao sto kazete ulosci setaju u njima .
To je odlicno, koristila sam i poslije Lejle i sada i stvarno je puuuno bolje od jednokratnih gacica, drzi ukozak, a potpuno je prozracno i ne potparava ranu
Minie za kontrolu, da tako i nastavi
Ima li Ayle? Danas joj je termin ako se ne vatam
Cekamo da se javi, mozda nije vise 2u1. Kako ste vi svi, je li E. ozdravio?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 11:05:53
Leena
Isha, produzili su nam inhalacije jos tri dana, ali cini mi se da ide na bolje, bolje je spavao sinoc i cini mi se manje kaslje. Kako su tvoji djecaci?
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 11:59:39
Daliyah92
Dan drage moje? Kako ste danas?
Ja sam se bas nakupovala I mislim da mi ne treba vise nista, osim sta jos ima u apoteci uzeti. Jest da sam malo poranila, ali imat cemo troskova I pred kraj trudnoce pa da ne potrosimo puno odjednom. Uzela bodice, gegica par, tajice preslatke i ostalo sto dodje sa svim. Uzela sam ovake tajice cetvero, samo druge boje http://ecx.images-amazon.com/images/I/81VECa%2BypeL._UY500_.jpg jest da su skupe ali su preslatke, udobne i prave za ljeto. Bodice sam gledala u H&M ovdje, ali nisu imali osim dugih rukava a meni tekvi ne trebaju za ljeto. Mogla sam jos malo sacekati da krene ljetna odjeca da se prodaje, ali nema veze. Vidim da su prakticni i udobni pravo. Ja sam ipak uzela kao i za malog, pamucni u jednoj trgovini ovdje, i jeftini, samo po 2-3KM jedan. A posluzili su mu fino. Eto, sad jos moram da vidim od ove robice sta ce moci bebici prvi mjesec, jer neka robica je malo veca. Ovdje velicine budu npr. od 0-3 mj., pa neka robica moze ispocetka a neka bude velika malo.
Minie, pa bebica ti pravo fino napreduje Cini mi se da sam ti jos nesto htjela napisati ali se ne mogu sjetiti
Ko je napisao da je bebica naprednija za 3 sedmice? Logica? Samo mogu reci mashallah
Sta sam jos mislila pisati, samo Bog zna Od juce citam ove dvije stranice a sve me nesto ometa svaki cas, tako da sam sve zaboravila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 12:10:01
Isha
IZVORNA PORUKA: Leena
Isha, produzili su nam inhalacije jos tri dana, ali cini mi se da ide na bolje, bolje je spavao sinoc i cini mi se manje kaslje. Kako su tvoji djecaci?
Djecaci su zasad dobro hB, malo sam ja slinava, pa se nadam da nece na njih preci.
Koliko ces porodiljskog imati, mozes li godinu ostati?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 12:13:00
Daliyah92
IZVORNA PORUKA: Daliyah92
Minie, pa bebica ti pravo fino napreduje Cini mi se da sam ti jos nesto htjela napisati ali se ne mogu sjetiti
Eh sjetih se Od imena koja si spomenula meni je najljepse Ali. Inace mi e bas tesko izabrati musko ime, dok zenskih imena ima puno lijepih. Ali ovo musko ime mi je bas lijepo, kratko ,jasno..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 12:17:31
Isha
Eh sjetih se Od imena koja si spomenula meni je najljepse Ali. Inace mi e bas tesko izabrati musko ime, dok zenskih imena ima puno lijepih. Ali ovo musko ime mi je bas lijepo, kratko ,jasno..
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 12:36:50
blossom
I mi da se tuspasimo Burna noc, kontrakcije mi nisu popustale dok apaurin nisam popila.. Sad mahmuram cijelo jutro, nikakva sam..
Uh sta sam sve procitala sa prethodnih stranica, sto kaze Daliyah, ne znam ko je sta kad napisao
Vidim sve ste se dale u shopping, samo vi trosite.. I ja sam preko neta narucivala neke trudnicke stvari, nisam mogla da odolim. Iako trenutno nigdje ne idem, kad ipak imam priliku da izadjem nemam sta obuci. Sve muzevo nosam, trenerke majice potkosulje
Joj ja imam problema sa zenskim imenima, ni jedno mi se ne svidja. Sreca pa mi je deckic aBd, ima puno lijepih imena. Mada kad sam sestri predlagala, ona je samo kolutala ocim u smislu odakle izvlacis ta imena
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 13:24:08
škorpija
Daliyah92 preslatke su tajice, jesi li uzela samo tajice ili ove kompletiće, ja sam dobila baš puno tajica, a ne zna koliko je to praktično, za malca sam do 6 mjeseci koristila iskučivo one gege iz jednog dijela jer je bi debeljuca i sve ga je stezalo na stomaku , možda će maća biti manekenka pa se nanosamo tajica
isha onih uložaka Jessa nije bilo 6 kapi, ja uzela 8, ne znam je li neka velika razlika , a daj mi fotku tih mrežastih gaćica da znam kupiti, doduše muža zadužim za sve to pa mi zbog njega treba fotka
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 14:28:22
škorpija
IZVORNA PORUKA: blossom
I mi da se tuspasimo Burna noc, kontrakcije mi nisu popustale dok apaurin nisam popila.. Sad mahmuram cijelo jutro, nikakva sam..
Uh sta sam sve procitala sa prethodnih stranica, sto kaze Daliyah, ne znam ko je sta kad napisao
Vidim sve ste se dale u shopping, samo vi trosite.. I ja sam preko neta narucivala neke trudnicke stvari, nisam mogla da odolim. Iako trenutno nigdje ne idem, kad ipak imam priliku da izadjem nemam sta obuci. Sve muzevo nosam, trenerke majice potkosulje
Joj ja imam problema sa zenskim imenima, ni jedno mi se ne svidja. Sreca pa mi je deckic aBd, ima puno lijepih imena. Mada kad sam sestri predlagala, ona je samo kolutala ocim u smislu odakle izvlacis ta imena
Emin je bas milo ime
ja osim gaćica (hm po veličini ne zaslužuju taj naziv već gaćetine ), uglavnom osim gaćica u ovoj trudfnoći ništa nisam kupila od odječe, nešto imala svoje, nešto dobila, a sve haljine su mi na taj fazon da ih mogu nositi i u trudnoći, e jesam jedino kupila one majice za dojenje, kažu da je to dobra i praktična stvar, e ove sam kupila http://www.hm.com/nl/product/52026?article=52026-H
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 15:32:53
blossom
Ehehe, ja sam nabavila one penzionerske gace Ogrooomne, ali dobre, ne stezu nigdje
Ja sam imala dvije majice iz azela, malo sire, kao tunikice i to sam nosala naizmjenicno uz najsire hlace koje su mi ostale iz srednje skole... Licila sam na nesto sto je ispalo iz 90-ih
A te majice iz hm se bas cine prakticne, steta sto nema kod nas ovdje. Ja sam, prije ovog bolovanja, planirala s muzem napraviti izlet do Sl, Broda samo da odem u ca i hm A imaju i preslatke odjece za bebace... Pa mozda to ostavim za kraj, pred porod aBd..
Uhh tako mi se hoda negdje Mislim da bih sve pare potrosila
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 6.2.2016 16:58:17
cauchy
Kako vi racunate ulazak u sedmi mjesec, da li sa pinih 27, kada se udje u 28 sedmicu ili sa punih 28? Ja sam do sad racunala svakog 10. ulazak u novi mhesec, jer mi je termin 10.5., pa bi to znacilo da u sedmi ulazim sa 27+3 tt, ako ne grijesim?