Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 10:38:02
Angelica
IZVORNA PORUKA: škorpija
Jutroooo
evo gledam ovaj spisak i vidim samo još tri aktivne trudnice do mene, možda je vrijeme da spakujem stvari za porodilište i sklopim krevetić
sretno, u čemu ćeš ti iznijeti bebu u nosiljci onoj ravnoj ili autosjedalici, meni se ne uzima ponovo ta nosiljka samo sam je 2x koristila i dala je nekom nemam pojma, da li može u autosjedalici da li daju malu bebu u taj položaj
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 10:49:19
Beba_Bu
Paaaaaa Caauchyyyy...Nisam vidjela post da si se porodila...Da ti dragi Bog pomogne i tvom malom herooju :) Nego da te utjesim, u mene tetka rodila sina u 7 mjesecu trudnoce i bio je tezak svega 690gr . :) Bio je u inkubatoru do 9mj , i sad ima 28 godina :D Grmalj što bi rekli u nas u Bosni - Ko od brda odvaljen.Zavrsio vojsku.Heroj bio , heroj ostao. :) Tako da sve će biti OK uz Boziju pomoc. Samo ti sebe nemoj opterecavat i obasipat pesimistickim mislima, a mi ovdje debeljuce cemo biti uz tebe i tvog bebacuna :)
Ja sam ko naduhana :D Glava,nos,usta,ruke i noge.. :D Gegamo se takođe,i već sam dobila masu komplimenata :"Isto si patka." :D Reći ćemo da je kompliment :)
Eto nas Februar i Marttt
Angelica ja sam kupovala gdje mi se sta svidi bilo musko ili zensko :D Sve sam uzimala doduse neutralno,a kad sam cula da je djevojcica uzimala sam , girly stvari , ali idalje neke neutralne nikad se ne zna :D
Isha tako su ti djecica,spavat ce na podne..A ti tada noge u zrak i odmaraj :D Kafa i od mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 10:57:14
Beba_Bu
IZVORNA PORUKA: Angelica
IZVORNA PORUKA: škorpija
Jutroooo
evo gledam ovaj spisak i vidim samo još tri aktivne trudnice do mene, možda je vrijeme da spakujem stvari za porodilište i sklopim krevetić
sretno, u čemu ćeš ti iznijeti bebu u nosiljci onoj ravnoj ili autosjedalici, meni se ne uzima ponovo ta nosiljka samo sam je 2x koristila i dala je nekom nemam pojma, da li može u autosjedalici da li daju malu bebu u taj položaj
Daju u autosjedalici , ja to zovem bebi cic :D Moj je onako dosta uvaljen moze malena bebica :)I ja sam htjela u tome iznijet,nisam ni kupovala korpu niti bih,jer to cu koristit jednom i ostavit da kupi prasinu..Ali dođe rodica i dade mi korpu neku novu njemacka marka,jako lijepo platno,pa eto iznijet cu u njoj kad vec imamm besplatno :D A inace ne bih :) Koristila bih autosjedalicu :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 11:46:06
mala_sa
Jutro, mi da rucamo pa malo na planinu aBd
Isha moji hB vole spavati (imaju i na koga ), jutros i jucer su do pola 10 odvalili
Skorpija znaci vrijeme je za pakovanje, hairli aBd da sve prodje
Ako imate onu ravnu korpu uz kolica iznesite u njoj, ako ne onda u auto sjedalici (ona je ujedno i najsigurnija za novotodjencad); mislim da nema potrebe kupovati one platnene korpe, to iskoristite jednom i skuplja prasinu poslije.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 14:02:53
*andjela*
evo i nas.... Dosla mi mama jutros ,pa malo po kuci mi sredjivala... V spava...kod mene jos nista znacajno,malo tako pritiska ,malo popusti ,malo pojacan sekret al samo bjele boje....sutra ujutro kontrola i sve po redu pa cemo vidjeti dokle smo dogurale Mala sa ja ne vidim ni avatar a i pise ti nesto - 3000 i nesto poruka,kao da se nesto poremetilo
I mi smo iznosili V u auto sjedalici ,i sad cemo bebu u istoj ,evo bas je neki dan oprali generalno ,tako da je sve spremno,samo cekamo curu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 14:20:36
Vrtni patuljak
Hej drage zene,
samo da vas sve pozdravim i da vam kazem da ovdje stvarno svasta naucim od vas, a kao nekome bez iskustva, stvarno mi koristi
Kod mene kako se prvo tromjesecje blizi kraju, ponovo mogu da jedem slatkise, a do sada nisam mogla... pa me to i ne raduje toliko, jer ne znam stati. A pojavile mi se neke bubuljice po licu, a s tim nikad nisam imala problema, pa kontam, hajd, drugo stanje, sta da se radi
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 14:44:45
Isha
Skorpija, mene je Lejni pitala sta mislim kojeg je spola njena bebica, pa sam ja stavila da je djevojcica, i nisam brisala . Vidjet cemo hocu li pogoditi, imam 50% sanse .
Vrtni patuljak, drugo je ovo stanje, meni su se pojavile bubuljice na nezgodnom mjestu-straznjici, i ne mogu ih se nikako rijesiti. Tjesim se da je do hormona, jer nikad nisam imala problema s tim. Sada mi je nezgodno kada idem na pregled.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 16:06:43
nudzejma
Zene drage samo na brzinu cu uletiti i nadovezat se na temu iznosenja bebe iz porodilista.Ja sam svog malog iznijela u autosjedalici ali smo dobili strasne kritike zbog toga od osoblja na otpustu.Rekli su nam da to nije pametno koristiti za iznosenje bebe kao ni za inace nosanje jer imaju puno losih primjera kada su bebe ispale.Takodjer smatraju da je tek rodjenoj bebi to neudobno i neprilagidjeno.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 16:50:42
minie
Dancek,
Evo i ja cijeli dan nesto pospremam, ledja me bas bole. R se igra kinetickim pijeskom, ne gine mi kasnije i usisavanje, ali neka, bar sad malo da odmorim. A za to.iznosenje, iznijecu u onoj korpi platnenoj, kod snahe mi je i AS, valjda su u zivotu Ako nisu, kupicemo novu AS i u njoj cemo iznijeti. Samo cu morati naci zelenu da mi se slaze uz kolica ;) A pusti Bgt ove nase sestre, nije preporucljivo da beba bude duze od 2 sata u sjedalici, a cisto.sumnjam da svakoj od nas treba vise od pola sata do kuce.
Cauchy bufi snazna za svog bebana, bice on dobro aBd.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 17:36:48
škorpija
Ja ću iznijeti bebicu u platnenoj nosiljci, prijateljica mi posudila rozu šarenu, pravu za princeze, a i malca sam iznijela u tome, samo je biola tammžnoplava pa je sad ne želim opet koristiti . Doduše nama je bebac i spavao prva 2 mjeseca u toj nosiljci, baš je ono bila dobro obložena i bebac se u njoj ušuška i toplo mu, a u krevetić kad smo ga stavili izgledao je kao sardina u okeanu
inače svugdje u svijetu beba se smije iznijeti samo u naveti, koja se može pričvrstiti pojasom u autu, ili u autosjedalici, evo neka me mala_sa ispravi ako griješim, samo kod nas zaostale sestre smatraju da je to nezdravo za bebu
angelica ja sam počela kupovati za maću čim sam saznala spol, i od tad nikad nisam prestala
beba_bu drago mi je da si cauchy navela takav pozitivan primjer nedonoščeta, još heeej prije 28 godina, nek je živ i zdrav , bit će i kod nej sve aBd u redu isha] znala sam ja da ima neka zvrčka, vidjet ćemo hpćeš li pogoditi
< Poruku je uredio škorpija -- 14.2.2016 17:38:36 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 17:44:35
mom2B
Evo padobranca
dd zene moje... mogu vam reci da mi nedostajete puno... upadnem ovako, procitam par postova i cekam koja se naredna porodila ili je na redu
cauchy ja sam preplakala na tvoje postove, ali molim Boga da bebica bude dobro i da sto prije budete zajedno... ono sto mene zapanjuje je cinjenica da su bebe izuzetni borci... covjek pomisli da su to male mrve, ali zaboraavi da su to jake mrve Ti se drzi, izdajaj i zaledi mlijeko, poslije ce ti dobro doci, samo pisi datume izdajanja na bocice da mozes davati prvo starije mlijeko pa onda friskije... Inace u zamrzivacu majcino mlijeko moze stajati 3 mjeseca (kako mi kaze patronazna).
andjela ti si nestrpljiva kao sto sam ja bila... mene je uhvatila neka furka da cu se poroditi 15 dana ranije i onda me srklet uhvatio kad je dosao datum poroda a mali ne izlazi
Mom malenom je sutra 14 dana, lijepo napreduje, pupak je u petak otpao i jos mu samo malo fali da zaraste u potpunosti... Mlijeka moga moze da bude dovoljno za dnevnu prehranu, a u toku noci (budi se 2 puta) dobija formulu... Izdajalica je zakon i ruke mu se pozlatile ko god da ih je izmislio Ja obavezno moram stavljati tople obloge i masirati grudi i opet izdajanje ide sporo jer su mi nevjerovatno uski mlijecni kanali Dnevno mogu izdojiti oko 500 ml mlijeka, ali malecki po obroku jede 90ml pa je to malo... Ako pojede 10-20 ml manje budi se nakon 1,5 sat i vristi od gladi Ma sav je na taju svoga Zutica nas je obisla, kao i tjemenjaca, ali zato sad ocekujemo grcice... U utorak pocinjemo sa D3 kapima, pa abd da ako bude grcica da prodju sto bezbolnije koliko god je moguce...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 18:03:56
Lejni
Skorpija hahah kad je Isha pravila spisak ja rekla da i meni doda po osjecaju trudnicki hormoni su cudo. Doduse i ja imam takav osjecaj kako je ona stavila pa da vidimo hihi
Isha i moj muz tako, kaze ja iz dva puta mogu pogoditi koji ce spol biti
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 18:07:13
*andjela*
Isha i kod mene nesto slicno sa tim bubuljicama,nigdje ih nemam samo se tuda pocele pojavljivati ,pa dal je od hormona,trudnoce ....nadam se da ce nestati
Mom2b ja imam jos 10 dana do termina...ma ovih zadnji par dana,vjerovatno kako mi se beba spustila nisko..pa mi stvara neke osjecaje da bi mogla svaki cas,pritiska,sve me ziga,jedva hodam a 8 i po mjeseci nisam ni osjecala skoro da sam trudna,pa bi ja onda i voljela da porani ...da me ne muci sad dugo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 18:14:20
ladyblue RR
IZVORNA PORUKA: mala_sa
Zene vidite li vi moj avatar, ja ga nekad imam nekad ne
pošali poruku Višnji da si u minusu ozbiljno. brisane su stare teme (uglavnom chat) pa si izgubila broj postova. zato ti više nema ni avatara. to moraju programeri riješiti i vratiti te u + pa će se i avatar vratiti.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 18:30:55
mom2B
IZVORNA PORUKA: *andjela*
Isha i kod mene nesto slicno sa tim bubuljicama,nigdje ih nemam samo se tuda pocele pojavljivati ,pa dal je od hormona,trudnoce ....nadam se da ce nestati
Mom2b ja imam jos 10 dana do termina...ma ovih zadnji par dana,vjerovatno kako mi se beba spustila nisko..pa mi stvara neke osjecaje da bi mogla svaki cas,pritiska,sve me ziga,jedva hodam a 8 i po mjeseci nisam ni osjecala skoro da sam trudna,pa bi ja onda i voljela da porani ...da me ne muci sad dugo
opasno ti se priblizilo A meni se stomak uopste nije spustio... 10 sati prije pocetka prvih trudova MM i ja setamo gradom i sretnemo par starijih zena, poznanica i sve govore da nema jos nista od poroda jer mi se pupa nije spustila Toliko o pravilima
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 18:48:48
*andjela*
mom2b ma meni se u prvoj trudnoci nije spustio ni 7 dana posle termina,otisla u radjaonu sa 3 prsta otvorena,al sad jeste i ja primjetim a posebno osjetim ...tacno tesko mi nositi bebu imam osjecaj da ce mi se kosti raspasti i koza popucati od tereta i pritiska,sad nekako udara dole nize,pa me zaboli da sve zvjezde prebrojim,a hajde da uzivam u tome jos malo ...ko bi rekao da je i druga trudnoca proletila za cas ...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 14.2.2016 22:58:19
mala_sa
Odoh se zaliti moderatorima, bas mi se sve poremetilo
Samy_lo ja sam svaki pocetak trudnoce imala bas izrazajne bolove u donjem dijelu stomaka, normalno je (stanje sebu stomaku mijenja za 360 srepeni), sve dok nema krvavog iscjedka. Malo lezi da odmoris svaki put kad ti dodju ti bolovi.
Vrtni patuljak bubuljice su mi sastavni dio prvog tromjesecja bile
Arijana ja sam dosad samo jedno odijelce kupila, nismo jos sigurni za spol, al cim utvrdimo aBd navaljujem sa kupovinom
Mom2be nadam se da ce vas grcici zaobici, mirisi tu malu izjelicu za mene
Cauchy kako si danas?
Auto sjedalica je nasigurnija stvar za prijevoz bebe, ima kaisice beba se zaveze i nigdje ispasti ne moze. Ne smije se u njoj vozoti duze od 2 sata, ali sigurno nijedna ne putuje od porodilista do kuce 2 sata. Ovdje se platnene korpe nemaju nigdje ni kupiti, niti iko iznosi bebu u njima.
< Poruku je uredio mala_sa -- 14.2.2016 23:07:57 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 15.2.2016 2:38:13
Logica
Samy lezi na lijevu stranu i utopli se lijepo ako nista stavi ruku na to mjesto..meni je dr dao i duphastone i poslije toga su bili manji bolovi a i ja opustenija..sretno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - februar 15.2.2016 9:19:21
Lejni
Samy_lo draga imam ih i ja i imala i do sada. Cim osjetis odmori. Meni dr rece u prva 3 mjeseca bolovi takvi su ok. E jedino da te jako zaboli. Sve se mijenja, siri, raste...