teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (5.7.2012 18:47:33)
|
IZVORNA PORUKA: niki83 IZVORNA PORUKA: Lejla Ka IZVORNA PORUKA: Hurma Hvala vam za svaki prijedlog, on je toliko tezak na hranjenu, prošle godine me isto smorio na moru sa jelom, plus sad imam bebu... bice ludo... ali morat cu tako nek temljac nesto skontati... ali u cemu da transportujem... jos jedan frizider uzeti a? Ima li išta što voli? Znaš, ja sam od jednom skontala da djeci neće biti ništa sve da tih 7-10-15 dana žive na smokiju. Koncentriši se na odmor [sm=smiley2.gif] Lejla [sm=bravo.gif] Nakon neuspjelog pokusaja u julu prosle godine da joj kuham na moru kao i kuci, kvalitetno, povrce, meso, itd. ona me toliko isfrustrila, jer je jela cak i duplo manje nego kad smo kuci..U spetembru me vise nije bilo briga..htjela sam samo more![sm=smiley36.gif] Tako cu i ove godine aBd, makar jela zdenku ili dukatelu ma svih 6-7 dana..a sigurno nece[sm=smiley2.gif] mi smo proslo ljeto nosili stapni mixer jer je gdjica i dalje htjela blendano, uzeli smo privatni smjestaj sa kuhinjom sa namjerom da joj tamo kuham. medjutim, nisam znala da u mjestu na peljescu gdje smo bili nema mesa!! tacnije, u jedini granap piletina dodje mozda 2 puta sedmicno, pa ko prvi uhvati ujutro, ili da se vozimo do stona i tamo trazimo meso. mi inace ne nosimo hranu preko granice pa smo racunali da cemo tamo sve kupiti. povrce je isto bilo ograniceno, jedino sam uspjela kupiti jaja[sm=smiley1.gif]tako da sam joj za dorucak pravila jaja ili griz na mlijeku a za rucak je jela pomalo s nama. ja sam bila trudna i dosta mi se stvari gadilo, uglavnom sam jela sendvice sa pilecim filetima ili pizzu, tako da je i ona bila primorana da jede po komadic piletine i hljeba (tako mi je i pocela jesti neblendanu hranu- nakon povratka kuci sam prestala koristiti blender). ja sam odlucila da se opustim i uzivam, i bas kao sto je lejla ka rekla, smatrala sam da joj nece biti nista ako 7 dana bude slabije jela. nekad smo pravili supice iz kesice kod kuce, nekad bih joj usput u pekari kupila kroasan ili kiflu i tako to, jela je breskve od voca, ne sjecam se jesmo li jos nesto kupovali
|
|
|
|