RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Roditeljski razgovori

Poruka

aya 05 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (25.8.2011 16:43:17)

Flonidan ti,mama alma,moze stajati u frizideru do roka oznacenog na kutiji,tako da ti moze biti jako dugo.On se pije po jedna kasika dnevno i nema potrebe da se zbog toga sekiras.

M kao Mama -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (25.8.2011 19:14:46)

znam hvala, ali onaj lostop od prošle godine treba se mjenjati, istekao rok,

Sandrich -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (15.6.2012 19:30:08)

Uskoro more pa valja procitat sve postove prije pakovanja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

RICI -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (20.6.2012 16:25:31)

Kućna apoteka za velike i male

Sirup Dalsy
Voltaren čepići
Linex
Prolife
Rastvor u prahu protiv dehidracije
Kapi za nos
Otol H kapi
Propolis sprej za grlo
Pastile za grlobolju
Flonidan sirup
Sirup protiv kašlja
Alkohol
Sprej bivacin ili slično
Acid borici
Vata
Gaza
Flasteri
Hanzaplast
Bephanten antibiotska krema
Sinopen mast
Autan u stiku
Fenisil gel
Dramin tablete
Reglan
Analgin
Paracetamol
Kalcij sa C vitaminom
Toplomjer

animagical -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (20.6.2012 16:35:56)

duga ova lista lijekova i krema..sta vi konkretno nosite za bebbu na moze, ono zlu ne trebalo? ja sam mislila paracetamol sirup, lupocet cepice, rehidromix prasak, linex, kremu za suncanje i nesto protiv komaraca, mozda narukvicu... je li dovoljno?

chuci -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (20.6.2012 17:56:34)

ja bi još dodala kamagel. on je i ako malo izgori, i ako bebu šta ujede i slično, bar brzo djeluje a blag je i na bazi kamilice. i
i ja ne bih nosila paracetamol i lupocet (koji je opet paracetamol). ja bi ponijela dva različita lijeka za temperaturu. i još bi za svaki slučaj ponijela nešto protiv alergije, pogotovo za bebu koja prvi put ide na more

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 0:09:32)

IZVORNA PORUKA: animagical

duga ova lista lijekova i krema..sta vi konkretno nosite za bebbu na moze, ono zlu ne trebalo? ja sam mislila paracetamol sirup, lupocet cepice, rehidromix prasak, linex, kremu za suncanje i nesto protiv komaraca, mozda narukvicu... je li dovoljno?

u slučaju alergije Lostop ( ili flonidan ili fenstil kapi)
encefuril obavezno....
a za ubode , udarce itd bephanten kremu ili fensitil gel...
fiziološku otopinu
sterilne gaze ...
eto...ko osnovno[sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 0:15:23)

ja nisam nikad nosila fiziolosku i sterilne gaze[sm=zmeden.gif]

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 0:25:32)

IZVORNA PORUKA: teacher75

a što[sm=smiley36.gif]

mislim ja znam što ih nosim[sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 0:28:08)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a što[sm=smiley36.gif]

niko mi nije rekao da treba, ne sjecam se da sam ih ikad koristila sa lanom osim oko pupka u pocetku-sterilne gaze, a fiziolosku prvi put u bolnici kad je imala upalu pluca i zacepljen nos

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 0:31:04)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

a što[sm=smiley36.gif]

niko mi nije rekao da treba, ne sjecam se da sam ih ikad koristila sa lanom osim oko pupka u pocetku-sterilne gaze, a fiziolosku prvi put u bolnici kad je imala upalu pluca i zacepljen nos

meni je fiziloška ''domaća životinja'' uz baby vac...
kad djeca stanu da ''ronjaju'' nosići znaju procuriti ja ne kupujem sunce moje malo neko ponesem fiziološku , navučem na špric i iperem slinice :)

a gaza...
u slučaju povrede neke do dolaska u lokalnu hitnu ranu bi trebala da previjem, zašititm itd...
eto nek ih imam zlu ne trebale ko i komlet apoteka...

istina ni meni niko ovo govorio al sam ja s aiskutvom nekako povezala...neka imam[sm=smiley36.gif]

teacher75 -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 0:35:22)

alkohol i bivacin mi definitivno ovaj put trebaju jer izdera koljena koliko pada trceci

RICI -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 11:41:11)

Sirup Dalsy
Voltaren čepići
Linex
Prolife
Kapi za nos
Otol H kapi
Propolis sprej za grlo
Pastile za grlobolju
Flonidan sirup
Sirup protiv kašlja
Alkohol
Sprej bivacin ili slično
Acid borici
Vata
Gaza
Flasteri
Hanzaplast
Sinopen mast
Autan u stiku
Fenisil gel
Dramin tablete
Reglan
Analgin
Paracetamol
Kalcij sa C vitaminom
Toplomjer [/quo

Ovo je apoteka koja uvijek ide sa mnom u slučaju kada boravim više od dvije noći van kuće. A svaki petak sam van Sarajeva posebno ljeti. Zato me raja zezaju da nosim i mali hiruški sto hahaha zlu ne trebalo.

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 11:43:51)

IZVORNA PORUKA: RICI

Sirup Dalsy
Voltaren �epići
Linex
Prolife
Kapi za nos
Otol H kapi
Propolis sprej za grlo
Pastile za grlobolju
Flonidan sirup
Sirup protiv kašlja
Alkohol
Sprej bivacin ili sli�no
Acid borici
Vata
Gaza
Flasteri
Hanzaplast
Sinopen mast
Autan u stiku
Fenisil gel
Dramin tablete
Reglan
Analgin
Paracetamol
Kalcij sa C vitaminom
Toplomjer [/quo

Ovo je apoteka koja uvijek ide sa mnom u slu�aju kada boravim više od dvije noći van kuće. A svaki petak sam van Sarajeva posebno ljeti. Zato me raja zezaju da nosim i mali hiruški sto hahaha zlu ne trebalo.

[sm=smiley36.gif]
mene prvi dna na plaži moj muž predtsavi...moja žena sa apotekom sport bili...lije�i i ADIS[sm=jezicek.gif]

ja na ovo imam i za nas...
inekcije dextametazona, jednom s esuprug osuo...
infuziju i igle jer suprug je mdicinar...ako me šta safata da me za�as varti u stanje normalno...
i kod mene je tantum verde sprej umjesto popolisa[sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 11:48:03)

ovdje gdje mi idemo na more, ima dezuna apoteka, i to jako dobra... ja sam razbolila prije dvije godine i kod njih kupila i lijek za temperaturu i uroloski caj i koncentrat brusnice... ima i pedijatar, i privatni i u domu zdravlja... za lupocet, mi smo ga jednom koristili, i pomogao je, a momak nece da popije sirup, nikakav, zato cepice i imam u kuci... znaci jos nesto za alergiju? koje su najcesce alergije koje se jave na moru? izuzev onih na hranu,jer mu necu tada nista novo nuditi da jede? takodjer,je li bolji autan i sl ili neka od onih narukvica z komarce ili cak flaster? gaze, alkohol i pstalo uvijek imamo u autu, u kutiji prve pomoci, koja je uvijek puna

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 11:52:48)

eh sad...
alergija na sunce...
na vrućinu...male tačkice ništa opreviše...
al fenistil kapi brzinki rješe...

animagical -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 12:10:23)

dosad se nije osipao... mene brinu komarci[sm=hudicek1.gif]

Hanady RR -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 13:00:32)

dosad se nije osipao... mene brinu komarci[sm=hudicek1.gif]

nije se ni moja H osipala u srajevu al na moru jeste...i farah isto...
tako da mi sada nosimo radi preventive iako su sad dosta jače po tom pitanju...

a komarci...ja nosim fentil gle da mažem ubode...
preventivno ništa sem sebe[sm=smiley36.gif]
ko mene ima sa sovom nema šanse da njega zvkne svi su moji...
sebi od poršle godine i sirće nosim[sm=smiley36.gif]

Sandrich -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 16:38:02)

A sta se smije od gore navedenog za male bebe protiv alergije,uboda insekta i tako...beban ce mi na moru napunit 6 mjeseci

animagical -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 16:40:02)

ma ja sam cula za neki chicco sprej protiv komaraca,ali ne znam jel efikasan?

chuci -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 18:01:15)

nema ga kupiti u chiccu. barem nije bilo prije 20tak dana kad sam tražila. ja kupila ajši i prošle i pretprošle godine i nije je ništa ujelo ni jednom. nama je bio super efikasan

Sandrich -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 21:57:55)

imal se narucit na int?

pocahontas -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 22:09:30)

ma ja sam cula za neki chicco sprej protiv komaraca,ali ne znam jel efikasan?

nama je odličan..mi ga koristimo od rođenja i evo već treća godina [sm=bravo.gif]
ja malo njega poprskam, malo sobu [sm=smiley36.gif]

animagical -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (21.6.2012 22:27:52)

a gdje da ga kupim,ako nema kod Evrope?[sm=smiley1.gif]

sunid -> RE: Šta ponijeti od stvari za bebu kad podjemo na more (22.6.2012 9:26:21)

Ženice saa iskustvom:), treba li mi šatorčić za plažu za bebu od 7 mjeseci?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  16 17 [18] 19 20   Sljedeća stranica >   >>