RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:29:57)

IZVORNA PORUKA: cauchy

Pozdravčić i od mene [sm=smiley27.gif]

Ja sam noć provela budna, nikako da zaspim, ali sam uspjela odspavati od 5 ujutro do 9 sati, bar se malo bolje osjećam sada [sm=smiley1.gif].

Što se tiče žgaravice sada je bolje, već nekoliko dana me ne muči, pa sam ja skontala da se ona pojavi i/ili pogorša od stresa i brige. A ne jedem ni ja skoro nikako meso mom2B, ne godi mi u trudnoći, ali dr mi rekla trebalo bi jesti, pa se ja tako natjeram nekada.

A joj sto mi je zao sto si opet slabo spavala... Neka si poslije uhvatila bar mrvu sna [sm=bravo.gif]

Joj ja nikad meso nisam voljela i onda se udam u porodicu tvrdokornih mesojeda i belaj [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Za mene se zna, puno povrca ili koji vec prilog bude... iz variva svo meso koje mi slucajno upadne prebacujem muzu na njegovu veliku radost [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:31:33)

IZVORNA PORUKA: tropic

Da se i ja stupasim drage zenice. Termin 19.01.2016 godine, usitnilo, cekamo. pozdrav za sve mamice

Bujrum draga... neka ti je sa srecom i da nas sto prije obradujes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jel prva bebica? Cekate li djecaka ili djevojcicu?

Amani12 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:32:59)

I ja jucer predala, bit ce gotov u utorak.
A kasnije cu s djecakom prosetati do dz po nalaze krvi i urina.
Sve me boliiii, ja bih sad potpisala da porodjaj krene odmah.
Ali nece kad mi hocemo vec kad bebare odluce.
Mom2be, jos malooo [sm=smiley1.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:33:37)

Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 13.1. [sm=bravo.gif]
17.01. Rimljankaa [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 11.1. [sm=bravo.gif]
17.01. Sunce mojee[sm=rozacrtici.gif]
19.01. tropic
23.01. ZaraHamza
25.01. Amani12 [sm=modricrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B[sm=modricrtici.gif]

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_[sm=modricrtici.gif]
25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02.Isha [sm=rozacrtici.gif]

MART 2016

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Skorpija [sm=rozacrtici.gif]
09.03. Bebabu [sm=rozacrtici.gif]
21.03. Manka [sm=rozacrtici.gif]

APRIL 2016

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica[sm=modricrtici.gif]
18.04. maya 25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif]
25.05. Daliyah92 [sm=modricrtici.gif]

JUNI 2016

24.06 felix[sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:36:38)

IZVORNA PORUKA: Amani12

I ja jucer predala, bit ce gotov u utorak.
A kasnije cu s djecakom prosetati do dz po nalaze krvi i urina.
Sve me boliiii, ja bih sad potpisala da porodjaj krene odmah.
Ali nece kad mi hocemo vec kad bebare odluce.
Mom2be, jos malooo [sm=smiley1.gif]

Ma super, neka si predala...
Joj bona mene nista ne boli... Osim zgaravice ja bih pomislila da sam 7 ili 8 mjesec [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] ali bih i ja potpisala da se sad porodim [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Ja sam jutros precistila kucu uzduz i poprijeko... jos rastavljala i ona vrata na ugradbenoj pecnici da ocistim iznutra staklo, pa sifone ispod sudopera rastavljala i cistila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Kaze sveki da slutim skori porodjaj pa da se smirim sa ciscenjem [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:36:40)

Hvala Amani i Mom2B, ja sam ionako na ilidzi, ali vise bih voljela da mi moja dr izvadi taj bris, nego da idem kod nekog koga nikad u zivotu vidjela nisam :/ i ne znam da li u dz ilidza ima zensko ginekolog..

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:41:46)

IZVORNA PORUKA: ney75

Hvala Amani i Mom2B, ja sam ionako na ilidzi, ali vise bih voljela da mi moja dr izvadi taj bris, nego da idem kod nekog koga nikad u zivotu vidjela nisam :/ i ne znam da li u dz ilidza ima zensko ginekolog..

Moj je savjet da nazoves ginekologiju u DZ Ilidza i provjeris... Ja sam sigurna da moraju imati minimalno jednog zenskog ginekologa [sm=smiley1.gif]

Amani12 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 13:53:18)

Mom2Be ja sam tako u prvoj trudnoci. Super se osjecala,nikakvih tegoba,nista. Samo pupo mi je bio znak da sam trudna.
A sad... sve kontra. Patnja devet mjeseci,ali evo usitnilo je,sve se izdrzi za najdraze maleno bice. Jedva cekam da ga upoznam. [sm=smiley27.gif]

Ney sigurno imaju zenskog ginekologa. Cak sam cula da dole ima neka super doktorica. Nadam se da jos dole radi. Sretnoo dragaa

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 14:27:31)

Napisa ogromni post i ne prodje [sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif][sm=hudicek1.gif]
Jos u istom momentu kako stiskam potvrdi,tako mislim da nisam kopirala tekst za svaki slucaj [sm=smiley19.gif]
Kod nas tmurno i kisovito vreme,V spava pa kad ustane trebali bi u kupovinu

Uglavnom vidim Leptiri dobro,ide kuci sa svojom bebicom [sm=bravo.gif]

A i spisak ovih januarskih terminusa se prosiruje ,pa opet kontam da imam jos fore...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Mada neke sam male poslce zapocela,oslobodila kod V u komodici 2/3 polce za bebine stvari...pa mozda danas il sutra neke stvarcice operem i ispeglam...roza ogradica,posteljina i jastucic cekaju da se postave na krevetac [sm=smiley1.gif]...jos cu kupiti rozu dekicu ,jest da imam tih malih dekica,V ima najmanje 5/6,al eto hocu da bude ROZA

Sto se tice spavanja ,ja spavam nekako al kad se probudm sva sam ukocena,ledja kukovi ,sad me u zadnje vrjeme vjerovatno beba pritska,skroz nisko na desnoj strani, na desnu preponu,vise na kost ,da nekad jedva hodam

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 14:40:24)

Amani12 da znas da si me utjesila... pomislih, kako sam krenula i andjela ce se poroditi prije mene [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
I ja ga jedva cekam, nakon toliko godina, ovih 9 mjeseci mi je bila sitnica [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

andjela ti se uveliko pripremas, a ja tek maloprije torbu za porodiliste spakovala [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] samo sam po spisku isla i spremila se za manje od 10 min... divota... jos samo da vidim u cemu cu izaci da to pripremim muzu i to je to... Ja osjetim pritisak u dnu stomaka samo kad ustajem i nista vise... svaki dan osluskujem bilo kakav signal da se nesto desava, ali sto kaze Amani12 dok njemu ne prahne (da ne kazem dok mu dodje iz guze u glavu) da izadje mogu ja osluskivati koliko hocu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

cauchy -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 14:45:25)

Mom2B, vidim pominješ spisak, šta ti treba za bolnicu, ima li ovdje gdje na forumu kakva tema o tome, mislim meni je još rano o tome misliti, ali kad dođe vrijeme, ja pojma nemam šta mi treba... neiskusna sam [sm=jezicek.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 14:51:11)

http://www.ringeraja.ba/forum/oprema_za_novoro%C4%91en%C4%8De/m_18651/tm.htm

ovo ti moze pomoci [sm=smiley1.gif]

Amani12 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 17:24:05)

Trudnjace moje kako ste mi ?
Ja isla s djecakom po nalaze. Vani bas hladnoo.
A na mojim nalazima sve zvjezdica do zvjezdice.
Leukociti 13, eritrociti,hematokrit,hemoglobin sve nisko.

U Urinu eritrociti 4-5, leukociti 10-13, epitelne celije i bakterije dosta, proteini-opal.
CRP 7

A urin mi bio odlican prije dvadesetak dana.
Bas sam se zabrinula.
Ujutro cu u vojnu, valjda ce me primiti s ovakvim nalazima.

*andjela* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 17:29:24)

mom2b ma nisam ja torbu jos spremila...nisam kupila ni odjelce za bebu...ni pelene ,ni uloske...sve kontam to cu kad udjem u deveti,al neznam bas koliko je to pametno..
Moja kuma se jutros porodila a termin joj 14 februar [sm=smiley1.gif],beba 2,800....trebale smo zajedno,bile deset dana razlike u terminima,sad me bas iznenadila...tako da nista nije nemoguce,mozda cu i prije tebe [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

tropic -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 17:56:46)

IZVORNA PORUKA: mom2B

IZVORNA PORUKA: tropic

Da se i ja stupasim drage zenice. Termin 19.01.2016 godine, usitnilo, cekamo. pozdrav za sve mamice

Bujrum draga... neka ti je sa srecom i da nas sto prije obradujes [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]
Jel prva bebica? Cekate li djecaka ili djevojcicu?

hvala,
Jeste prva bebica. A cekamo djecaka, barem su tako rekli, pa vidjecemo [sm=modricrtici.gif][sm=smiley1.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 19:50:07)

Samo da mahnemo... opet zgaravica krenula oko 3 sata... sad je vec postalo nepodnosljivo [sm=smiley19.gif]

Amani meni su cijelu trudnocu nalazi bili sa zvjezdicama, ali je ocito da je kod tebe jaca upala u pitanju... ponesi nalaze pa ces vidjeti sta ce ti reci dr...

andjela joj kumce je bas pozurilo da bude jarac a ne vodolija [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] A sto kazu stari ljudi... neka ide sve po redu... nemoj da se mijenjamo za termine [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

cestitam tropic i sretno ti bilo... javljaj nam se cesto [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 19:51:20)

Spisak aktivnih trudnica u 2016

JANUAR 2016

07.01. Leptiri [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 13.1. [sm=bravo.gif]
17.01. Rimljankaa [sm=rozacrtici.gif] Porodila se 11.1. [sm=bravo.gif]
17.01. Sunce mojee[sm=rozacrtici.gif]
19.01. tropic [sm=modricrtici.gif]
23.01. ZaraHamza
25.01. Amani12 [sm=modricrtici.gif]
28.01. Pufnicaa [sm=modricrtici.gif]
31.01. Mom2B[sm=modricrtici.gif]

FEBRUAR 2016

05.02. _ayla_[sm=modricrtici.gif]
25.02. Andjela [sm=rozacrtici.gif]
28.02.Isha [sm=rozacrtici.gif]

MART 2016

01.03. Ney75 [sm=modricrtici.gif]
04.03. Skorpija [sm=rozacrtici.gif]
09.03. Bebabu [sm=rozacrtici.gif]
21.03. Manka [sm=rozacrtici.gif]

APRIL 2016

06.04. Arya [sm=rozacrtici.gif]
08.04. Suncica15
15.04. Logica[sm=modricrtici.gif]
18.04. maya 25 [sm=modricrtici.gif]
20.04. *Sun*

MAJ 2016

07.05 Tajra26
08.05. Dinaina
10.05. Minie
10.05. Cauchy [sm=modricrtici.gif]
12.05. Sanjalica 85 [sm=rozacrtici.gif]
25.05. Daliyah92 [sm=modricrtici.gif]

JUNI 2016

24.06 felix[sm=rozacrtici.gif]

JULI 2016

01.07. Mama3333
02.07. mala_sa

Amani12 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 20:51:32)

Ujutro cu u Vojnu pa cemo vidjeti sta ce reci.
Ja navijam da bebac bude vodolija.
Mm je vodolija, a svi moji bivsi ili jarcevi ili vodolije.
A nisam ih po horoskopu birala,majke mi. [sm=smiley36.gif]

Mom2Be da zgaravica brzo popusti. Bas mi je zao sto te muci. [sm=smiley13.gif]

Pufnicaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 20:52:22)

Zene vi se bas raspisale..Samo da kazem ko je pitao za dz Ilidza imaju cini mi se 3doktorice i jedan doktor.Ja sam gore registrovana zbog uputnica i svi su fini stvarno..

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 20:59:26)

Vecer zene, da se i ja malo javim.
Januar je pun, dok vas sve ispratimo, eto i naseg mjeseca. Nemam vremena nikako, cijeli dan oko djecice, niti sam sta kupovala, ni spremala, nadam se da cu stici.

Ko je skidao serklaz nedavno?

anandi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 21:28:23)

Dobro vece zene
Vidim da nam Leptiri nije vise 2u1,cestitam mila, zelim ti brz oporavak a bebacu zdrav i dug zivot[sm=bravo.gif]
Pisala sam vam prije dva dana da mi se pojavilo smede, ubrzo nakon tog pisanja pojavila mi se krv.Dr me odmah primila na uz i potvrdila trudnocu,i dala mi da primim depo prog injekciju ne bi li se zaustavilo krvarenje. Ali nakon tog pregleda kroz 4sata iz mene je izasla ogromna masa(sluznica) i na njemu zakacena vrecica odnosno plod. Slikala sam i poslala dr, odmah mi je rekla moguce je da je spontanii i da dodem kroz dva dana na pregled. Psihicki sam se spremila i otisla danas na uz.
Potvrdeno je, spontani je bio.Razlog je zapravo genetska anomalija ploda.Ukratko, rahmetli mama mi izgleda nije primila na vrijeme rogan injekciju a bila je rh- , pa je dr zakljucila da se kod nas dvije doslo do tog nekog mijesanja antitijela, a postoji mogucnost i da je kod mene bilo trudnoca (i ja sam rh-). Pa je u svakom slucaju bolje sto se ovako desilo. ... moglo je imati kasniji posljedica za plod.
Ja sam odmah poslije pregleda primila ragon.

Dogovorili smo za naredni postupak u aprilu aBd. Ja sad treba da malo odmorim organizam...Priprema za naredni postupak nije stresna, aBd u martu krecem s kontracepcijom. Sto se tice nalaza trebam provjerit samo hormone stitne.
Umeduvremeno cemo pokusati prirodno, ko zna mozda se zakaci [sm=smiley1.gif]

Sad cu vas opet napustit, ma necu napustit virkat cu ja ovdje [sm=smiley36.gif] i cim ugledam aBd [sm=rozacrtici.gif] eto me
[sm=smiley31.gif][sm=smiley31.gif] ljubim vas sve redom

Amani12 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 21:56:58)

Anandi beskrajno mi je zao.[sm=smiley13.gif]

Od srca ti zelim cim prije plusic i zivu i zdravu bebicu abd.
Saljem ti najveci zagrljaj. [sm=smiley31.gif]

ney75 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 22:19:56)

Anandi draga, prosla sam isto, nisam ti htjela pisati kad si tek javila da ti je bilo smedjkasto, da te ne prepadam, drago mi je da si i ti optimisticna, tako i treba, sto je Bog odredio tako ce i biti, i to je najbolje za nas sigurno :) nadam se da ces uskoro ugledati plusic, prirodno :) cuvaj se sad i odmaraj i nastavi da budes pozitivna, to je najbitnije :)

minie -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 22:26:49)

Anandi bas mi je zao, nadam se da ce u sto.skorije vrijeme test pokazati dcije crtice i da ces drzati svoje zlato u marucju.

Mene grudi i stopala strasno svrbe, zapravo nije taban nego ovaj gornji dio blizu prstiju. Kozu cu proguliti od cesanja. Pomaze li tu nesto? Je li imao neko slicno iskustvo?

Isha -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Januar (15.1.2016 23:06:04)

Anandi, procitala sam u cekaonici i jako mi je zao sto nakon toliko cekanja moras prolaziti kroz ovo [sm=smiley13.gif]. Drago mi je sto si pozitivnog stava i sigurna sam da ces nam uskoro prijaviti plus aBd[sm=smiley1.gif].

Stranica: <<   < Prethodna stranica  11 12 [13] 14 15   Sljedeća stranica >   >>