Anoniman -> RE: Obicaji i Danasnjica... (5.5.2009 11:27:07)
|
Ne znam bih li se smijala ili vrištala?! Čula sam i ja za to vezanje nogu kod curica. Jedva sam odgovorila svekrvu da to ne radi mojoj curici! A što se tiče umotavanja bebe od glave do pete (da se ne bi prepadala), morala sam to pretrpjeti, jer sam bila isuviše slaba poslije carskog reza, ali čim smo moja beba i ja ostale same pustila sam dijete da uživa mašući ručicama i nožicama. A znate li za ove: - Kada idete nekome u goste, domaćin treba da bebi namaže lice brašnom i šećerom da bi bila nafakali!!! I još, kada krenete kući, bebi se u kolica ili u nosiljku stavi nekoliko jaja (svježih)!!! - Da vam neko, slučajno, ne bi urekao dijete, obavezno ga malo namažite ugljenom po čelu... eto, tek toliko da nije prelijepo!!! Svakako, u iste svrhe, ne treba djetetu previše tepati, nego mu govoriti da je ružno, da su ga koke posrale... - Kada prvi put režete bebi nokte uvaljajte joj prstiće u brašno... valjda zbog nafake! Da sam znala da brašno, a ne Bog, određuje nefaku stalno bih se valjala u brašnu!!!
|
|
|
|