jasmin
|
IZVORNA PORUKA: MELLI Nek' me niko ne shvati pogrešno,ali zar stvarno neko vjeruje u moć konca ,u molitvu upućenu da čuva dijete u redu ,ali u konac mislim sve ove gatke su mi Haman, kad ne znaš šta je djetetu,ti lijepo smisliš da mu kažeš šta ružno(pokakila te maca,jesi ružan...),svežeš mu konac oko ruke,staviš mu luka ,eksera,makaza,noževa oko glave,namažeš ga brašnom,šećerom,provučeš ga kroz nogavice muških hlača,lizneš mu čelo i njemu odmah bude bolje. Šta će jadno dijete,skonta da pametniji popušta, pa popousti i prestane plakati,počne jesti i rasti Tako je draga moja MELLI,kakvi crni konci,pardon crveni hahahaha.Grozan obicaj nek se niko ne uvrijedi,prvo sto pripisujes da neki koncic moze cuvati dijete,a ne Bog koji je zaista Cuvar i zabranio je nama muslimanima takvo vjerovanje,a zatim sto je to vise svakoj obrazovanoj osobi jasno da je nemoguce. Moguce je jako da dijete bude ureceno i sl,ali nije to nacin da se zastiti,vec u islamu imaju dove kojim se dijete stiti od uroka.