aazra -> RE: Mi, jedinci (12.11.2015 12:51:23)
|
IZVORNA PORUKA: Hanady RR Ja da pohvalim temu... baš je zanimljiva[sm=smiley1.gif] Ja nisam jedinica...i s ove tačke gledišta mislim da nebi bila sretna kao jedinica...al to je zato što je mene zapala takva sestra...vjerovatno[sm=smiley36.gif] No zaista super tema... baš me zanimaju mišljenja[sm=smiley1.gif] Hvala [sm=smiley31.gif] Dakle, tema je o nama koji smo odrasli bez brata i sestre ili koje nas je zapao takav bračni partner [sm=smiley36.gif] Moze se razgovarati i o djeci jedincima, ali stvar je u tome, bebaa npr, da ti ne znaš kako će se tvoj sin osjećati zbog toga kada bude veći ako ostane na tome naravno [sm=smiley1.gif] Ponekad je nasljedno, ta karakterana osobina ili sklonost prema samo jednom djetetu...meni lično često nedostaje taj osjećaj privrzenosti za neko dijete kojem nisi roditelj, ali si neki rod, jesam dosadna staviću oglas da se nudim kao tetka [sm=jezicek.gif], ponekad i to što kaze teacherka spoznaja da kad ostaneš bez roditelja nemaš nikog, ali više ovo što se odnosi na drugu djecu kao i to što moje dijete nema ni jednu tetku pa ono kad na fejsu vidim "niko ne voli kao tetka" pomalo se rastuzim, priznajem [sm=smiley2.gif] Sa muzevljeve strane ima amidzu i to je sve, da je nešto vezan za njega nije...niti oni pokazuju interesovanje. Dok recimo kad je u pitanju moj odnos prema njihovoj kćerci to je sasvim druga priča...vjerovatno je to zato što ne planiram drugo, a taj osjećaj ljubavi bez potrebe da ponekad budeš i strog samo tetke mogu pruziti ( i ponekad strina) [sm=smiley2.gif] I da, tješim se time što su u mojo porodici česte, ali prečeste razmirice na relacijama sestra - sestra, brat - brat, kao i brat - sestra. I to iz stvarno zalosnih razloga, uglavnom imovina, mozda i neka ljubomora koja se iz djetinjstva prenese u kasnije godine ko će znati... Eto, meni je tetka s mamine strane rekla da joj je djetinjstvo upropašteno kad je dobila sestru, jer već je imala brata, a moja mama je kad se rodila već bila puno mlađa od nje i jednom mi je rekla "nikad se nisam mogla na miru igrati, uvijek sam morala tvoju mamu vući za sobom" [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|