Lavica28 -> RE: Mi, jedinci (11.11.2015 22:47:34)
|
Super tema i moja vjecita dilema :) Tata mi je jedinac, ja sam jedinica, a za sada i moj sin (dakle nasljedno [sm=smiley36.gif]). Meni nko ko ima brata/sestru ne vjeruje da mi iskreno nikada nije nedostajao taj odnos, ali vrlo je to jednostavno, kad nekoga nemas i nisi ga upoznao, nema sta da ti fali. Odrastas u malo drugacijim okolnostima, naucis biti samostalan, sto neko rece nezahvalno je generalizirat na osnovu toga, mozda je do horoskopa :) ali ja sam stvarno imala kvalitetan, posvecen odgoj, osjecala sam sigurnost i stekla samopouzdanje, danas mi roditelji nisu nista manje autoritet nego kad sam.bila dijete, uvijek sam bila omiljena u drustvu sto je mozda uzrokovano i mojim trudom da dobijem naklonost drugih zbog nedostatka brata sestre ali ko zna....Razumijem svakog ko se odluci na vise djece, ali i onog ko ostane na jednom i ostro osudjujem obicaj naseg naroda da se petlja u takve vrste odluka koje odredjuju uveliko tvoj nacin zivota, kao da su one potpuno trivijalna stvar poput gdje ici na ljetovanje...kod nas se nazalost stvorio standard dvoje djece i to je kao pravilo, ne pita te niko je li to zelis, a sto je najvaznije, da li to mozes (ne mislim bioloski, nego prihicki i fizicki izdrzati), al u svakom slucaku ako nemas dvoje, onda si bez sumnje sebicna.
|
|
|
|