hanabanana
|
IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: vjestica IZVORNA PORUKA: hanabanana IZVORNA PORUKA: teacher75 mene su upisali sa 7 godina i 4 mjeseca iako sam sa 5 vec znala pisati i citati, al nije mi bilo dosadno u skoli, drago mi je sto sam imala tu godinu djetinjstva vise, pa sam kasnije zavrsila, srednju, kasnije zavrsila fax, kasnije pocela raditi, kasnije postala odrasla osoba... I ja sam majsko dijete. U školu sam krenula sa 7 godina i 4 mjeseca. Ne mislim da sam negdje zakasnila. Sad imam iza sebe 18 godina radnog staža ni ja ne vidim uošre razloga za žurbu nego sa ponovim pitanje - jeli se sad upisuju samo sa 5 i 6 g, ii nije kasno i sa 7 g da se upišu? Sa mojom Hanom u razred idu i djeca 2003 godište ( ona rodjena u jesen 2003 čiji su roditelji iskoristili zakonsku mogućnost da ih ne upišu ranije ), djeca 2004 kao moja Hana, ali i vunderkind djeca od istih takvih roditelja godište 2005. Neka su krenula u školu sa pet godina i 4 mjeseca. ništa mi ne znače ta godišta, jer ne znam kad ti je dijete krenulo u đkolu koliko je u septembru imalo nastarije,a koliko najmanje dijete? zaparvo zanima me samo najstarije ustvari konkretno me zanima može li čekati punih 7 g ili mora u školu sa punih 6 g ? Moja Hana je u junu napunila šest godina, u septembru je bila u obavezi da krene u školu jer je 01. marta imala 5,5 godina. S njom u školu idu dvije curice koje su rodjene u maju 2005, znači u septembru su imale 5 godina i 4 mjeseca. A u isto vrijeme ima dosta djece koja su rodjena u jesen 2003, pa su ta djeca u septembru imala 6 godina i 8 mjeseci, 9 mjeseci ili 10 mjeseci. I onda pazi, u razredu imaš dijete sa 5 godina i 4 mjeseca i dijete od 6 godina i 10 mjeseci. Hana je jedna od najmladjih u svom razredu jer je ljetno dijete.
|