vedada -> RE: Bezbjednost beba u stanu/ kuci (30.11.2015 17:49:28)
|
IZVORNA PORUKA: Maslackicaaa ja sam s prvim djetetom koristila za uticnice blokere, blokere na dvije ladice i na jednim vratima onu gumu sto sprjecava da udara s njima, ali to je bilo ne samo radi njenih prstica, vec i sto su vrata staklena, pa da se ne slomi staklo kada udari s njima... Sve opasne stvari sam digla visoko i to mi je bilo dovoljno. međutim sad sa drugim djetetom mi se cini sve to jos komplikovanije... jer sad postoji opasnost od prvog djeteta koje stalno skace i vere se po namjestaju (puno voli seku, ali moze pasti na nju slucajno) i jos bitnije opasnost od igracaka koje ima prvo djete. Starija curica ima 5 godina i igra se samo sa sitnim igrackama koje beba nece smjeti dirati... Prije su sve sitne stvari bile sklonjene, a sad nemam pojma kako cu da nadgledam sta starija radi sa igrackama i gdje ih ostavlja. a ne mogu starijoj skloniti sve igracke i bojice i ona ima svoje potrebe.... tako, cetvero oci cu otvoriti naredne dvije godine. Gdje kupujete ove za laticu i vrata. Moj već ima 10 m i problem su igračke olovke, sve kvari ovoj starijoj.
|
|
|
|