Vinetu -> RE: Kakve komsije imate? (10.6.2013 13:53:53)
|
Na spratu imam super komšije, zaista. Mogla bih u po noći pokucati bilo kome da mi šta treba. No, u ostatku zgrade ima HIN svakakvih. Jedna kona mi redovno zatvori ulazna vrata zgrade pred nosom iako vidi da idem za njom. A ja punih ruku, vazda neke cekere vučem i još trebam čeprkati po tašni da nađem ključ. Još me nedavno pita: A je l' živite vi u ovoj zgradi?, a ja tu već više od 5 godina. Imamo i jednog komšiju koji kupuje stanove o zgradi, mislim da je već zauzeo jedan cijeli sprat. Čim sazna da u zgradi ima starija bolesna osoba on ide u posjetu... lafo kao dobri komšija, a zapravo ispituje situaciju da li može da kupi stan. No, imala sam jednog ludog komšiju na Dobrinji. Taj se ženio svake godine... svaku put nova mlada, pa dernek po kući, igra se kolo, a moji se prozori i vitrine u stanu tresu... i tako do u sitne sate. Redovno sam mu zvala policiju. Ručak im zagori ili se hrana u frižideru pokvari, a oni "frknu" hranu s balkona, pa još i meni na balkon sleti ponešto. Jednostavno, nije čovjek bio za grada... Dok sam živjela u Starom Gradu... eh, tu sam imala jednu Posmatračicu. Moj tata sada živi gore i Posmatračica je i dalje u akciji... pravi videonadzor! Ko god prođe pored zgrade, ko god joj parkira pod prozore, ta odmah promoli nos kroz zavjesu i šmeka ko je kome došao, ko je koga dopratio...
|
|
|
|