Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 19:23:59
Travelove
Ziel, jesam sacuvana od tih prica, ali nisam ni u takvom okruzenju bila, mirovala sam kod kuce, da sam bila na poslu, vjerujem da bi bila drugacija prica, pogotov od strane zlih teta.
Sa kakvom uputnicom ides na UKC, sa onom za porodbili mora postojati neka druga?
Pocelenkonzrakcije? Mozda su i laznjaci, samo prati razmak. Jabih imam stalno, ali lazne, nisu bolne, ali bas nerviraju. A bebac me bas boli danas, nekako mi teskooo teskooo.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 19:25:59
ziel
IZVORNA PORUKA: blue moon
IZVORNA PORUKA: ziel
BlueMoon sta ima?
Jos uvijek nista, ja se razradila danas ne bi li sta pokrenula, kuca je tip top cista i spremna za bebu, a kod mene nikakvih znakova, jedino me tabani bole. Juce me je stomak bolio ali u gornjem dijelu iznad pupka me presijecalo, al je to izgleda bilo od loše probave. Osim toga u zadnje vrijeme mi se pojačalo bijelo pranje, s obzirom da ga donedavno skoro nikako nisam imala, doktor mi je prepisao vaginalete da koristim do poroda al ne stigoh da ih kupim u apoteci. Uglavnom kako stoje stvari neće ova moja još :)
E bas i ja ove svoje bolove pripisujem losoj probavi, ipak su nam crijeva sad slijepljena negdje, ne znam kako uopste probave hranu, pa mora biti bolova... Kad ides na pregled ponovo, u utorak? Do utorka ja mislim da bi trebalo da se nesto bar pocne desavati
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 19:26:19
Travelove
A sto se tice dezinfekcije, makar bih samo sa deterdzentom nekim, ne bih se oslonila samo na vodu Makar prvi put. Al evo kupismo sad ovo sredstvo sto Ziel preporuci. Samo me jos zanima da li se ispire?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 19:31:54
ziel
Travelove ne ispira se nakon Bakticida. Ja imam uputnicu za bolnicu u slucaju da krene porod, a kad idem na kontrole kod ovog dr na UKC, ne trazi mi uputnicu, pitala ga jednom treba li , rekao NE i tako da ne dajem. A ne znam jesu li ovo kontrakcije , mozda su laznjaci, evo sad kad sjedim samo me ziga dole, a ne boli... A kad ustanem pritisak jak mi bude , kao da malo fali da bebac izadje, vjerovatno se puno spustio pa zato mi je taj osjecaj.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 19:41:44
blue moon
IZVORNA PORUKA: blue moon
BlueMoon sta ima?
Jos uvijek nista, ja se razradila danas ne bi li sta pokrenula, kuca je tip top cista i spremna za bebu, a kod mene nikakvih znakova, jedino me tabani bole. Juce me je stomak bolio ali u gornjem dijelu iznad pupka me presijecalo, al je to izgleda bilo od loše probave. Osim toga u zadnje vrijeme mi se pojačalo bijelo pranje, s obzirom da ga donedavno skoro nikako nisam imala, doktor mi je prepisao vaginalete da koristim do poroda al ne stigoh da ih kupim u apoteci. Uglavnom kako stoje stvari neće ova moja još :)
E bas i ja ove svoje bolove pripisujem losoj probavi, ipak su nam crijeva sad slijepljena negdje, ne znam kako uopste probave hranu, pa mora biti bolova... Kad ides na pregled ponovo, u utorak? Do utorka ja mislim da bi trebalo da se nesto bar pocne desavati
Rekao mi je da dodjem u ponedjeljak na ctg i da mu se javim, ako ne bude sta u međuvremenu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 20:27:20
Sanjalica 85
IZVORNA PORUKA: rose
ja sm proslu trudnocu imala visok pritisak i strasno su mi noge oticale..9-i mjesec bila na metildopi, porod 6 dana nakon tremina, beba 3400 ...poslije trudnoce ostao visok pritsak bila sam na beta blokatorima do ove trudnoce...onda na verapamilu cijelu trudnocu i prestanem ih piti jer mi je otekao jezik od soka a ja mislila da je o tableta...elem ici cu na kontrolu cim prije da vidim za nastavak terpije
Ja sam bas danas nazvala doktoricu i smanjila mi je medildopu na 2*1/2 ali me zezaju aritmije, pa zbog toga pijem corvitol. Danas mi je tako ruzno srce lupalo i nisam mogla udahnuti, a valjda od panike postane jos gore, na kraju popila apaurin i evo sada je ok . Kako si se porodila priridno ili carski mislim zbog hipertenzije?
I ja sam cula za malog Divanovica, pa cu vidjeti sa starijim da se kada bude vrijeme prebacim na GAK.
Vidim zene potegle temu od koje mi dodatno pritisak skace :) Bapske price, zabadanje noseva gdje im nije mjesto i slicno. Joooooj osipam se od toga. Kod mene je najaktueline guranje hrane pod nos, mozas jesti za dvoje, evo ti ovaj prirodni lijek za pritisak...a tek vidovite vange koje na UZ 12-osedmicnog embriona prepoznaju pol, e te su mi najjace . Onda ja okrenem kontru, postanem bezobrazna i svi se povuku, ko vele trudna zena, hormoni, moze svasta biti
Tako vam je to kod nas, svi zabadaju nos gdje im nije mjesto, kad ces da se udas, ima li sta novo, a sto nema novo, a jel nesto nije uredu, e kada dodje beba, daju sebi za pravo da biraju imena, i onda nastupa pitanje kad ce drugo....nikad kraja ali ko ih sisa, samo opusteno
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 21:35:48
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: Leena
Pcelice, kad smo kod komentara na spol, je li i tebi kazu: djecak, eto sad ne Moras vise radati Meni je to vise toliko smijesno Kako slusa ?
Kazu: a znaci ganjao se djecak Ali sam oguglala. Nemam vise ni snage ni zivaca da se zamaram s glupostima. A bebac slusa. Non stop siki.Kad pocne plakati jedino ga sika smiri onda se prejede pa bljucka i stomacic mu bude tvrd pa dok ne pusti vjetar(ne vjetric nego bas vjetar ) place. I onda opettrazi siku Odkako je skontao da doji ne silazi s nje. Konektovao se na nju ko na komsijin internet Jos mu nismo dali ime. Ko godpita kako se zove mi kazemo nema ime onda se svi ibrete. Kako da nema imena. Jesmo naopaki roditelji
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 21:38:17
*pcelica*
Travelove ne ispira se nakon Bakticida. Ja imam uputnicu za bolnicu u slucaju da krene porod, a kad idem na kontrole kod ovog dr na UKC, ne trazi mi uputnicu, pitala ga jednom treba li , rekao NE i tako da ne dajem. A ne znam jesu li ovo kontrakcije , mozda su laznjaci, evo sad kad sjedim samo me ziga dole, a ne boli... A kad ustanem pritisak jak mi bude , kao da malo fali da bebac izadje, vjerovatno se puno spustio pa zato mi je taj osjecaj.
Ovako je i meni bilo nekih dan dva prije nego sto je krenulo
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 21:47:08
ninuska
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Pcelice, kad smo kod komentara na spol, je li i tebi kazu: djecak, eto sad ne Moras vise radati Meni je to vise toliko smijesno Kako slusa ?
Kazu: a znaci ganjao se djecak Ali sam oguglala. Nemam vise ni snage ni zivaca da se zamaram s glupostima. A bebac slusa. Non stop siki.Kad pocne plakati jedino ga sika smiri onda se prejede pa bljucka i stomacic mu bude tvrd pa dok ne pusti vjetar(ne vjetric nego bas vjetar ) place. I onda opettrazi siku Odkako je skontao da doji ne silazi s nje. Konektovao se na nju ko na komsijin internet Jos mu nismo dali ime. Ko godpita kako se zove mi kazemo nema ime onda se svi ibrete. Kako da nema imena. Jesmo naopaki roditelji
Ima i gorih samo im reci . Skoro mjesec dana bez imena haha. Jesi dobila poruku na viber?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 22:32:30
ninuska
IZVORNA PORUKA: Travelove
A da pitam mamice, jel istina da pred porod bebice se umire skroz? Ili mozda budu bas aktivne? Moja se bas nesto uznemirila.
Citala sam i ja da se umire, al moj je bio aktivan na dan poroda. Cak kad sam radila ctg dva sata prije poroda (ne znajuci da cu ostati da rodim) nahvali me sestra sto sam fino jela. A mislila je na slatko jer bebu slatko aktivira.
< Poruku je uredio ninuska -- 7.11.2015 22:33:41 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 22:56:07
Travelove
Moja evo vec drugu noc bas podivlja, cini mi se bas da nogicama udara, mozda joj ne odgovara lijeva strana. A prvo osjetim kao da spusta glavicu, i onda me fino udariiii nogom, lijeva strana. Mozda se spusta, pa se odguruje nogom hehhe...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 22:59:53
ziel
Ovako je i meni bilo nekih dan dva prije nego sto je krenulo
Aha znaci ipak je ovaj osjecaj dobar znak da sam blizu hvala Bogu
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 23:02:04
ziel
Ja se smirila, legla i zaspala, sad me probudi u wc meni je sutra ostati poroditi se, nema druge haha . I dalje onaj pritisak dole i na debelo crijevo. A sestra mi rece da je i ona taj pritisak imala na dan poroda...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 23:05:39
Leena
Kako, bona, toliko musko ganjali, a ni ime mu niste spremili E nasmija me i sa vjetrom i sa komsijinim internetom, umalo djecu ne probudih Neka siki, hB da zna i ima sta, uvest ces ti red neki sigurno, sad je jos mali A super ste mi ninuska i ti sa imenima ipak je lakse zensko lijepo ime naci, moram priznati
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 23:12:42
Farah 00
Vecer zene ☺ Vidim jos su ove moje trudnice na broju, jedino je Ziel prijavila neko ziganje, mozda su to prvi znaci. Sretno Ziel sutra na kontroli, ides li ujutro? Javi nam se obavezno.
MM i ja smo se danas bas nahodali, pjeske smo iz Hrasnog otisli do SCC i vratili se, to nije nista inace, ali obzirom da sam zadnjih mjesec i nesto poprilicno mirovala, ovo je bio poduhvat. Sad me nesto sve ziga 😊😊😊
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 7.11.2015 23:24:19
ziel
IZVORNA PORUKA: Farah 00
Vecer zene ☺ Vidim jos su ove moje trudnice na broju, jedino je Ziel prijavila neko ziganje, mozda su to prvi znaci. Sretno Ziel sutra na kontroli, ides li ujutro? Javi nam se obavezno.
MM i ja smo se danas bas nahodali, pjeske smo iz Hrasnog otisli do SCC i vratili se, to nije nista inace, ali obzirom da sam zadnjih mjesec i nesto poprilicno mirovala, ovo je bio poduhvat. Sad me nesto sve ziga 😊😊😊
Dr.je sutra citav dan, radi 24, pa je rekao kad god mi odgovara da dodjem, necemo ujutro, nego nekad oko 12, taman da mm malo odspava jer je vcrs druga smjena... ako me bude boljelo oticemo i ranije... ali javim se ,ne vjerujem da me taj pocetni bol moze sprijeciti da pisem na RR heheh
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2015 0:18:38
*pcelica*
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ima i gorih samo im reci . Skoro mjesec dana bez imena haha. Jesi dobila poruku na viber?
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2015 2:31:46
ziel
Joj zene sta da ja sad radim, kad sam zaspala oko 9 , probudila se oko 11, nece vise san na oci, mm dosao u pola 2 s posla, evo jos sjedimo, caskamo uopste mi se ne spava...
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2015 7:59:44
Travelove
Jutro zene, sta je ovo nigdje nikoga nema. A sve se zalite na spavanje hehehe Mene gripa i dalje mlati, ali ne damo se. A beba aktivnaaaa, skace bukvalno, dusa majkina, sigurno se priprema hihih...
Ziel, gdje si? I a li sta novo, ili si vec gore?
Nanda nam se ne javlja nikako, sigurno se ne moze odvojiti od svog smotuljka!
RE: Razgovori u ocekivanju beba - Novembar 8.11.2015 9:49:00
ziel
Ja ustala rano, okupala se, depilirala citava od glave do pete heh, oprala kosu, pa oprala kupatilo, stavila malo rize i 2 komada puretine da se peku, oprala sudje, evo sad slazem kuhinjske krpe, mm spava.
Na kontrolu cemo oko 12, nije hica, ne boli me sad nista majku mu haha, a sinoc mislila sam da cu se poroditi