Maya_K -> RE: Ortoped (28.12.2013 10:27:24)
|
Da li mi može neka mam čije dijete nosi uloške objasniti kakvi su to ulošci? Evo moje iskustvo: Ja sam malo zbunjena, bili smo kod ortopeda, koji je samo površno iz cca3-4m daljine pogledao moje dijete i rekao (diag.pedes planovalgi) djetetu su potrebni ulošci koji se rade na mjeru u Zenici imate 4 ort.radnje koje imaju ugovor sa FZZ otiđite ovjerite ovaj papir i potpuno su besplatni ulošci -to je sve izgovorio u mili secundi u jednom dahu- i ispratio nas napolje, ja sam ostala [sm=zmeden.gif][sm=smiley15.gif][sm=smiley29.gif][sm=smiley23.gif] paf, hej kao na traci, a baška što smo ga čekali 2 debela sata..uglavnom katastrofa. U Doboju nađem firmu Bauerfeind koja se bavi ortopedskim pomagalima, kod njih sam otišla i on je samo iscrtao na jednom papiru dječije stopalo-tj. da ima veličinu stopala, i to je to. Ulošci 35,00 KM i svaki utorak je isporuka, navodno se rade u B.Luci. Eh sad mene interesuje-jel to to? Jel to uložak koji je odgovara mom djetetu? Ja sam uvijek zamišljala da ide otisak u gips i da je taj uložak "specijalniji", šta znam, zaista se ne razumijem u to. [sm=smiley36.gif] Ako može mama koja je radila otiske ili neka kojoj je to profesija, da mi kaže je li to to? [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|