mala_sa -> RE: Ginekoloski pregled (26.4.2013 14:29:56)
|
IZVORNA PORUKA: miracle IZVORNA PORUKA: veeseelaa IZVORNA PORUKA: medic slatki IZVORNA PORUKA: veeseelaa spekulum je onaj neugodni metal što stave u vaginu i rašire da vide grlić e na to sam mislila, meni je dr mjerio grlić vaginalnim uz-om, nisam imala pregled spekulom u trudnoći nisam znala da se to smije? pa ono bi ženu otvorilo? prosvijetlite me bebaa ok sam ja, sve je pod kontrolom, ljubim ja tebe Meni je to radjeno na pocetku jednom jer sam imala malu sukrvicu, sekundarno je bilo i ne osjeti se, ja nisam. Uglavnom tada prvi put i vise nikada. jel de da je strašno? ja sam takve preglede imala van trudnoće, uzimanje brisa i sl al u trudnoći zaista mi je prestrašno no kako drugačije da se uzme bris vagine??? jesi li ti uopće radila briseve vagine u trudnoći i hoćeš li iste raditi pred porod bar? Izvinjavam se sto upadam...brisevi vagine koji sam ja radila pred porod se uzima onim stapicem kao bris za nos i grlo...nema nikakvih metala,i ja sam se toga bojala:)Jedino na pocetku trudnoce kad radi papa test uzme malo "zeljezo" namjenski za trudnice,jer ne gura duboko ..dakle puno manje nego kas uzima papa test zeni kad nije trudna. Da, spekulum ima u vise velicina (za nevine, za trudnice i za ne trudnice [sm=smiley36.gif]). Kod nas zavisi od doktora do doktora; neki pregleda samo rukom; a neki sa "spravicom" [sm=smiley36.gif]
|
|
|
|