|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
10.4.2010 22:09:56   
aya
Drage fondantice,

posto se ja pripremam i fizicki i psihicki da prionem na posao zvani pripremanje fondanta, malo sam prosnjuhala okolo i za sada s vama mogu podijeliti slijedece informacije:
najbolje boje za torte su Eterika boje u prahu - mogu se kupiti u Tusu
A marshmalow bombonice se mogu kupiti i u DP marketima po cijeni od 1,30KM za 80gr. i to kombinacija okolo malo roze, a unutra bijele (moje skromno misljenje kad se rastope preovladace bijela boja)

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 126
   RE: Fondant
11.4.2010 11:39:02   
anelinos
IZVORNA PORUKA: aya

Drage fondantice,

posto se ja pripremam i fizicki i psihicki da prionem na posao zvani pripremanje fondanta, malo sam prosnjuhala okolo i za sada s vama mogu podijeliti slijedece informacije:
najbolje boje za torte su Eterika boje u prahu - mogu se kupiti u Tusu
A marshmalow bombonice se mogu kupiti i u DP marketima po cijeni od 1,30KM za 80gr. i to kombinacija okolo malo roze, a unutra bijele (moje skromno misljenje kad se rastope preovladace bijela boja)


Evo da ti ja kazem iz prve ruke da sam ja koristila i te boje i te bombone koje kad se  rastope budu bijele i jos kad im se doda secer u prahu bude fantastica smjesa .. zelim Ti puno uspjeha bez brige uspjeh je zagarantovan Sretno !!!!

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 127
   RE: Fondant
11.4.2010 12:08:48   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: anelinos

IZVORNA PORUKA: aya

Drage fondantice,

posto se ja pripremam i fizicki i psihicki da prionem na posao zvani pripremanje fondanta, malo sam prosnjuhala okolo i za sada s vama mogu podijeliti slijedece informacije:
najbolje boje za torte su Eterika boje u prahu - mogu se kupiti u Tusu
A marshmalow bombonice se mogu kupiti i u DP marketima po cijeni od 1,30KM za 80gr. i to kombinacija okolo malo roze, a unutra bijele (moje skromno misljenje kad se rastope preovladace bijela boja)


Evo da ti ja kazem iz prve ruke da sam ja koristila i te boje i te bombone koje kad se  rastope budu bijele i jos kad im se doda secer u prahu bude fantastica smjesa .. zelim Ti puno uspjeha bez brige uspjeh je zagarantovan Sretno !!!!



ne radi ti anelios onaj link pa de mi recept pleaseeeeeeeeeeeee

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 128
   RE: Fondant
11.4.2010 14:35:50   
anelinos
evo recepta :

marshmallow fondant- nova masa za oblaganje i dekorisanje recept sam nasla na internetu ali kolicina je bila velika pa sam ja umanjila i dobila mase dovoljno da se napravi puno toga ,a sto je jos bitno lako se radi ,oblikuje ,boji -dakle drage moje i dragi moji slobodno krenite ,garantujem uspjeh .

Sastojci 250 gr marshmallow-bijeli 500 gr secera u prahu 1,5 kasike vode   secer u prahu za rad Priprema 250 grama marshmallow sa 1,5 kasikom vode prelijte pa stavite u mikrovele da malo odmekne toliko da se moze mijesiti .Uoriginalnom receptu pise da se na pocetku radi sa mikserom ali ja sam radila rukom .Ako nemate mikrovele marshmallow otopite nad parom u cjediljci bez dodavanja vode ili u rerni isto sa vodom kao u mikrovele.Marshmallow OTOPITI ne rastopiti znaci samo malo ra se ugrije i da se moze raditi rukom da nije vrelo po prstima.Prvo stavite pola kolicine secera i onda dodajete i ostalo postepeno mijesajuci .Masa je dobra kad mozete da je valjate u rukame kao loptu a ne lijepi se za dlanove .Bitno je da nemozete pogrijesiti -ako je smjesa rijetka dodajte secer ako je tvrda malo je ugrijte u mikro ili na pari ponovo malo navlazite .Masa je tako dobra za oblaganje da je mozete tako lako raditi ne razvlaci se , ne puca ne susi se brzo ali ne i dugo.Ako dodajete tecne boje ponovo dodajite secer u prahu dok ne dobijete zeljenu cvrstinu
Zelim vam puno uspjeha i radosti koliko sam je ja imala sa ovom masom
   Recept preuzet sa colinarike od gosp. Schloss

< Poruku je uredio anelinos -- 11.4.2010 14:36:58 >

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 129
   RE: Fondant
11.4.2010 14:50:06   
Atarka
Sinoc sam na Discovery Travel & Living gledala super emisiju Cake Boss i odusevila se sta covjek pravi od fondanta. Torte su mu prava umjetnicka djela. Evo par slikica:
user posted image user posted image

_____________________________

30.09.2009

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 130
   RE: Fondant
11.4.2010 16:38:30   
milenium
IZVORNA PORUKA: anelinos

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 


user posted image ja sam ovaj recept postavilauser posted image jer je prelagan i pre jednostavan za napravit,svakom bi preporučila da ovako pravi,i da ga nogom praviš ne možeš pogriješituser posted image .ne trebaju vam nikakvi prašci samo rastopite bombone i šećer i valjajte ženiceuser posted image
anelios torta ti je superuser posted image

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 131
   RE: Fondant
11.4.2010 18:56:08   
anelinos
IZVORNA PORUKA: milenium

IZVORNA PORUKA: anelinos

hvala Vam drage moje ja sam danas prvi put napravila fondfan u kucnoj izvedbi nakon sto sam obisla merkator i robot i nisam nasla.. radila sam ga po vrlo jednostavnom receptu moje drage prijateljice ca colinarike a ciji je recept vec neko stavio ovdje al evo ja cu ponoviti http://www.coolinarika.com/recept/marshmallow-fondant-nova-masa-za-oblaganje-i-dekorisanje smjesa je vrlo laka i jednostavna, ja sam se stvarno odusevila kolko je lagano i kako se lijepa smjesa dobije za oblaganje... ovdje pise da idu bijele bombone al ja ih nisam nasla radila sam od rozo bijelih i fantasticno je ispalo i odlicno se boje... pokusajte iznenadice te se kako je jednostavno .. 


user posted image ja sam ovaj recept postavilauser posted image jer je prelagan i pre jednostavan za napravit,svakom bi preporučila da ovako pravi,i da ga nogom praviš ne možeš pogriješituser posted image .ne trebaju vam nikakvi prašci samo rastopite bombone i šećer i valjajte ženiceuser posted image
anelios torta ti je superuser posted image


hvala velika napisala sam ja na predhodnoj stranici da je recept vec neko stavio....  vrlo jednostavan bez ikakvih komplikacija i bezbroj sastojaka...

(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 132
   RE: Fondant
13.4.2010 15:19:13   
aamra
Napravih i ja svoju prvu tortu sa fondantom. Eh sad, da pitam ove iskusne zenice-gdje je najbolje drzati tortu u frizideru il mozda na bakonu??treba li joj neki poseban tretman da sto duze traju? Nemojte mi se smijati na ovim pitanjima pliz. Bilo bi dobro kad bi se odrzala do subote (da ostane par komada posto mi je rodjendan u subotu)

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 133
   RE: Fondant
13.4.2010 16:17:44   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: aamra

Napravih i ja svoju prvu tortu sa fondantom. Eh sad, da pitam ove iskusne zenice-gdje je najbolje drzati tortu u frizideru il mozda na bakonu??treba li joj neki poseban tretman da sto duze traju? Nemojte mi se smijati na ovim pitanjima pliz. Bilo bi dobro kad bi se odrzala do subote (da ostane par komada posto mi je rodjendan u subotu)
ma u frižidser...pretoplo je vani...ni u ludilu na balkonu

(odgovor članu aamra)
  Neposredna veza do poruke: 134
   RE: Fondant
13.4.2010 17:38:33   
aamra
Ma ja, tako sam i mislila. 

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 135
   RE: Fondant
14.4.2010 18:38:11   
anelinos
u frizideru slobodno drzi, ja sam svoju drzala par  dana i bila je kao i prvi dan... ajde stavi slikiu da vidimo kako izgleda.... 

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 136
   RE: Fondant
15.4.2010 16:07:09   
aamra
Vrlo rado, kad bih znala 

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 137
   RE: Fondant
15.4.2010 16:29:29   
aya
imas temu na RR "kako postaviti svoju sliku?"

_____________________________

Sunce moje malo 21.august 2009
24.februara cura rekla "ma - ma" :-)
05.03. smo nasli jedan mali zubic

(odgovor članu aamra)
Neposredna veza do poruke: 138
   RE: Fondant
15.4.2010 20:59:42   
Mya_81 RR
Imam par pitanja za iskusne 'fondant-ovce' user posted image

1. Ove boje jestive je li neko zna gdje ima tačno u sarajevu za kupitu boje u tubi i koliko koštaju....zatim, ima li igdje zanimljivijih boja, da nisu samo one osnovne, recimo crna, ciklama, tirkiz itd...

2. Kad je u pitanju fondant u boji i kad njega stavim na radnu površinu i razvijam s oklagijom mora se naravno dodati malo šećera u prahu da se ne bi zaljepio, ali da li se taj šećer može nekako skinuti, tj. zar neće onda ostati bijele flekice po fondantu...s bijelim bi se stopilo, ali ovako mi djeluje da bi to moglo biti poprilično neuredno...

3. I još jedno pitanje za Rokoko - znam da si ti napisala da je boju najbolje staviti u fruktozu. Eh, sad mene zanima u kojem trenutku se stavlja boja - prije nego u fruktozu stavim malko vode pa na vatru ili boju stavljam nakon što se od fruktoze dobije gusti sirup? Ili je to možda svejedno???

Ako se sjetim još nečeg javit ću se user posted image




_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu aya)
Neposredna veza do poruke: 139
   RE: Fondant
15.4.2010 22:59:16   
rokoko
Posipam sto gustinom da se ne zalijepi masa.
Boju dodajem kad se fruktoza istopi.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 140
   RE: Fondant
15.4.2010 23:24:37   
IvanaTz
Evo da se i ja pohvalim, juuuuuhuuuu, torta mi je super uspjela, ovaj fondant je prava stvar user posted image user posted image user posted image !!!
Napravljeno jednom malom svrci za rodjendan, jedva cekam suubootuuuu!!!

p.s. ideja je sa bloga minjina kuhinjica

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu rokoko)
Neposredna veza do poruke: 141
   RE: Fondant
15.4.2010 23:28:28   
maja78 RR
Ivana tz svaka cast, izgleda kao de ja profesionalni slasticar radio

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 142
   RE: Fondant
15.4.2010 23:29:51   
IvanaTz
Hvaaalaaa, uh kako sam ponosna na sebe!!! Mijenjam profesiju user posted image user posted image user posted image ...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 143
   RE: Fondant
15.4.2010 23:51:30   
myb@by

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo da se i ja pohvalim, juuuuuhuuuu, torta mi je super uspjela, ovaj fondant je prava stvar user posted image user posted image user posted image !!!
Napravljeno jednom malom svrci za rodjendan, jedva cekam suubootuuuu!!!

p.s. ideja je sa bloga minjina kuhinjica

user posted image


user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

‎"Tri puta vode do mudrosti: razmišljanje - ono je najplemenitije; odgoj - on je najlakši; i iskustvo - ono je najneugodnije."

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 144
   RE: Fondant
15.4.2010 23:57:06   
noaa

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hvaaalaaa, uh kako sam ponosna na sebe!!! Mijenjam profesiju user posted image user posted image user posted image ...

pa stvarno zeno ako imas vremena pored bebe baci se u slasticarske vodeuser posted image torta ti je superuser posted image user posted image user posted image

_____________________________

NOA 16.03.09 mamina krofnica(je curica)

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 145
   RE: Fondant
16.4.2010 0:03:44   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo da se i ja pohvalim, juuuuuhuuuu, torta mi je super uspjela, ovaj fondant je prava stvar user posted image user posted image user posted image !!!
Napravljeno jednom malom svrci za rodjendan, jedva cekam suubootuuuu!!!

p.s. ideja je sa bloga minjina kuhinjica

user posted image



prelijepo...svaka ti čast draga moja, baš divno user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 146
   RE: Fondant
16.4.2010 0:31:49   
Anoniman
Iscitah temu od do user posted image  i bas sam se nafurala da i ja pravim user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 147
   RE: Fondant
16.4.2010 10:03:08   
IvanaTz
Hvala na pohvalama, uuh sanjala sam nocas svoju tortu user posted image user posted image user posted image ... 

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 148
   RE: Fondant
16.4.2010 10:24:21   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hvala na pohvalama, uuh sanjala sam nocas svoju tortu user posted image user posted image user posted image ... 


i ja sam sanjala tvoju tortu user posted image user posted image user posted image user posted image
ej nemoj zaboraviti kad je rasjeku da je uslikas

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 149
   RE: Fondant
16.4.2010 10:54:48   
IvanaTz
IZVORNA PORUKA: maja78


IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Hvala na pohvalama, uuh sanjala sam nocas svoju tortu user posted image user posted image user posted image ... 


i ja sam sanjala tvoju tortu user posted image user posted image user posted image user posted image
ej nemoj zaboraviti kad je rasjeku da je uslikas


user posted image user posted image user posted image e sto me nasmija... Dobro me napomenu, moram i to slikati, inace pravila sam Jaffa tortu koja se ne pece (recept sa coolinarike) i cini mi se da je pravo doobraaa!


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu maja78 RR)
Neposredna veza do poruke: 150
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *