IvanaTz -> RE: Fondant (20.12.2010 11:30:44)
|
IZVORNA PORUKA: Amrino Pisala sam pola sata kunem vam se i ode u nepovrat...[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image] Ukratko- pravim tortu za Hamzin rodj. koji slavimo u nedjelju i fata me panika! [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Trebam pomoc!!! Pitanja: - Mogu li tortu napraviti u petak a fondant i ukrase u subotu? Drzala bih je u frizideru [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - Torta na sprat- kako odvojiti jednu od druge? Vidjela sam da se zabodu one slamke koje drze ali mogu li izmedju staviti recimo papir za pecenje ili...? - trebam napraviti Šlepa...ne znam kako cu...Jeli bolje modelirati u komadu ili dio po dio pa poslije sastavljati i ljepiti? - koliko otprilike treba da bude debeo fondant kojim se prekriva cijela torta- meni je prosli put malo popucao kao jufka...pa kontam mozda je bio pretanak? - osjetite li vi kristalice secera u fondantu ili je skroz glatak? bez panike, samo polako..[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] - mozes tortu napraviti dan ranije, tako je i bolje, da ti se fino stisne - ja kod torti na dva sprata uopste ne odvajam spratove nicim, oblozim pojedinacno jednu pa drugu pa kad se oblozene fondantom jos malo stisnu u frizideru onda ih samo stavim jednu na drugu, eventualno kroz sredinu probodem dva tri stapica (drvena, za raznjice) da ih nesto drzi, mada to meni bude fino kompaktno i ne bude nimalo opipljivo... - ko je Šlep? - sto deblji fondant to ces lakse obloziti tortu, a i nece ti se primjetiti neke neravnine na torti, dakle slobodno deblje! - kod mene bude glatko sve, ne primjecujem te kristalčiće, mozda da duzes mijeses ili da ti se duze topi fruktoza, da pustis duze da kljuca...
|
|
|
|