Anoniman -> RE: Fondant (9.11.2010 15:30:20)
|
IZVORNA PORUKA: mamine oci jel bi mozda neka od vas mogla da mi detaljno napise recept za pravljene fondata ali onaj sa bombonima ili mancmelo cini mi se nisam sigurna znam da nije konplikovan znam da je i na ovioj temi, ali ja ne uspijevam da ga pronadjem neznam koja je stranica tacno ja bi voljela da probam i napravim ove cipelice za bebu treba ce mi to uskoro :)hvala unaprijed... 250 g marshmallow bombona 500 g šećera u prahu Bombone otopiti na pari,samo malo da omekšaju da ih možeš sjediniti.Prvo dodaš pola količine šečera,onda miješajući postepeno i ostalo.Kada se prestane lijepiti za ruke smjesa je gotova. Ja sam ovako pravila,jednostavno je,a smjese dobiješ dovoljno da prekriješ tortu i za ukrašavanje. A našla sam i ovaj recept,bez želatine je,ali nisam ga još isprobala jer nigdje ne mogu naći boje. Djeluje mi nekako malo,pa mislim da bi trebala uduplati sastojke. 7 kašika šećera u prahu 10 kašika mlijeka u prahu 10 kašika gustina jedno bjelance kašičica vode prehrambene boje Priprema: Šećer, mlijeko u prahu i gustin umijesiti sa bjelancetom i po potrebi dodati kašikicu vode.Podijeliti na onoliko dijelova koliko boja treba, umijesiti boje.
|
|
|
|