|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
3.7.2010 23:17:58   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: tajra

Hvala za slicice...
Torta super izgleda (nas majstor je majstor)...

I mene to ceka, ali moja hanumica se jos nije izjasnila...
Ko zna sta ce smisliti...

i ja uvijek imam tremu...
hajd i kad smisli..pa ja sve kupim i naručim...šta ako se predomisli...
sreća...dora je fascinira radi engleskog jezikauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 801
   RE: Fondant
10.7.2010 23:54:08   
IvanaTz
Evo nesto novo... user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image


_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 802
   RE: Fondant
10.7.2010 23:57:08   
Ilhana RR
Ova amelina ti je prelijepa =) i ostale su al ova mi je nesto posebno....

_____________________________

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 803
   RE: Fondant
11.7.2010 0:02:11   
IvanaTz
Hvalaa, to je za nasu forumasicu meri29 (al' nije ona Amelauser posted image )...

_____________________________

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 804
   RE: Fondant
11.7.2010 0:20:49   
R&T@
IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo nesto novo... user posted image  









user posted image



I meni je ova super...
Bravo, Ivana, majstore! user posted image user posted image

_____________________________

“One su male, ali su velike, odnosno, hoću reći, nisu više male, ali su dosta velike da ne budu male“... One su T&R...

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 805
   RE: Fondant
11.7.2010 22:56:30   
Anoniman
Ivana user posted image

(odgovor članu R&T@)
  Neposredna veza do poruke: 806
   RE: Fondant
11.7.2010 23:01:24   
Hanady RR
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

čovječe koja torta
ivana draga user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 807
   RE: Fondant
12.7.2010 20:53:30   
Meri29
Moram da ih pohvalim, obadvije, zaista. Prvo sto je nas slavljenik, Amela, ostala onako hladno "paf" na izgled. Stojala je dugo na stolu, Ameli bilo zao da je nacne. A kada nam se konacno smilovala, ukus je jos bolji nego izgled. Tako da mi njih dvije od sada prave torte za sve prilike, skidam im kapuuser posted image
A jos su mi i pred zgradu u pola 12 navecer donijeli user posted image

_____________________________

Stigla sam 25.11.2009
Mama i tata su sad najsretniji na svijetu ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 808
   RE: Fondant
12.7.2010 21:00:30   
Hanady RR
ja se spremam za pravljenje jedne fondant tortice al sa glicerinom...do sad sam onaj sa bombonama radila...

najprije moram da iščitam temu i da nađem gdje ga ono dadada draga koristila...ona me glicerinom obradovala...

kad teoriju svarim idem na praksu...nadam se za vikned naredni....

e da imam nekoliko noći da osnislim idejuuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Meri29)
Neposredna veza do poruke: 809
   RE: Fondant
12.7.2010 21:23:59   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja se spremam za pravljenje jedne fondant tortice al sa glicerinom...do sad sam onaj sa bombonama radila...

najprije moram da iščitam temu i da nađem gdje ga ono dadada draga koristila...ona me glicerinom obradovala...

kad teoriju svarim idem na praksu...nadam se za vikned naredni....

e da imam nekoliko noći da osnislim idejuuser posted image


po ovom receptu ga je draga dadada radilauser posted image http://www.coolinarika.com/recept/fondant-za-prekrivanje-torti-i-izradu-figurica ...sretnouser posted image user posted image ...e...samo se dadada zahebala s mijesanjem boja...ja sam kuglice pravila pa u njih boje stavljala...a to ti je tegoban posao pravo...a neko rece, mislim da je rokoko, da stavlja boje u otopinu glicerina etc. vjerovatno i ivana slicno radi...i jos nesto, nemoj se prepasti posto sam se ja prepala kada tek napravis smjesu ona bude nekakva smedjkasta....a sto duze mijesis to je bjelja ...a mozda je meni takva boja bila radi ekstrakta vanileuser posted image

(odgovor članu Hanady RR)
  Neposredna veza do poruke: 810
   RE: Fondant
12.7.2010 21:29:02   
Hanady RR
e hvala draga...sad otvaram word dokument i copy past....user posted image

mora biti spremna....

ja sam boje sa malo vode mješala na onaj fondant...valjda i ovdje mogu tako...

dodam još malo pećera i to je to...
koliko se sjećam rokoko je na gustinu radila da joj šećer po fondantu ne ostane kad razvija jesi i ti tako


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 811
   RE: Fondant
12.7.2010 21:34:06   
Mya_81 RR
Hanady, boje ti je bolje dodati u istopljenu fruktozu...jer onda kad radiš fondant ruke ti se ne zaprljaju i ne treba ti ond ada ga dugo hendlaš da bi se boja sjedinila kao što bi morala da u bijeli fondant stavljaš boju...

Ja radim po sličnom receptu kao i Dadada, samo u mom nema ove biljne masti...


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 812
   RE: Fondant
12.7.2010 21:35:04   
Mya_81 RR
Ivana, torte su vam fenomenalne user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 813
   RE: Fondant
12.7.2010 21:35:21   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: Mya_81

Hanady, boje ti je bolje dodati u istopljenu fruktozu...jer onda kad radiš fondant ruke ti se ne zaprljaju i ne treba ti ond ada ga dugo hendlaš da bi se boja sjedinila kao što bi morala da u bijeli fondant stavljaš boju...

Ja radim po sličnom receptu kao i Dadada, samo u mom nema ove biljne masti...

sad i ja nesto film prevrcem...nisam ni ja ovu mast stavljala...nije bilo potrebe

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 814
   RE: Fondant
12.7.2010 21:38:37   
koka i po
Dajem časove ribolova u zamjenu za časove pravljenja tortiuser posted image

Ostala sam bez tekstauser posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 815
   RE: Fondant
12.7.2010 21:40:09   
Hanady RR
ja sad čitam tamo recpet i kontam ...ja tu biljnu mast nisma nikada kupovala...a sjećam se one velike kantice kod moje mame...pa sad se zabrinuh neću valjda cjelu kantu morat kupituser posted image user posted image user posted image user posted image

znači ništa mast...super

e sad samo da još pitam...ako radim kao ti mya sa bojama jel to znači da iz nekoliko puta moram praviti fondant po ovome receptu u zavisnosti koliko boja na torti trebamuser posted image il sam ja slabo skonatal sad ovouser posted image

odnosno ovaj dio kada topim želatinu i mješam sa šećernim sirupom pa glicerin i vanilija...a prije nego to ubacim u šećer u prahu...

koliko dadada ispadne smjese od ove mjere...jel se može standarna okrugla torta prekrit...i da imam za džidžanjeuser posted image

kad ste tu da vas iskoristimuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 816
   RE: Fondant
12.7.2010 21:47:03   
Mya_81 RR
IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ja sad čitam tamo recpet i kontam ...ja tu biljnu mast nisma nikada kupovala...a sjećam se one velike kantice kod moje mame...pa sad se zabrinuh neću valjda cjelu kantu morat kupituser posted image user posted image user posted image user posted image

znači ništa mast...super

e sad samo da još pitam...ako radim kao ti mya sa bojama jel to znači da iz nekoliko puta moram praviti fondant po ovome receptu u zavisnosti koliko boja na torti trebamuser posted image il sam ja slabo skonatal sad ovouser posted image

odnosno ovaj dio kada topim želatinu i mješam sa šećernim sirupom pa glicerin i vanilija...a prije nego to ubacim u šećer u prahu...

koliko dadada ispadne smjese od ove mjere...jel se može standarna okrugla torta prekrit...i da imam za džidžanjeuser posted image

kad ste tu da vas iskoristimuser posted image



Nažalost da, ali ako ti trebaju recimo samo dvije boje, to i nije tako strašno...ja sam prvi put pravila bijeli fondant i onda stavljala boje i fakat sam se uneredila sva i teško ruke oprala tako da mi ovo nije mrsko...

Hoćeš sa nadjem ovaj svoj recept bez biljne masti?


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 817
   RE: Fondant
12.7.2010 21:49:37   
Hanady RR
hajde nađi pls....

ma sad kontam za lakše čišćenje sa dvije boje mogu sredit tortu maksimalnouser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 818
   RE: Fondant
12.7.2010 21:51:36   
Mya_81 RR
Od kile šećera definitivno imaš za oblaganje torte i za detalje...

S obzirom da pravim više puta zbog onih boja onda sam znala smanjiti mjere na pola ili na trećinu u ovisnosti koliko mi je odredjene boje trebalo.


_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 819
   RE: Fondant
12.7.2010 21:57:21   
Anoniman
ja sam sa ovom kolicinom presvukla jednu veliku i jednu malu tortu plus napravila dzidzauser posted image ...e i kocku da ne zaboravimuser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 820
   RE: Fondant
12.7.2010 21:59:39   
Hanady RR
IZVORNA PORUKA: dadada

ja sam sa ovom kolicinom presvukla jednu veliku i jednu malu tortu plus napravila dzidzauser posted image ...e i kocku da ne zaboravimuser posted image

e da sjećam se tvoje torte na spratove sa kockom sa slovom na njoj...dobro si...znači može...to je bitnouser posted image

mogla bih i ja jednu kocku sa slovom S da stavimuser posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 821
   RE: Fondant
12.7.2010 21:59:43   
Mya_81 RR
Lakše mi je prepisati s papira nego da tražim link koji mislim da je sa Coolinarke...

Sastojci:

60ml hladne vode
1vrećica želatine
8 žlica fruktoze
15 ml glicerina
1 kg šećera

Vodu zalijte na želatinu da nabubri. Fruktozu stavite u lončić, dodajte jednu žlicu vode i stavite na vatru. Trebate dobiti gusti sirup, ali pazite da ne dobijete karamel. U taj sirup kad se ohladi (nakon nekih 10 sekundi) dodajte glicerin postepeno te konstantno mješajte. A onda sve to polako dodajte želatini isto konstantno mješajući. Šećer u prahu stavite u duboku posudu i napravite udubinu. Malo po malo ulijevajte smjesu u šećer i oblikujte fondant.

Ja znači boje dodam nakon što otopim fruktozu (isto pričekam tih 10-tak sekundi da se malo hladne), a prije nego što dodam glicerin.

I pola ove mjere ti je dosta za samo oblaganje torte standardnog kalupa (mislim da je to nekih 28cm promjera).




_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 822
   RE: Fondant
12.7.2010 22:05:49   
Hanady RR
Hvala vam drage mojeuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

spremna sam...
evo recept imama...
sve sastojke imamuser posted image
ideju još malo pa osmislila ...sad ću da je nacrtam sebi...pa onda plan i porgram bojauser posted image user posted image user posted image


_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 823
   RE: Fondant
12.7.2010 22:06:36   
Mya_81 RR
Sretnooooooooooo user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 824
   RE: Fondant
12.7.2010 22:38:38   
maja78 RR
e nisam vam napisala ja sam nedavno pravila fondant i skontala necu preko torte vec samo figure, e torta za 10, fondant za 0, tj. dobar on ispao ali moje modeliranje za 0, ja zaboravila da imam dvije lijeve sto se tih stvari tice

_____________________________

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 825
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  31 32 [33] 34 35   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *