minie -> RE: Fondant (12.12.2011 15:42:55)
|
IZVORNA PORUKA: palachinken minie, cini ti se da je bobavi jednostavniji, ali nije. Mijesa se puno duze (s tim da sebi skrati muke i muti ga mikserom sa onim spiralnim mutilicama dok god moze pa tek onda mijesi) i nije toliko elastican. Doduse, za prvi put moze i on, dok se ne uhodas. Torte, ovako, dobro ide reform torta, kao i sve torte sto imaju kremu od zumanaca ili ganache kremu, s tim da ides uvijek kora-krema-kora-krema-kora. Onda premazes buttercremom, a to je 125grama magarina, 125 grama šećera u prahu i 2 kasike mlijeka dobro umiksano. Ja sam nedavno radila jaffa tortu i genijalna je za fondan, jer je visoka, a preukusna. Hvala Palacinken, Za prvi put nadam se da ce biti dobro :) A kako se pravi taj drugi fondant? Ako mozes daj mi taj recept za jaffa tortu, i ja volim te kombinacija sa narandzom, a mm inace voli kolace, njemu ce se sigurno svidjeti. Koliko sam upratila povrsnim citanjem, fondan se ne stavlja u frizider [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image], neko napisao. Planirala sam dan ranije napraviti tortu i staviti je u frizider da se stegne. Eh da li je odmah nakon sto bude gotova premazati buttercreamom i staviti u frizider ili kada budem htjela fondant stavljati? Njega bi iduci dan napravila i stavila preko i napravila srce kojim bi to ukrasila [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Sigurno ne bih ovo oboje uspjela za jedan dan, jer ovo moje maleno hoce da mu posvetim svu svoju paznju, a po danu nekad skoro i ne spava (nekoliko puta po 15 min). Jos savjeta je doborodoslo [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|