|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
4.10.2011 20:20:27   
milenium

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Fondat:

Otopiti fruktozu, pa kada skroz postane tečna, dodati 1 supenu kašiku glicerinanu želatinu, te[/color] 3 kašike vode. Malo prokuhati te sipati u posudu u koju ste stavili 750 gr štaub šećera. Miješati malo kašikom a zatim postupak nastaviti rukama,dok ne dobijete glatku, ne ljepljivu masu. Ovaj sam fondat ostavili bijel, jer mi tako treba, a ujutro pravim plavi pa ću i tu postaviti slike. Fondat sam bojila četkicom, jer nemam baš jaku kvalitetnu crnu boju, pa prilikom miješanja u fondat dobijem sivu. Zato sam dijelove dipl. kape ofarbala četkicom.



elmaBuser posted image ti postala pravi majstor.hvala na detaljnom opisu,napokon netko da sve poslika i stavi.
'
samo još,kako se priprema ova želatina,piše ''dodat pripremljenu želatinu''?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5551
   RE: Fondant
4.10.2011 20:24:50   
ElmaB
Želatinu u prahu potopiš sa 3 kašike vode, promiješaš i ostaviš da nabubri. Želatina izgleda gumena, baš nabubri. Ako je stavljaš u vruće jelo miješaš dok se ne istopi, a ako u hladno onda par sekundi u mikrovalnu da se otopi. Ako koristiš u listićima želatinu onda listiće staviš u posudu i potpunu pokriješ vodom, tj. potopiš. Isti je postupak ako miješa u toplo ili hladno jelo.

< Poruku je uredio ElmaB -- 4.10.2011 20:26:49 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5552
   RE: Fondant
4.10.2011 20:46:28   
milenium
a ako je koristim za kolače,npr za u kremu?
i ide li 3 žlice hladne vode ili vruće za fondat i isto tako za kolače,ide li hladna voda ili vruća preko želatine?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5553
   RE: Fondant
4.10.2011 20:50:13   
ElmaB
Hladna voda uvijek za želatinu.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5554
   RE: Fondant
4.10.2011 21:03:59   
D_K
IZVORNA PORUKA: Hannan

Evo moje tortice :)

user posted image


Hannan - torta je fantazija user posted image user posted image user posted image


_____________________________

Onaj pogled :))))

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5555
   RE: Fondant
4.10.2011 21:04:32   
milenium
ne znam u čemu sam pogriješila,jednom sam tako stavila želatinu da nabubri i bila je prerijetka(barem sam ja tada tako mislila da treba da to bude gusta smjesa) i ja je zbog toga stavim malo u frižder da se bar malo zgusne ali nakon friždera je bila tvrda kao kamen,nije se ni smiksati mogla,mogla sam je samo bacitiuser posted image jesam li je možda trebala odmah sasuti u kremu čim se rastopila tj nabubrila ili?

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5556
   RE: Fondant
4.10.2011 21:05:06   
milenium

IZVORNA PORUKA: D_K

IZVORNA PORUKA: Hannan

Evo moje tortice :)

user posted image


Hannan - torta je fantazija user posted image user posted image user posted image



hanan user posted image user posted image i ružiceuser posted image

(odgovor članu D_K)
Neposredna veza do poruke: 5557
   RE: Fondant
4.10.2011 21:30:31   
ElmaB
IZVORNA PORUKA: milenium

ne znam u čemu sam pogriješila,jednom sam tako stavila želatinu da nabubri i bila je prerijetka(barem sam ja tada tako mislila da treba da to bude gusta smjesa) i ja je zbog toga stavim malo u frižder da se bar malo zgusne ali nakon friždera je bila tvrda kao kamen,nije se ni smiksati mogla,mogla sam je samo bacitiuser posted image jesam li je možda trebala odmah sasuti u kremu čim se rastopila tj nabubrila ili?


Vidi, želatinu potopiš sa 3-4 kašike vode i promiješaš, i onbda je ostaviš da nabubri. Ona se sva stisne i takvu "stisnutu" stavljaš u kremu. I da čim nabubri odmah je stavljaš u jelo.


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5558
   RE: Fondant
4.10.2011 21:49:32   
milenium
user posted image odmah idući put pravim neki sa želatinom.hvalauser posted image

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5559
   RE: Fondant
4.10.2011 21:55:52   
ElmaB
user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu milenium)
Neposredna veza do poruke: 5560
   RE: Fondant
4.10.2011 22:01:55   
klemzi
IZVORNA PORUKA: Hannan

Evo moje tortice :)

user posted image
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5561
   RE: Fondant
5.10.2011 9:26:16   
dush
IZVORNA PORUKA: Hannan

Evo moje tortice :)

user posted image




Wow, prelijepa torta!!!!!!!!!! user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5562
   RE: Fondant
5.10.2011 12:20:51   
Hannan
Hvala vam! user posted image

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 5563
   RE: Fondant
5.10.2011 17:14:08   
madam x
 

user posted image



< Poruku je uredio zinanina -- 5.10.2011 17:15:03 >

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5564
   RE: Fondant
5.10.2011 17:23:37   
Hanady RR
Hannan divna tortauser posted image user posted image
Čak mi se čini da je ovu elegantnu nekada naša palachinken napravila. Divno zaista, prelijepa jeuser posted image

Zinanina bome ti njega sredi...da su boje kao na onoj fotci bila bi vjerna kopija istogauser posted image user posted image
Superuser posted image

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5565
   RE: Fondant
5.10.2011 17:30:21   
jasmin

IZVORNA PORUKA: Hannan

Evo moje tortice :)

user posted image

E masaallah!Odavno nisam vidjela ljepsu.

_____________________________

”A robovi Milostivog su oni koji po zemlji mirno hodaju, a kada ih bestidnici oslove; odgovaraju: - Mir vama”!

Cvijete...šta od tebe miriše ljepše?- Dijete!

2007, 2008 ( dva puta moje sve )

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5566
   RE: Fondant
5.10.2011 19:12:36   
ElmaB
Zinanina, svaka čast, predivan kamion.user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5567
   RE: Fondant
5.10.2011 22:12:46   
madam x
Hvala...dobiti oblik kabine je bilo lakše nego što sam mislila, eh sad , detalji su se mogli i ljepše izvesti ( zaboravila kupiti želatinu, pa sam jedan dio fondana pravila od bombona i malo se namučila sa njim, stvarno je ovaj sa glicerinom neuporedivo bolji), točkove nisam bojala u crno, jer mi se nije dalo čekati da se boja osuši...ali u suštini sam zadovoljna.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5568
   RE: Fondant
5.10.2011 22:14:40   
SdZ
Zeno, prekrasna torta! Svaka cast!

_____________________________

<3 28.6. <3
Zivot je dobio svoj smisao...

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5569
   RE: Fondant
5.10.2011 22:15:22   
ElmaB
Sviđa mi se, dobro si ga napravila. Ja nisam zadovoljna sa svojom "diplomskom" tortom, mada su ljudi oduševljeni. Slova su mi kriva i jestivi flomaster mi se malo topio jer je fondat bio skroz svjež, nije se nimalo osušio, nisam imala vremena. Ali ova što pravim 11. oktobra će biti izvrsna. Već imam sliku i znam da će biti extra!

< Poruku je uredio ElmaB -- 5.10.2011 22:16:02 >


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5570
   RE: Fondant
5.10.2011 22:27:43   
madam x
IZVORNA PORUKA: ElmaB

Sviđa mi se, dobro si ga napravila. Ja nisam zadovoljna sa svojom "diplomskom" tortom, mada su ljudi oduševljeni. Slova su mi kriva i jestivi flomaster mi se malo topio jer je fondat bio skroz svjež, nije se nimalo osušio, nisam imala vremena. Ali ova što pravim 11. oktobra će biti izvrsna. Već imam sliku i znam da će biti extra!


I ja sam uvijek najkritičnija prema sebi user posted image ...važno je da su kupci zadovoljni, ne bi valjalo da je obrnuto.



< Poruku je uredio zinanina -- 5.10.2011 22:28:32 >

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5571
   RE: Fondant
5.10.2011 22:30:25   
ElmaB
Jesu, oni su prezadovoljni, mada se meni zaista ne sviđa sama diloma, ali hajd...user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5572
   RE: Fondant
5.10.2011 22:34:40   
zeze
Svaka cast zene user posted image user posted image user posted image

ElmaB hajde nam stavi sliku da vidimo, bas sam radoznalauser posted image


_____________________________

...Naida... smizlica moja malena .... 03.08.2010.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5573
   RE: Fondant
5.10.2011 22:40:49   
ElmaB
Imaš na prethodnoj strani, ako misliš na tu diplomsku!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu zeze)
Neposredna veza do poruke: 5574
   RE: Fondant
5.10.2011 22:41:34   
ElmaB
user posted image

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5575
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  221 222 [223] 224 225   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *