|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
2.10.2011 22:57:52   
ElmaB
Ovi linkovi su super. Ne, nemoj rezati plazmu uopšte, već napravi smjesu i mokrim rukama obliku prednji dio. Znači praviš pravougaonik od plazme pa ga rukama s prednje strane stišćeš u kosinu. Kada se stisne butter kremu stavi u debelom sloju i tada nmožeš malo nože praviti kosinu na prednjem dijelu.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5526
   RE: Fondant
2.10.2011 23:03:09   
ElmaB
Ja sam ovu svojoj mami pravila za rođendan. Možeš promijeniti boju, neke sitnice ali eto čisto da imaš ideju.

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5527
   RE: Fondant
2.10.2011 23:06:53   
madam x
Hvala Elma, vidjećemo kako će ispasti.

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5528
   RE: Fondant
2.10.2011 23:10:06   
ElmaB
Ma sigurno dobro, ne sumnjam uopšte.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5529
   RE: Fondant
2.10.2011 23:10:18   
Hanady RR
zinanina...
ja sam pravila oblik lopte...onako da vidim kako to ide sa ovim tortama koje se ne pekuuser posted image
i umesto plazma torte ( jer u nju idu jaja koja nisu termički obrađena) ja sma pravila po jednom mom receptu ledenu tortu, koju sma dobro namazala butter kremmom da sredim neravnine pa nešto sad kontam i s anjom bi se moglo raditi kao s aplazmom ovako oblikuser posted image

Ledena torta za zimske dane

potrebno
4 žumanceta
250 grama margarina
250 grama šećera u prahu
250 grama sjeckanih oraha
250 grama grožđica
250 grama žele bombona
400 grama petit keksa
malo mlijea
vanilija šećer ili ekstrat vanilije
200 gr čokolade za kuhanje

margarin izraditi sa šećerom i dodati žuumanca prethodno skuhana na pari pazeći da se ne zgudnu previše pa u njih dodati i čokoladu za kuhanje da se otopi,, pa orahe, pa nasjeckane želele bombone, pa grožđ‘ice ( prije nego ih stavite potopite ih u mlaku vodu da odstoje jedno 20 min sa ekstratom vanilije ili vanilija šećerom, kad se ovo umuti dodati petit keks koji se rukama mrvi u smjesu na manje komadiće amože se i samljeti ili staviti plazma mljevena. Dobro umutiti, voditi računa da vam je zdjela u kojoj ovo radite velika jer je malo teže mutiti ovu smjesu, po potrebi od zavisnosti od gustoćee za sjedinjavanje dodati malo mlijeka ( pola fildžan otpirlike). staviti u torten pleh, dekorisati po želji.



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5530
   RE: Fondant
2.10.2011 23:12:00   
zvecka
IZVORNA PORUKA: zinanina

Zvečka, meni je ova divna, promijeniš detalje.
user posted image



bas je lijepa,,,ovo se pece u okruglom kalupu i moze se izrezati?hvala
user posted image

_____________________________

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5531
   RE: Fondant
2.10.2011 23:15:33   
madam x
Hanady, evo isprintala sam sebi ovaj recept, pa ću na miru skontati, kako ću i šta ću.
Zvečka, nisam pravila ovu tortu, ali pretpostavljam da se prije fondana izreže, pa se onda fondant nanosi.

(odgovor članu zvecka)
Neposredna veza do poruke: 5532
   RE: Fondant
2.10.2011 23:17:17   
ElmaB
To svakako prije nanošenja fondata se prereže, jer se vidi da su ivice obložene fondatom različitih boja. I kada bi se rezala torta na koju je većnanešen fondat oni bi se prilikom rezanja nožem povukao, ne bi valjalo.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5533
   RE: Fondant
2.10.2011 23:23:01   
zvecka
idealna je da se kombiira dvje vrste okusa razlicitih,,,imam neki koji vole vocne trote a neki sa ljesnjacima,orasima,,,pa cu mozda i iskombinirat nesta,,,user posted image

_____________________________

Lejla 18-09-2006
Emana 29-01-2010
Moja dva pileta dosadna:)

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5534
   RE: Fondant
2.10.2011 23:25:11   
Hanady RR
dobro zvečka kojih si ti godina pa da znamo šta da tražimouser posted image
šalim se...user posted image
na ovoj temi negdje ima torta naše aquarius ( koje nešto dugo nemauser posted image ) sa prelijepim ružama na njoj sa zlatnim sjajem...

a imaš mogućnost i drugog cvijeća...ja sma svojoj mami napravila kale...pa uz to moja djeca napravila čestitku sa kalama od kolaž papira...njoj je to bio divan poklonuser posted image
http://imageshack.us/photo/my-images/525/17674917497464957851002.jpg/

eh a neko je na ovoj temi napravio tortu u obliku poklona ( mislim palachinken da joj je to bila među prvima) i baš je efektna bila
nešto ovako
http://sugarsleuth.files.wordpress.com/2009/11/dsc01987.jpg



_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5535
   RE: Fondant
2.10.2011 23:31:55   
ElmaB
Meni su ove dvije baš onako primjerene za poklon, a nisu dječije niti prekomplikovane za napraviti.

user posted image


user posted image



_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 5536
   RE: Fondant
3.10.2011 23:06:58   
ElmaB
Evo ovdje ću postaviti u slikama kompletan postupak(jer mi je nekoliko forumašica to tražilo baš na ovoj temi, a kasnije mogu prebaciti i na foto kuhanje) pravljenja torte (ona torta od neki dan, što sam recept pisala) i fondat mase, a konačan izgled i diploma, sutra.

Znači, sve sastojke pomiješate, pa u rernu, 180 stepeni 20 minuta. Dva puta pečete tijesto, da bi ste presijecanjem dobili 4 kore.


user posted image


user posted image

user posted image
user posted image

user posted image



user posted image


user posted image

user posted image

Papirom obložiti kalup i usuti smjesu.

user posted image

user posted image

Pečenu koru izvaditi iz rerne, prohladiti i pažljivo odstraniti papir za pečenje. Rubove (vidi se na slici) koji su zbog papira ostali ne pravilni nožem lijepo odrezati.


user posted image

FIL: Puding treba izgledati ovako kada se skuha, poprilično gust i u njega odmah dok je vruć

user posted image
dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Dobro izmješati i staviti u frižider da se potouno ohladi.user posted image

Početi sa mazanjem fila. Ja sam ovaj put cijelu tortu premazala sa svih strana, ali inače uvijek gornju koru ostavim suhu pa cijelu tortu premažem butter kremom. Ovaj put ću preko fila u debljem sloju nanijeti butter kremu, pa onda fondat.

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5537
   RE: Fondant
3.10.2011 23:14:43   
ElmaB
Fondat:

Otopiti fruktozu, pa kada skroz postane tečna, dodati 1 supenu kašiku glicerina i pripremljenu želatinu, te 3 kašike vode. Malo prokuhati te sipati u posudu u koju ste stavili 750 gr štaub šećera. Miješati malo kašikom a zatim postupak nastaviti rukama,dok ne dobijete glatku, ne ljepljivu masu. Ovaj sam fondat ostavili bijel, jer mi tako treba, a ujutro pravim plavi pa ću i tu postaviti slike. Fondat sam bojila četkicom, jer nemam baš jaku kvalitetnu crnu boju, pa prilikom miješanja u fondat dobijem sivu. Zato sam dijelove dipl. kape ofarbala četkicom.

user posted image
pripremljena želatina (želatina sa 4 kašike vode, promiješana i ostavljena da nabubri)

user posted image
glicerin
user posted image
user posted image

user posted image


user posted image

user posted image

user posted image

user posted image




_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5538
   RE: Fondant
4.10.2011 8:30:07   
Lilly
Molim vas, gdje u Sarajevu da kupim gliycerin??? Obisla sam par apoteka i imaju samo za vanjsku upotrebu a meni treba jestivi1 Help me!!! :(

_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 5539
   RE: Fondant
4.10.2011 8:35:56   
Lilly
Probala sam neki recept i bez glycerina, znam da ih ima ali, i moja torta je jadna ccccc....A ako se u ovom Minjinom receptu izostavi glycerin, onda fondan nema elasticnosti kao ni sjaja. Sve ima svoje!!!

_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 5540
   RE: Fondant
4.10.2011 8:41:21   
ElmaB
Ja sam kupila u Eurofarmovoj apoteci u prizmelju Merkatora(u Ložioničkoj ulici, glavni Merkator). 100 ml 3 KM. Imaš Eurofarmovu apoteku i na Ilidži, kod terminala.

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 5541
   RE: Fondant
4.10.2011 8:47:34   
M kao Mama
Imaš u BBI centru u prizemlju istu apoteku, i ja sam tu kupila

(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5542
   RE: Fondant
4.10.2011 8:53:04   
Lilly
Hvala vam puno! Jedva cekam da ga kupim i krenem na posao! Hvala jos jednom!user posted image

_____________________________



...oooO..................
.....(....)...Oooo.......
......\..(.....(....)......
........\_)....)../.......
...............(_/....

(odgovor članu M kao Mama)
Neposredna veza do poruke: 5543
   RE: Fondant
4.10.2011 9:32:53   
Hannan
Moram za TUZLANKE reci, jer znam da je neko pitao gdje se moze kupiti glicerin IBN SINA apoteka na Slatini, kod DZ, onaj sa bijelom naljepnicom 100ml 1,70KM, litar 16KM.
A moja tortica je super ispala samo nemam vremena da postavim slike, slavljenica je bila odusevljena i izgledom i ukusom , kao i gosti...Elma hvala za recept :)

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu Lilly)
Neposredna veza do poruke: 5544
   RE: Fondant
4.10.2011 16:03:06   
Hannan
Evo moje tortice :)

user posted image

_____________________________

»Gospodaru, Ti moje znanje povećaj«

30.1.2007
23.06.2013


(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5545
   RE: Fondant
4.10.2011 16:04:29   
madam x
Hannan, prelijepo, zaistauser posted image .
Elma, čekam tvoju tortu.user posted image

(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5546
   RE: Fondant
4.10.2011 16:47:57   
Amani12
Hannan prekrasna torta user posted image

_____________________________

21.12.2009. Najljepse Sunce obasjalo nase Nebo Ljubavi <3
30.01.2016. Nova najveca Ljubav stigla u nas zagrljaj <3


(odgovor članu madam x)
Neposredna veza do poruke: 5547
   RE: Fondant
4.10.2011 19:22:51   
ElmaB
Hannan, predivna, zaista predivna. A moja je jošu frižideru, evo ispisujem diplomu i pokušavam kopirati logo ekonomskog fakulteta, pa me to slomi. Uglavnom sličica večeras, ako Bog da!

_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu Hannan)
Neposredna veza do poruke: 5548
   RE: Fondant
4.10.2011 20:05:26   
ElmaB
Nastavila sam slikanjem postupka.

Umućena butter krema


user posted image

nanešena u debljem sloju


user posted image

zatim fondat preko torte


user posted image

pa ravnanje fondata

user posted image




_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5549
   RE: Fondant
4.10.2011 20:06:07   
ElmaB
I evo je, gotova torta:

user posted image


_____________________________

Mamina zlata:
Tea, 11.02.2005.
Lana, 31.03.2008.
Deni, 31.03.2008.


(odgovor članu ElmaB)
Neposredna veza do poruke: 5550
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  220 221 [222] 223 224   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *