Anoniman -> RE: Fondant (28.9.2011 10:45:56)
|
IZVORNA PORUKA: ElmaB Hahahahah, može, naravno, evo recept: Kore: 3 jajeta 12 kašika šećera 12 kašika brašna 1 prašak za pecivo 2 supene kašike kakaa 2 supene kašike ulja 1 vanilin šećer Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta. Fil: 3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi. Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom. Elma B, jel ovo recept za sve te 4 kore sto trebaju na kraju biti stime sto se masa dijeli ili pa opet ista smesa se muti za druge kore mislim opet
|
|
|
|