RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


ElmaB -> RE: Fondant (27.9.2011 20:50:31)

Ovo je moj neki kombinovani recept. Ako hoćete napisat ću Vam.




teacher75 -> RE: Fondant (27.9.2011 20:51:18)


IZVORNA PORUKA: ElmaB

Ovo je moj neki kombinovani recept. Ako hoćete napisat ću Vam.

ja sam antitalenat za pravljenje torti, samo reci sta je, mozda ti nekad narucim[sm=smiley1.gif]




ElmaB -> RE: Fondant (27.9.2011 21:03:30)

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.




Visnja RR -> RE: Fondant (27.9.2011 21:10:55)

a sad to fino na recepte [sm=smiley1.gif] s fotkom da se ne zagubi




Anoniman -> RE: Fondant (27.9.2011 23:09:31)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.



sta je bater krema [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley19.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (27.9.2011 23:30:22)

triputmama smao za tebe ....

Fondant je masa kojom se prekrivaju napravljene torte.
najprije moraš odlučiti koju ćeš toprtu praviti...
uglavnom pod fondant idu torte koje nemaju puno šlaga jer se on u suprotnom topi...
ja sma do sada pravila, azure čokoladnu tortu, reform tortu, milka tortu, ledenu tortu, danta monika torta i jaffa torta...
eh dalje kako napraviti fondant

evo ti recept i video klip kako s epravi...moraš kupiti sastojek odgovaraluće
http://www.minjina-kuhinjica.com/fondam-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/domaci-fondan-uz-video-klip/

unutar recepta imaš šta je to što ti sve treba...
ja sam u sarajevu pa ti ne mogu reći gdje tamo možeš kupiti fruktorzu i glicerin i želatin...tako da ćeš to trebati od nekoga ko živi na tvom području saznati

kod nas postoje boje u prahu i u gelu...
kada nrpaviš ovaj fondant on ti je bijele boje, onda ti bojiš u zavisnoti šta želiš napraviti i koliko ti treba da prekriješ cijelu tortu...
bojiš tako što boju u prahu rastopiš sa nekoliko kapi vode pa dodaješ komadu fondatna i valjaš ga dok ne dobiješ željenu čvrtoću i notu boje

eh sad svaku tortu koju želiš prekriti fondantom premažaš butter cremom...
butetr crem se stavlja da se fondant lijepo zaljepi i da nema grba...
što znači kada praviš tortu staviš koru podljenju i preko nje bez obzira na recept ne stavljaj njenu kremu nego je namažeš butter cremom odozgo i okolo i sve lijepo poravnaš

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to...eh ou ovo radi boljeg okusa možeš dodati i red otopljene čokolade što ja redovno radim...
ovo s emaže u ajko zankom tankom sloju...

eto ja se nadam amlo sma ti pomogla...
ako imaš pitanja pitaj na vrijeme...

pore ovoga fondant možda ako ne nađeš sastojek možeš pokušati sa fondatnom od machmalow bombona ako želiš i o ti malo pojasnim[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Fondant (27.9.2011 23:36:18)

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to.


Hanady , nemoj me pucat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley34.gif[/image] da posle ovoga spiska ja imadoh pitanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley4.gif[/image] ali kako da sujedinim bater kremu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ono...mikserom izmesam jel i to je onda to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (27.9.2011 23:41:32)


IZVORNA PORUKA: triputmama

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to.


Hanady , nemoj me pucat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley34.gif[/image] da posle ovoga spiska ja imadoh pitanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley4.gif[/image] ali kako da sujedinim bater kremu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ono...mikserom izmesam jel i to je onda to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



da izmutiš mikserom...to kada mutiš trebaš baš dobro ubutati i umutiti da nema grudvica...
al nije strašno

evo ti jedna divan link kako to sve uradi jedna ženica pa d aonako imaš predtavu u glavi kako napraviti sve to...

http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related

imaš sa strane još linkova pa možeš dobiti i neke fine ideje[sm=smiley1.gif]

ja ti predlažem da povih dana napraviš jednu ktortu koja s ene peče...manjeg pormjera pa da pokušaša napraviti nešto simpatično na njoj[sm=smiley1.gif]
da bi vam za rođkas bila uspješnija[sm=smiley1.gif]

eh da...torta može biti super lijepa da ne radiš sad neke zahtjvene figure...ali zato možeš oblike...
mi oblike scra, cvjetića itd radimo modlama uglavnom na ovj fol
http://www.sila.rs/images/products/muanyag/teszta-szaggato-keszletek_07.jpg

a ako nemaš to možeš od kartona napraviti sebi oblike sada pa okolo manjim nižem rezati po fondantu i takod obiti oblike...

oblike na tortu stavljaš na sljedeći način
u malo vode razmuti šećera u prahu...u jednoj šolji...
pa odna svaki oblik namažeš malo tom vodom kistom ili prstom i staviš na fondant podlogu torte da ti stoji[sm=smiley1.gif]




Anoniman -> RE: Fondant (27.9.2011 23:48:54)

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: triputmama

Butter krema se pravi ovako:

125gr putera
200gr šećera u prahu
3 kašike mlijeka mlijeka

Ovo sve sjediniš i to je to.


Hanady , nemoj me pucat [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley34.gif[/image] da posle ovoga spiska ja imadoh pitanje [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley4.gif[/image] ali kako da sujedinim bater kremu [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ono...mikserom izmesam jel i to je onda to [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]



da izmutiš mikserom...to kada mutiš trebaš baš dobro ubutati i umutiti da nema grudvica...
al nije strašno

evo ti jedna divan link kako to sve uradi jedna ženica pa d aonako imaš predtavu u glavi kako napraviti sve to...

http://www.youtube.com/watch?v=IsrgS9eB1bE&feature=related

imaš sa strane još linkova pa možeš dobiti i neke fine ideje[sm=smiley1.gif]

ja ti predlažem da povih dana napraviš jednu ktortu koja s ene peče...manjeg pormjera pa da pokušaša napraviti nešto simpatično na njoj[sm=smiley1.gif]
da bi vam za rođkas bila uspješnija[sm=smiley1.gif]

eh da...torta može biti super lijepa da ne radiš sad neke zahtjvene figure...ali zato možeš oblike...
mi oblike scra, cvjetića itd radimo modlama uglavnom na ovj fol
http://www.sila.rs/images/products/muanyag/teszta-szaggato-keszletek_07.jpg

a ako nemaš to možeš od kartona napraviti sebi oblike sada pa okolo manjim nižem rezati po fondantu i takod obiti oblike...

oblike na tortu stavljaš na sljedeći način
u malo vode razmuti šećera u prahu...u jednoj šolji...
pa odna svaki oblik namažeš malo tom vodom kistom ili prstom i staviš na fondant podlogu torte da ti stoji[sm=smiley1.gif]


e hvala [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image] ti na zivcima , ovo bi i mutav svatio pa bvaljda cu i ja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]   uskoro i moja slika na temi
[image]http://www4.slikomat.com/11/0927/jtx-knikke.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (27.9.2011 23:50:33)

ma nema frke...
ja sma stavrno nekoliko puta pisla na ovoj temi i drugima...pokušam pomoći...
ja sma ovako samu sebe sprmeila na poduhvat...stalno sma čitala i listala mislila to neki bauk...al sam se snašla i za sada sam zadovoljna...
drago mi je da nekome olakšam ako mogu...
nemoj da te bude stid samo pitaj...ja sam voljna da dovedemo ovaj projekt tortice do kraja[sm=smiley1.gif]




Mjeseceva Pratilja -> RE: Fondant (28.9.2011 2:18:42)

Odlucila sam konacno! Ovaj vikend je definitivno moj.
Koristit cu RR za svoj prvi fondant..Je li vazi? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
Samo mi recite za nekoga ko ima obje lijeve ruke, 0% iskustva u pravljenju torti, na koji nacin da radim fondan..Citala sam da vi to radite sa zelatinom (cini mi se), a ima neki i sa bonbonama..Koji je laksi?
Jos par dana me dijeli od prve fondantice..Ocekujem support. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




ElmaB -> RE: Fondant (28.9.2011 5:59:46)

Meni je jednostavniji ovaj sa želatinom. A i sam fondat mi bude puno bolji.




vila_7 -> RE: Fondant (28.9.2011 7:02:04)

mjesečeva pratilja....ja rijetko pravim kolače,torte nikad a super mi ispala fondantica. Recept koji imam,ako ti je mrsko traziti unazad,mogu ti ga poslati na PP- po meni je najjednostavniji,jer sam skinula desetak koji zakompliciraju,a ovaj bas jednostavno kratko i lijepo opise postupak i sve gotovo za 15-20 min.!




Mya_81 RR -> RE: Fondant (28.9.2011 9:40:08)

Helena, koji recept si ti uzela? Je li ovaj sa želatinom?




Anoniman -> RE: Fondant (28.9.2011 10:45:56)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer


Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.



Elma B, jel ovo recept za sve te 4 kore sto trebaju na kraju biti  stime sto se masa dijeli ili pa opet ista smesa se muti za druge kore mislim opet




muaaa -> RE: Fondant (28.9.2011 10:52:42)

3xmama ponovis smjesu,to navedeno je za jednu koru koju rezes[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Rabi -> RE: Fondant (28.9.2011 11:09:55)

ElmaB hvala na receptu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sad sam jos sigurnija da ova torta nije dobra samo  od oka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ovo je super, extra posebna torta koju  moram probati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja volim cokoladne torte, a ova mi je sva mracna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (28.9.2011 11:12:17)


IZVORNA PORUKA: Mjeseceva Pratilja

Odlucila sam konacno! Ovaj vikend je definitivno moj.
Koristit cu RR za svoj prvi fondant..Je li vazi? [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] 
Samo mi recite za nekoga ko ima obje lijeve ruke, 0% iskustva u pravljenju torti, na koji nacin da radim fondan..Citala sam da vi to radite sa zelatinom (cini mi se), a ima neki i sa bonbonama..Koji je laksi?
Jos par dana me dijeli od prve fondantice..Ocekujem support. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Ovaj sa želatinom tj glicerinski fodnant je mnogo lakši za raditi i daje bolje mogućnosti ta smjesa nego aona sa bombonama[sm=smiley1.gif]




ElmaB -> RE: Fondant (28.9.2011 13:41:51)

IZVORNA PORUKA: muaaa

3xmama ponovis smjesu,to navedeno je za jednu koru koju rezes[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


Triputmama, ovako je kako je napisala muaaa. Ono je recept za jednu turu u kalupu tj. za dvije kore koje dobiješ kada prerežeš tijesto. Postupak ponavljaš dva puta da bi dobila četiri kore.




ElmaB -> RE: Fondant (28.9.2011 13:43:11)

IZVORNA PORUKA: Rabi

ElmaB hvala na receptu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Sad sam jos sigurnija da ova torta nije dobra samo  od oka[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ovo je super, extra posebna torta koju  moram probati[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja volim cokoladne torte, a ova mi je sva mracna[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]



Hvala puno![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Rabi -> RE: Fondant (28.9.2011 13:57:04)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Hahahahah, može, naravno, evo recept:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 istopljenog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za kuhanje, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.


Kako istopljenog putera...je li bas mora biti istopljen ili omeksan[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
I samo da provjerim je li vrhnje za kuhanje ili vrhnje za slag[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Reko da se nisi zajabunila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja uzela da popisem sta mi treba, pa da se bacim na pravljenje!!! Ne mogu iscekati da probam[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




ElmaB -> RE: Fondant (28.9.2011 14:02:30)

Mislila sam na omekšani, ne na skroz istopljeni. I da vrhnje za šlag se koristi! Hvala ti punoooooooo![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




ElmaB -> RE: Fondant (28.9.2011 14:05:08)

Mala ispravka recepta:

Kore:

3 jajeta
12 kašika šećera
12 kašika brašna
1 prašak za pecivo
2 supene kašike kakaa
2 supene kašike ulja
1 vanilin šećer

Sve sastojke pjenasto umutiti. U kalup staviti papir za pečenje, malo pomastiti i iztliti smjesu. Pćei 20 minuta na tempšeraturi od 180 stepeni. Kada je pečeno, potpuno ohlađeno tijesto izvaditi iz rerne i prerezati na dva dijela. Ponoviti postupak, tj. ispeći još jedanput tijesto i presjeći na dva dijela, tako da se ukupno dobiju 4 kore. Ukoliko želite u jedno tijesto ne morate staviti kakao, tako da bude crno bijela torta.

Fil:

3 pudinga sa 8 kašika šećera skuhati u 1,3 l mlijeka i kada je puding kuhan, odmah u vreo dodati 100 grama čokolade za kuhanje. Sve dobro promiješati i staviti u frižider da se potpuno ohladi. U hladan puding dodati 150 omekšalog putera. Vratiti fil u frižider. U međuvremenu napraviti šlag od 6 bjelanaca, ali skroz čvrst i u miješati u fil. Ponovno vratiti u frižider. U drugoj šerpici zagrijati 250 ml vrhnja za šlag, te u njega dodati 6 žumanaca umućenioh sa 6 kašika šećera. Sve sjediniti i kada provri, dodati 100 grama čokolade za kuhanje, pa skinuti sa šporeta. Ostaviti da se ohladi.
Prvu koru namazati filom od podinga pa preko nje kašikom u tankom sloju nanijeti smjesu od vrhnja, te postupak ponavljati do zadnje kore. Zadnju koru ne mazati filom, nego pred nanošenje fonant mase premazati bater kremom.




vila_7 -> RE: Fondant (28.9.2011 14:06:10)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR

Helena, koji recept si ti uzela? Je li ovaj sa želatinom?


imas PP[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Rabi -> RE: Fondant (28.9.2011 15:45:18)

IZVORNA PORUKA: ElmaB

Mislila sam na omekšani, ne na skroz istopljeni. I da vrhnje za šlag se koristi! Hvala ti punoooooooo![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Nema na cemu[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hvala tebi na svim savjetima, i na tvom vremenu da nam dijelis recepte[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  213 214 [215] 216 217   Sljedeća stranica >   >>