vila_7 -> RE: Fondant (24.8.2011 11:15:28)
|
Evo Aiša ja sam po ovom pravila-imam ih deset__ak al mi je ovaj najjednostavniji bio i eto uspjelo: - Priprema Vrijeme pripreme:35 min 1 vodu zalijete na želatinu, da nabubri 2 fruktozu stavite u lončić, dodajte jednu zlicu vode i stavite na vatru, morate je otopiti da dobijete gusti sirup (pazi-između gustog sirupa i karameliziranog secera je mali korak!) 3 U taj sirup kad se mrvu ohladi (cca 10 sekundi) dodajte glicerin, malo po malo konstantno miješajući. Tu vruću smjesu dodajte polako u zelatinu i mijesajte da se otopi. 4 Šećer u prahu stavite u duboku posudu (ili na radnoj plohi) i napravite udubinu. Mlo pa malo ulijevajte smjesu i miješajte (ne kuhačom kojom kuhate redoviti rucak jer ce pokupiti miris), najbolje rukama. Uskoro ćete morati rukama mijesiti smjesu. U principu iskoristi se cijela kila šećera, ponekad ne, a ponekad morate jos dodati. 5 Smjesa mora biti kompaktna, nešto kao stari dobri plastelin. Spremite ju u vrečicu da nema doticaja zraka i odložite na mjesto sobne temperature.. kad radite figure, uvijek dopustite da se figure na zraku posusi i time ucvrsti. Bojate tako da dodate malo po malo boje u smjsu i mijesite dok ne dobijete zeljenu nijansu. Sastojci 60 ml hladne vode 1 vrečica želatine u prahu 8 žlica fruktoze 15 ml glicerina (apoteka-tekuči glicerin 1 kg šećera u prahu
|
|
|
|