RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Niobe -> RE: Fondant (4.7.2011 17:58:22)

MYA
[img]http://2.bp.blogspot.com/_Dp8BqT5NSh8/TPx1X9rOBdI/AAAAAAAAAFI/iFYxUi4Ev9s/s1600/respect.jpg[/img]

Ivana, divne torte [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (4.7.2011 22:19:02)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Mya_81 RR -> RE: Fondant (4.7.2011 23:29:46)

Stvarno sam se posramila nakon ovoliko komentara....hvala vam [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Hannica -> RE: Fondant (5.7.2011 14:03:51)

Sad cu ja poceti s pitanjima.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Danas sam kupila glicerin i fruktozu,zelim napokon da probam ovaj recept koji svi toliko hvale.Eh,problem je u fruktozi,....[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Ja sam kupila dvije u dm-u,na jednoj kutiji pise traubenzucker,a na drugoj fruchtzucker,na nasem prevedeno i jedno i drugo je fruktoza. Koja je prava,koju vi koristite za fondant,ili valjaju i jedna i druga?[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/zmeden.gif[/image]




palachinken -> RE: Fondant (5.7.2011 14:14:25)

fruchtzucker je frutkoza, ovo drugo je grožđani šećer ili dekstroza. Kažu da je najbolje koristiti 50-50 i jednog i drugog, pa kad si već kupila, onda pomiješaj [sm=smiley1.gif].




Hannica -> RE: Fondant (5.7.2011 14:21:11)

Hvala palachinken,sta bi ja bez tebe.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Hajd poslaji mi jos link s minjinim receptom i videom.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]




palachinken -> RE: Fondant (5.7.2011 14:22:50)

e to već ne znam napamet, ima na googlu, minjina kuhinjica pa potraži.




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.7.2011 14:25:19)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Hannica -> RE: Fondant (5.7.2011 16:51:18)

Hvala Iman.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?




Honey3 -> RE: Fondant (5.7.2011 18:45:01)

IZVORNA PORUKA: Hannica

Hvala Iman.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
Da li fondant drzite na sobnoj temperaturi i sada kad je toplo ili...? Da li je lakse raditi s njim kad je tek napravljen ili pustite da prenoci?

ja odmah radim i bas bude super za raditi a evo imam fondanta skoro od mjesec i drzim ga na sobnoj temp.jer nije jos bas tako toplo da mu smeta[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]to sam jos jednom radila i samo ga malo u mikro razgrijala.




Hannica -> RE: Fondant (5.7.2011 18:48:33)

Hvala ti zaho.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Idem ja sad neku torticu napravit,a sutra cu fondant,zaboravila kupit zelatin.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
Nadam se da ce uspjeti.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley24.gif[/image]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (5.7.2011 20:34:40)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Niina -> RE: Fondant (5.7.2011 22:12:22)

znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo.
Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto.
zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima.
Gdje grijesim??




Hanady RR -> RE: Fondant (5.7.2011 22:14:17)


IZVORNA PORUKA: Niina

znate sta se meni desava sa fondanom, a pravila sam ga nekoliko puta i svaki put mi je isto se desilo.
Radila sam ga uvijek po minjinom receptu, cak sam probavala i manje secera da stavim i vise glicerina ali uvijek isto.
zrnast mi je, izvaljam ja njega, i uspijem i oblikovati ali kad se jede osjeti se secer. a kad sam probavala tudje fondane oni budu meksi od mog, i nemaju taj zrnast osjecaj u ustima.
Gdje grijesim??

ne mjesiš dovoljno dugo...
ja sam na onoj torti što sma mami radila za 8 mart skontala to...
treba pravo dugo mjesiti...što ga duše mjesiš on je podatniji i šećer se ''utopi'' umasu i ne sojeti se[sm=zmeden.gif]
mislim da sam to skonatala[sm=smiley36.gif]




Niina -> RE: Fondant (5.7.2011 22:23:43)

istina ja nisam dugo mjesila, tacnije prestajala sam cim dobije odgovarajucu gustinu.




Amrino -> RE: Fondant (6.7.2011 19:13:36)

Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (6.7.2011 19:57:23)


IZVORNA PORUKA: Amrino

Niina- problem ti je garant kod fruktoze. Trebas cijelo vrijeme mijesati dok se skrooooz secer ne istopi. Kad provrije- slobodno ostavi i minuticu duze uz stalno mijesanje jer se meni prvi put bas to desilo tj. fondan je bio zrnast i skontala sam da sam tu pogrijesila. [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]


e zanet kako sma ja topila fruktozu...
fino kad prokuha počnem d abrojim tačno onoliko koliko traje vrenje na video klipu na minjinoj kuharici[sm=smiley36.gif] mojom brzinom brojanja to vam je 75[sm=smiley36.gif][sm=jezicek.gif]




Hannica -> RE: Fondant (7.7.2011 12:48:20)

Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[img]http://www.dodaj.rs/f/41/dz/1AR8Lf7b/img0010.jpg[/img]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (7.7.2011 12:51:46)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Hannica -> RE: Fondant (7.7.2011 12:57:16)

Ma nista posebno,obicna cokoladna tortica.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Napravila brzinski samo do isprobamrecept za fondant.
Ostalo mi pola smjese,mogu jos jednu tortu napravit. Hvala.




Amani12 -> RE: Fondant (8.7.2011 12:50:40)

Pitanje za iskusne fondant-majstorice :
da li ova tortica moze pod fondant masu?
http://www.coolinarika.com/recept/trobojna-cokoladna-torta/

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




palachinken -> RE: Fondant (8.7.2011 15:53:16)

Amani, mogla bi, ali da ispečeš još jednu koru i staviš preko krema. Treba malo čvršća torta za pod fondan.
Ja se stavih među iskusne [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]




milenium -> RE: Fondant (8.7.2011 16:01:13)

IZVORNA PORUKA: Amani12

Pitanje za iskusne fondant-majstorice :
da li ova tortica moze pod fondant masu?
http://www.coolinarika.com/recept/trobojna-cokoladna-torta/

[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



ja mislim da ako može monte torta(kora-bjela krema-i na vrhu krema od vrhnja i čokolade)pod fondat,onda može  svaka,samo  nek je zadnji sloj čvrst pa od čega je god.




Hanady RR -> RE: Fondant (8.7.2011 16:10:17)


IZVORNA PORUKA: Hannica

Evo i moje prve tortice s fondantom od glicerina.Smjesa je bila super,nije mi se dalo trudit oko dekoracije jer nisam imala nikakvog povoda osim da isprobam recept.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Uglavnom,od sada radim s ovim receptom,mnogo,mnogooo je laksi za radit.Ne znam sta sam do sada cekala.[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]
[img]http://www.dodaj.rs/f/41/dz/1AR8Lf7b/img0010.jpg[/img]


[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

torta je divna...meni je dekoracija baš lijepa kao d aje sa povodom...i d aznaš drago mi je da si glicerinski porbala...kad s eporbaju oba onda se osjeti zaista koliko je lakše sa ovim[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]




Mya_81 RR -> RE: Fondant (8.7.2011 18:56:49)

Hannice, super je!!!




Stranica: <<   < Prethodna stranica  191 192 [193] 194 195   Sljedeća stranica >   >>