Aiša -> RE: Fondant (23.6.2011 0:33:58)
|
Upomoć [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Očito sam tokmak za ovo, evo sada pravila fondan za tortu po receptu sa Minjine kuhinjice i kao da sam pravila domaći tarhanu - raspada se [sm=zmeden.gif] U čemu sam pogriješila - ne znam? Je li ide 10 g želatine, jer tamo ne piše koliko ( u receptu piše kesica), ja koristim goveđu, pa kako sam kupila veliku kesicu od 20 g, samo sam stavila pola, je li to dovoljno? Pošto je to ovo instant želatina, je li je direktno stavljate u smjesu fruktoze i glicerina ili je ipak prelijete prethodno vodom da nabubri? Ovo me je zbunilo, jer na uputstvu na vrećici piše da se ne miješa s vodom. Koliko tačno ide glicerina, je li samo jedna kašika, meni se čini malo [sm=jezicek.gif] Razočarana sam stvarno, a voljela bih da mi ovo uspije nekako[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|