|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
18.5.2011 17:25:34   
palachinken
Vidi što je izvuče! Svaka čast!

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4326
   RE: Fondant
18.5.2011 20:20:31   
cicana
E, evo i moje rodjendanseke cokoladne torte


I palachinken hvala ti na savjetu puuno user posted image


_____________________________

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4327
   RE: Fondant
18.5.2011 20:27:56   
cicana
user posted image

_____________________________

..jer vidis sve te vise volim,
svakog dana, svakog jutra ,
danas vise nego juce, mnogo manje nego sutra...

(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 4328
   RE: Fondant
18.5.2011 20:29:22   
mamine oci
user posted image

_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu cicana)
Neposredna veza do poruke: 4329
   RE: Fondant
18.5.2011 20:29:37   
mamine oci

IZVORNA PORUKA: Iman83

Hvala! user posted image

Nakon što se torta opasno počela naginjati ispod moje debele Kitty, morala je hitno na dijetu, pa evo kako to izgleda sad.

user posted image

Ovo ko one reklame za mršavljenje- prije i poslije tretmana user posted image


user posted image


_____________________________

Haris 28.10.1999
Fatih 25.01.2008
Iman 13.01.2013


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna veza do poruke: 4330
   RE: Fondant
18.5.2011 20:39:12   
klemzi
Iman, svaka čast user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu mamine oci)
Neposredna veza do poruke: 4331
   RE: Fondant
18.5.2011 20:39:55   
klemzi
Cicana i tvoja je mrak, sviđaju mi se boje user posted image user posted image

_____________________________

Ljubav mamina i babina,16.2.2010 - 10.4. 2010. :(
Uvijek ćemo te voljeti najviše na svijetu ljubavi naša najveća <3
Ljubav drugorođena, ljubav oduvijek,zauvijek... 08.11. 2013.

(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 4332
   RE: Fondant
19.5.2011 9:31:13   
dush
Iman, super si sredila Kitty! user posted image Boje su mi i dalje genijalne, odavno mi se nije neka boja ovako svidjela....
Cicana user posted image




(odgovor članu klemzi)
Neposredna veza do poruke: 4333
   RE: Fondant
19.5.2011 11:00:12   
ziki
Kod mene su visinske pripreme za sutra u punom jeku, analiziram onaj recept kindr pingvin torte pa me interesuje stavlja li se preko ona glazura br 2, pa buter krema pa onda fondan? Hoće li bit dovoljno da se stegne i ne razlije se ako uveče napravim tortu a ujutru krenem sa fondanom i da izdrži sve zajedno do nedelje popodne?

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4334
   RE: Fondant
19.5.2011 11:03:53   
palachinken
ziki, možeš stavit glazuru a i ne moraš, to ti je po želji. Možda će ti biti ukusnije sa glazurom. Ja ti savjetujem da umjesto glazure br 1 ubaciš još jednu koru, da ti torta dobije na visini, puno su ljepše torte kad su više. Svakako sve nek prenoci prije fondana.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4335
   RE: Fondant
19.5.2011 11:04:56   
chuci
ja ne bi stavljala onu drugu glazuru, samo bi stavila kremu preko gornje kore pa fondant na to, iako možda će biti ravnije kad se stavi i ta krema

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4336
   RE: Fondant
19.5.2011 11:09:18   
ziki
Ma razmišljala sam i ja o toj trećoj kori da ubacim, nešto uvijek sam pravila torte sa tri kore i volim kad su malo visočije, a svejedno još po zahtjevu moram tri autića na nju da ubacim sa dvije bi bila potrpana

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu chuci)
Neposredna veza do poruke: 4337
   RE: Fondant
19.5.2011 11:36:21   
dush
Ja sam zavrsila svoju sinoc, samo cu poslije posla da poredam cvjetice prije nego je odnesem, jer se trenutno suse. Nadam se samo da ih pas nece pojesti :D

E sada pitanje za vas koji cesce pravite torte npr radnim danima poslije posla.... Ja sam tortu napravila u utorak navecer i stavila je u frizider. Sinoc (srijeda) sam napravial fondan, stavila ga preko torte i napravial figurice, danas poslije posla idemo na party gdje ce biti ta torta. I nekako mi je bas bezveze da odnesem tortu staru 3 dana :S Kako vi uspijete sve zavrsiti za dan ili dva maximum? Mozda bi bolje bilo da sam prvi dan pravial fondan i figirice, a da sam npr sinoc tortu pravila... Ali mi se onda ne bi stegnula u frizideru prije nego sto stavim fondan na nju.

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4338
   RE: Fondant
19.5.2011 22:23:20   
dush
Evo moja tortica od sinoc (lutkica je kupljena):


user posted image


A ovako je izgledala unutra (malo kreme, biskvit, cokoladna krema, kora od bjelanjaka, zuta krema, biskvit):


user posted image

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4339
   RE: Fondant
19.5.2011 22:26:35   
Honey3
dush tortica je slatka pravouser posted image user posted image user posted image user posted image a po kojem receptu,vidim i untra fino izgledauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4340
   RE: Fondant
19.5.2011 22:30:43   
dush
Hvala :)

Ah recept.... to je neki mix torti, a palachinken mi je dala ideju :)

Ovaj biskvit sam napravila od 5 jaja, 250g secera, 250g brasna, 1 prasak za pecivo, 1dl ulja i 1dl mlijeka. Kada je bio pecen prepolovila sam ga na 2 (a vidim danas da je mogao ici i na 3). Kremu sam pravila za kinder tortu sa kulinarike. I posto mi je od tamo ostalo bjelanca, ispekla sam ovu srednju koru od bjelanaca i secera i malo limunovog soka. Ovaj biskvit sam malo namocila s mlijekom, inace je malo suh.

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 4341
   RE: Fondant
19.5.2011 22:31:21   
palachinken
dush, user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 4342
   RE: Fondant
19.5.2011 22:34:14   
dush
hvala palachinken i hvala za help oko torte :)
samo sljedeci put moram natrackati butter creama, jutros kada sam pogledala u frizider, malo mi se napuhao fondan :S sada sam ispod imala samo onu kremu...

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4343
   RE: Fondant
19.5.2011 22:34:24   
Honey3
pa taman je mogla na tri dijela a znaci ovo bijelo je kora u sredini od bjelanjaka,ja mislila krem,dobro izgleda pravo a i ima je stauser posted image

_____________________________

Moj muž je pametniji od mene. Bolje se on oženio, nego što sam se ja udala. :))))

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4344
   RE: Fondant
19.5.2011 22:38:22   
dush
da, bilo mi zao baciti bjelanca :) i kada sam stavila da se pece, pogledam u rernu nakon 15 min, a ono bjelanca izasla iz tepsije skroz, napuhalo seeeeeeeeeee.... mislila sam da cu morati i ovo rezati na 3 dijela da dobijem ovako tanku koru.... i kazem mm-u sutra cemo za dorucak ovu koru s nutelom.... poslije se skroz spustilo... nije mi jasno kako, ali nema veze :D

(odgovor članu Honey3)
Neposredna veza do poruke: 4345
   RE: Fondant
20.5.2011 9:07:04   
vila_7
IZVORNA PORUKA: dush

Evo moja tortica od sinoc (lutkica je kupljena):


user posted image


A ovako je izgledala unutra (malo kreme, biskvit, cokoladna krema, kora od bjelanjaka, zuta krema, biskvit):


user posted image



prelijepa torta!!! jesi kalupima radila cvjetiće i slova ili rucno?


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4346
   RE: Fondant
20.5.2011 9:12:09   
dush
Hvala :)
Ma kalupima, kakvi rucno :) Ta nisam ja rokoko ili palachinken ;)
Doduse ova slova su slabo ispala, imam neke kalupe gdje ubacis unutra fondan da se oblikuje slovo, samo sto poslije ne moze da izadje slovo vani :) Bolje bi bilo da sam isprintala na papiru, izrezala i onda preslikala na fondan i nozicem polako slova vadila.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 4347
   RE: Fondant
20.5.2011 9:50:24   
ziki
Dush super tortica i spolja i iznutra, izglda pravo ukusno. Koju veličinu kalupa koristiš(ja pravim isključivo četvrtaste torte a sad "moram" okruglu)

_____________________________

Nemam ništa od onog što bi se moglo nazvati bogatstvom i ne žalim mnogo za tim. Možda zbog toga ne poštujem to ni kod drugih. Bogatstvo je za mene ono što mogu ponijeti bilo gdje da odem, a to su uspomene. One ne mogu propasti, ne mogu se potrošiti......

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4348
   RE: Fondant
20.5.2011 9:57:20   
dush
Ma meni je neki cudan ovaj okrugli, mjerila sam ga centimetrom i bio je oko 27cm. E sada ne znam je li do mog centimetra, ali znam da su standardi 24, 26, 28 i 30
?!
Znam da su uglavnom recepti za ove okrugle za 26cm

(odgovor članu ziki)
Neposredna veza do poruke: 4349
   RE: Fondant
20.5.2011 10:01:33   
emi7908
dush divna tortica.... ja jako volim ove boje koje si koristila nekako mi tako nježne .. a gdje si ti kupila ove lakupe za cvjetiće?

(odgovor članu dush)
Neposredna veza do poruke: 4350
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  172 173 [174] 175 176   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *