|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
8.5.2011 9:35:00   
vila_7
IZVORNA PORUKA: happysmile

eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo

javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam
ljubac za sve


posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerinuser posted image ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?



_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 4051
   RE: Fondant
8.5.2011 9:37:37   
vila_7
IZVORNA PORUKA: palachinken

Evo ih, moje prve komercijalne torte (i mafini) user posted image

Za male cujice:
user posted image

I za male dječake:
user posted image
user posted image








user posted image user posted image user posted image user posted image predobre! Kako pravite ove muffine? Jel obicne recepte i koje torte najcesce pravite za fondant?


_____________________________

Život je prekratak ili predug da bih dopustila sebi luksuz da loše živim

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4052
   RE: Fondant
8.5.2011 9:49:03   
Niobe
IZVORNA PORUKA: helena_7

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?




Imaš u DM oko 3,5 km. Ja ne znam zašto je nemoguće napraviti sa rafiniranim šećerom, ali fondant koji se napravi s njim je nemoguće modelirati jer puca i raspada se. Isprobano.


_____________________________

♥ Masterpiece - 03.09.2009.♥
Ako već tučete decu, tucite ih bez razloga, jer su svi drugi razlozi gluplji.

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 4053
   RE: Fondant
8.5.2011 9:50:28   
Bambi09
IZVORNA PORUKA: helena_7

posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerinuser posted image ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?



ja koristim uvijek obicni secer user posted image


_____________________________

25.03.2004. rodila se moja Bini
24.12.2009. rodio se moj Nane
19.08.2014. rodio se moj Mini

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 4054
   RE: Fondant
8.5.2011 10:17:51   
happysmile

IZVORNA PORUKA: helena_7

IZVORNA PORUKA: happysmile

eh zene moje otkad ja vas citam i zapisujem sve sto se fondana tice, i danas isla u kupnju svega, nabavila sutra samo jos da odem u apoteku po glicerin da napomenem uopste nije bio prob. naci ga, ja upitah ima li jestivi glicerin i teta kaze za ceg ti treba ja objasnim kaze nije prob, koliko ti treba litar, dva?? oni prave taj glicerin u apoteci i ja rekoh pola litra, ako kome bude trebalo neka mi se javi. elem sutra ide jedna probna tortica sa fondanom to nikada radila nisam, pa da vidimo, to je pripremna jer da vidim kako ce mi uspjeti posto obecah zaovi napraviti jednu za njen rodj. Ja se pravo spremila, ali za pocetak necu nikakve figurice praviti dok ne razradim nego cvjetice, krugice, srcad.... da ja vidim kako to ide, pa cwmo kasnije i talenat za figurice da vidimo

javim se svakako ako nesto zaboravim, da vas priupitam
ljubac za sve


posto sam ja izgleda u selendri,kod nas kazu u apoteci da uopce nemaju glicerinuser posted image ,a kamoli jestivi! odakle si ti ako nije tajna?

I da vas pitam za fruktozu (glukozni šećer),to sam nasla na polici za dijetne proizvode i 6,5 KM. Za sta on uopce sluzi-mislim zasto nemoze obicni?





helena probaj pitati u apoteci da li imaju glicerin od kojih se prave kreme za lice to im je taj, mene ljubazna teta fino saslusa i objasni mi da taj glicerin ide i u te kreme za lice i za jelo posto je neki postotak manji kako je ja skontah. A fruktozu sam i ja uzimala u dm-u i dodje 500gr 3,50 km, posto je ide samo 100 gr. onda ti moze biti za 5 fondana. Ako bas ne mognes nabaviti glicerin javi mi se poslacu ti ja ne brini, samo javi na ppuser posted image
a ja sam iz Tesnjauser posted image user posted image

(odgovor članu vila_7)
Neposredna veza do poruke: 4055
   RE: Fondant
8.5.2011 10:23:09   
Anoniman
IZVORNA PORUKA: palachinken


I za male dječake:
user posted image
 


user posted image user posted image user posted image ova mi je fenomenalna, sentimentalno sam vezana sa Garfildom i sa imenom na tortiuser posted image samo fali još jedno slovo...Čime režeš ova slova predobra su...
Svaki dan u svakom pogledu sve više napredujeteuser posted image



(odgovor članu palachinken)
  Neposredna veza do poruke: 4056
   RE: Fondant
8.5.2011 10:28:50   
bebacha
kad se prave  ovi muffini s fondanom,jel cim se naprave ovi oblici moraju na muufine

_____________________________

"Ako kaniš pobijediti, ne smiješ izgubiti."

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 4057
   RE: Fondant
8.5.2011 11:06:54   
Dzenana_G
Ja imam jos pitanja user posted image
1.moze li obojen fondant zagrijavati?
2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak?
3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?


_____________________________

11.05.2010. Princeza
20.06.2014. Princ

"Making the decision to have a child is momentous. It is to decide forever to have your heart go walking around outside your body"

(odgovor članu R&T@)
Neposredna veza do poruke: 4058
   RE: Fondant
8.5.2011 14:03:38   
palachinken
Ovako, za pitanje o slovima, ja ih ocrtam skalperom na razvaljanom fondanu pa onda režem, ručni rad user posted image
A za muffine, pravim obične pa im capim vrh, malkice da se zaravnaju.
Dzenana, možeš zagrijavati fondan bilo koje boje. Kore napravi pa u dvije kese. I da, obložiš torte posebno pa onda slažeš.


_____________________________

Somewhere along the way, we all go a bit mad. So burn, let go and dive into horror, because maybe it's the chaos which helps us find where we belong

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 4059
   RE: Fondant
8.5.2011 20:04:30   
Hannica
Ide li reform torta pod fondant?

_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu palachinken)
Neposredna veza do poruke: 4060
   RE: Fondant
8.5.2011 21:02:34   
sheri
IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?

mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze


_____________________________

Nora-21.06.2009. :)

(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4061
   RE: Fondant
8.5.2011 21:33:03   
happysmile
pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 4062
   RE: Fondant
8.5.2011 21:38:44   
muaaa

IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???

Jeste sve tako kako si napisala,jer dok je vruce moras i secer sipati po malo da bih ispao fondan dobaruser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 4063
   RE: Fondant
8.5.2011 21:41:28   
happysmile
muaauser posted image user posted image user posted image
hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu

(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 4064
   RE: Fondant
8.5.2011 21:42:42   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 4065
   RE: Fondant
8.5.2011 21:43:39   
muaaa

IZVORNA PORUKA: happysmile

muaauser posted image user posted image user posted image
hvala tti puno, planiram to oko 12 poceti kad svi zaspu, da ja to u miru, tortica je napravljena i u fridzu

sretnouser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 4066
   RE: Fondant
8.5.2011 21:45:11   
Hanady RR

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja imam jos pitanja user posted image
1.moze li obojen fondant zagrijavati?
2.posto mi torta treba u srijedu, a u utorak cu imati i previse obaveza, da li ce se kore previse promjeniti, osusiti ito ako ih napravim u ponedjeljak i onda sve sastavim u utorak?
3. jeli prvo oblozim obje torte pa onda stavljam jednu na drugu?



1. da...ali pažljivo da s ene opršiš
2. neće...napravi kore u ponedeljak...stavljaj između njih celofan i jendu na drugu ostavi u kutiji za tortu sa poklopcem i u frižider. Kada ih budeš sastavljala sa kremom naprskaj ih ili mlijekom ili agdom i slaži.
3. obložiš donju tortu pa na nju staviš gornju i nju obložiš onda.

_____________________________

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Dzenana_G)
Neposredna veza do poruke: 4067
   RE: Fondant
8.5.2011 21:45:50   
happysmile

IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno




pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacilauser posted image user posted image user posted image
e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravimuser posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 4068
   RE: Fondant
8.5.2011 21:47:53   
muaaa

IZVORNA PORUKA: happysmile


IZVORNA PORUKA: Hanady RR


IZVORNA PORUKA: happysmile

pomozite sad meni ja sve nabavila i napravila torticu, i sad ocu fondan ali me zanima kad skinem fruktozu i stavim u vrelu fruktozu kasiku glicerina, jel odmah mijesam u to i zelatin, mislim u tako vruce???
i kad izmijesam to jel i to tako vruce opet mijesam sa secerom???


istopiš fruktorzu....
pa omdha staviš glicerin u vrući kad skineš s akola
pa omdha želatin koji je nabubrio u vodi i pormješaj...
onda u zdjelu u koju si stavila oko 400 gr šećera u prahu istreseš tu smjesu i mješaša...bude gnjecavo al dodaješ šećera još od 100 do 200 grama...
i onda na radnu površinu izvadiš i dodaješ šećera i mjesiš rukom dok bude čvrši i kompaktan...

najviše 900 gr šećera u prahu ćeš potrošiti...sve prkeo toga raspradat će ti se...zati prati recept.
Sretno




pa kako ga prvi put radim ima da ga pratim u bocu, javim vam utiske svakako, kaze mm vidjeces izadjes zajampurila se sva i kazes hebat ga ja ga bacilauser posted image user posted image user posted image
e rekoh mislim da necu uzela je happy i fruktoze i zelatina i secera viska ima da ga pravim do ujutro al cu da napravimuser posted image user posted image user posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image dobra si,pa samo uporni uspiju

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 4069
   RE: Fondant
8.5.2011 21:49:48   
Hannica
IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?

mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze



Ovo ce biti malo teze.user posted image Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna.user posted image
Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.user posted image


_____________________________

"Ako se ikada budeš konsultovao sa svojim egom, postupi suprotno od onog što ti kaže taj pokvarenjak."

(odgovor članu sheri)
Neposredna veza do poruke: 4070
   RE: Fondant
8.5.2011 21:59:09   
muaaa

IZVORNA PORUKA: Hannica

IZVORNA PORUKA: sheri

IZVORNA PORUKA: Hannica

Ide li reform torta pod fondant?

mislim da moze, da je neko vec stavljao. ona krema ce ti biti zaista cvrsta, ako ju dobro napravis, pa bi trebalo da moze



Ovo ce biti malo teze.user posted image Prvi put pravim reform tortu,upravo se pece zadnja kora.Bas sam se napatila oko nje,nisam znala da je ovako zahtjevna.user posted image
Sta ce se desiti ako fil koji trebam kuhati na pari skuham na plati.user posted image


Mislim da nije dobra ideja na plati kuhati fil.Nisam nikada probala,ali ako kazu na pari onda ima razlogauser posted image

_____________________________

“Temelj ljudske sreće je duboka sigurnost, spontana radost u malim stvarima i velika jednostavnost.”



(odgovor članu Hannica)
Neposredna veza do poruke: 4071
   RE: Fondant
8.5.2011 22:03:34   
Mama1
user posted image




_____________________________

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini


(odgovor članu muaaa)
Neposredna veza do poruke: 4072
   RE: Fondant
8.5.2011 22:05:58   
happysmile

IZVORNA PORUKA: Mama1

user posted image







mama1 wooooowuser posted image user posted image user posted image user posted image
ja nista ljepse u zivotu nisam vidila

(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 4073
   RE: Fondant
8.5.2011 22:13:34   
Mama1
user posted image

_____________________________

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini


(odgovor članu happysmile)
Neposredna veza do poruke: 4074
   RE: Fondant
8.5.2011 22:17:40   
Mama1
happysmile


Hvala !!!


_____________________________

Mnogi ljudi će ti prolaziti kroz život, ali samo pravi prijatelji će te voljeti i ostaviti trag u srcu.

ellma
Elmini


(odgovor članu Mama1)
Neposredna veza do poruke: 4075
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  161 162 [163] 164 165   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:








Anketa

Browser
Visnja RR

Koji browser koristite?

I.Explorer (22%)

M.Firefox (31%)

G.Chrome (43%)

Opera (4%)


Broj svih glasova: 100

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *