palachinken -> RE: Fondant (2.5.2011 9:00:14)
|
IZVORNA PORUKA: Ilhana* btw, lahko je postaviti fondant na tortu... haj ovo napravite... http://www.youtube.com/watch?v=XnM6zbgPIYA&feature=fvwrel ja kako sam vidjela ovo ja istrazivam o pravim sastojcima ovog buttercream jer treba nesto sto se zove shortening, nesto slicno margarinu al masnije i bijelo.... Ja sebi prevela vegetable fat shortening kao ono naše biljno vrhnje za šlag ili ponarodski halta. Pravila sam buttercream po receptu sa wiltonove stranice, ide taj shortening i štošta. I dobro, ispadne on čvrst, sa njim se da raditi fantazija, ali toliko je neukusan da ja stvarno nisam imala obraza ljudima to odnijet da jedu. Ima vrhnje za šlag i kremfix. A ona dvospratnica sto si postala...ja te apsoultno podržavam! Donju reformu, gornju plazma tortu, odvoji dovoljno vremena i ožeži. Na kraju krajeva, kao i fotomodeli s naslovnica, i ove torte koje mi skidamo kao inspiraciju su mahom retuširane i fotografisane pod pravim svjetlom, tako da se stotinu i jedna mana, grba, zračni mjehurić, herava figurica - ne vide.
|
|
|
|