RE: Fondant (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuhajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> RE: Fondant (20.3.2011 0:10:48)

MYA I MUAA...IMATE DUBOKI NAKLON[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]

mya...ovaj hastal karirani je mrak...mrakova[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image]






Ella_H -> RE: Fondant (20.3.2011 4:46:27)

Muuuuuua mashAllah ova torta ti je prekrasna
i ne samo zato sto se moj sin prvenac zove Harun[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image].
Myaaaa diiiiiiivno diiiiiiivno imas dara[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/bravo.gif[/image].




Dzenana_G -> RE: Fondant (20.3.2011 9:01:34)

Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan.
Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila.
Imam jos par pitanja:
1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim?
2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom?
3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?




palachinken -> RE: Fondant (20.3.2011 9:34:26)

Obavezn napravi tortu dan prije nego ćeš je oblagati. Mora prenociti u frizideru prije fondana, da se dobro stisne. Može i obložena fondanom stajati u frizideru, ali postoji rizik da ce ti se figurice i ukrasi malo poremetiti, zato njih zadnje stavljaj.
Ako mislimo na istu tortu (krema sa žumancima i čoko kore) onda može. Ali nemoj je okolo mazati kremom nego stavi tanki sloj buttercreama.




Dzenana_G -> RE: Fondant (20.3.2011 9:45:10)

Palachinken hvala puno  [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]
Da to je ta torta. Tako sam i kontala da je okolo namazem buttercreamom.




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.3.2011 13:45:11)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.3.2011 13:46:09)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Anoniman -> RE: Fondant (20.3.2011 14:07:44)

eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli

fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt

evo "torte"
[img]http://www4.slikomat.com/10/0319/68z-DSC073.jpg[/img]

e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju




muaaa -> RE: Fondant (20.3.2011 14:13:40)

Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze




Mya_81 RR -> RE: Fondant (20.3.2011 14:54:53)

Dadada, i ja pravim po receptu koji je jako sličan Minjinom, čini mi se da je razlika neznatna. Tu ne ide toliko šećera, a s obzirom da i u Minjinom i u tom tvom ide 60ml vode mislim da je kila šećera puno, dovoljno je 800,900gr...možda se zato mrvilo...




Anoniman -> RE: Fondant (20.3.2011 14:55:38)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze
nekakav na colinarki nasli...kaze mm da je isti od prosle god...a prosle nam je super ispao...ili on halucinira[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]




Mya_81 RR -> RE: Fondant (20.3.2011 14:59:19)


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan.
Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila.
Imam jos par pitanja:
1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim?
2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom?
3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?



Dzenana koja je to torta? Daj link, please![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Da.

Nalazi se medju prvim stranicama na temi torti.




Mya_81 RR -> RE: Fondant (20.3.2011 15:15:55)


IZVORNA PORUKA: dadada

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo ja cu odgovoriti...dada po kom si receptu radila?Ja ovakav nisam nikada pravila,uvjek pravim ovaj sto smo pisale, po Minjinoj kuhinjici i uvjek ispadne super.....mislim da ti nije uspjeo zbog secera koji si topila i tecne fruktoze
nekakav na colinarki nasli...kaze mm da je isti od prosle god...a prosle nam je super ispao...ili on halucinira[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]



I ja sam ovaj našla na coolinariki.

A je li u tom vašem piše baš da koristiš tečnu fruktozu[sm=zmeden.gif]




Dzenana_G -> RE: Fondant (20.3.2011 15:17:01)

Iman83 evo ga link

http://www.ringeraja.ba/forum/m_29249/printable.htm
Ja je nisam pravila, ali sam cula da je jako dobra. Sto se mene tice cokoladna nemoze da ne valja [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Hanady RR -> RE: Fondant (20.3.2011 15:24:16)

IZVORNA PORUKA: Mya_81 RR


IZVORNA PORUKA: Iman83

IZVORNA PORUKA: Dzenana_G

Ja ako Bog a u utorak se bacam na pravljenje tortice za mog muzica za rodjendan.
Nadam se da cu danas naci crnu boju, jer jos nisam tazila.
Imam jos par pitanja:
1.Torta mi treba za cetvrtak, jel mogu da je napravim u utorak i ako mogu gdje da je drzim?
2. Negdje sam citala ali sam zaboravila, jel e torta drzi u frizideru prije nego se oblaze fondantom?
3. I jel moze cokoladna torta od azure da se oblaze?



Dzenana koja je to torta? Daj link, please![image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



Da.

Nalazi se medju prvim stranicama na temi torti.

ja sam ovu čokoladnu pravila Frah za rođendan...super je[sm=smiley1.gif]

i oblagala sam je fondantom




Hanady RR -> RE: Fondant (20.3.2011 15:27:02)

IZVORNA PORUKA: dadada

e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati


evo dadad je radila po ovome receptu poršle godine...znam da sam negdje našla da s ekod nje arlikovao od onoga na minjinoj kuharici i skopah sada.[sm=smiley36.gif]

dadada a koji šećer u prahu si koristila....
meni je sa ovom drugom glicerinkom išlo bolje, a uzela sam frankov šećer...
prišli sma put imala onaj Bony u plavom pakovanju...menis e čini s aFrankovim mi bolje išlo...jer sve ostalo isto je bilo u mom postupku.[sm=zmeden.gif]




Brisani uporabnik -> [Obrisana poruka] (20.3.2011 15:30:16)

[Sadržaj poruke je obrisan]




Mya_81 RR -> RE: Fondant (20.3.2011 15:31:42)


IZVORNA PORUKA: Hanady RR

IZVORNA PORUKA: dadada

e da...ja sam radila po ovom receptu...fakat nije tesko, vise se oko toga svega dize neka panika nego sto mozes nesto zabrljati


evo dadad je radila po ovome receptu poršle godine...znam da sam negdje našla da s ekod nje arlikovao od onoga na minjinoj kuharici i skopah sada.[sm=smiley36.gif]

dadada a koji šećer u prahu si koristila....
meni je sa ovom drugom glicerinkom išlo bolje, a uzela sam frankov šećer...
prišli sma put imala onaj Bony u plavom pakovanju...menis e čini s aFrankovim mi bolje išlo...jer sve ostalo isto je bilo u mom postupku.[sm=zmeden.gif]


Ja radim po ovome, a razlika izmedju ovog i Minjinog zaista nije velika...




Hanady RR -> RE: Fondant (20.3.2011 15:34:36)

ja sada čitam ispod slike dada da si ti dva dana prije napravila fondant i jesi ga odmha obolila...
ja sma na minjinoj kugarici čitala more savjeta ispod onoga video fondanta...
tamo piše da ga se ostavi bijelog na sobnoj temperaturi zatvorenog u plastičnu vrećeicu da ne dođe zrak do njega...
a da s eboji onda kada će se raditi s anjim...
da se zato nije mrvio...jer je stajao obojen[sm=zmeden.gif]




dush -> RE: Fondant (21.3.2011 9:35:29)

IZVORNA PORUKA: dadada

eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli

fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt

evo "torte"
[image]http://www4.slikomat.com/10/0319/68z-DSC073.jpg[/image]

e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju






Meni se prvi fondan mrvio (pravila sam ga po Minjinom receptu) jer sam dala previse secera (isto tako 1kg i malo vise) i sto sam na kraju mljela secer (jer mi je nestalo onog kupovnog). Sljedeci put sam pravila sa puno manje secera (700gr) i super mi je bio. Kada sam napravila bijeliog, stavila sam ga u kesu, zatvorila je da nema zraka i pustila tako cini mi se 2 sedmice, poslije sam ga koristila i bojila. Btw, ako ti se tako pocne raspadati sljedeci put, dodaj malo glicerina i opet mijesi, postane super poslije. :)




Amila_ra -> RE: Fondant (21.3.2011 9:50:45)

IZVORNA PORUKA: muaaa

Evo ga bijeli andjeo ispod....a fondant...gotovo pa nista ne dobih danas je uzasno bilo raditi sa njim...oblacno i vlazno
[image]http://a8.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/199958_197693286930344_100000690212911_549958_7358941_n.jpg[/image]


jedno pitanje uskoro pravim tortu i tradila bih bijelog andjela i dali si stvaljala slag . Ide prvo kora fil ( pomijesan tri fila ) pa slag i  sve tako redom. da li si tako stavljala ili si pravila nekog drugog andjela [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image] ?




Anoniman -> RE: Fondant (21.3.2011 11:30:23)

e vidis...nije isti recept[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] a on meni tvrdi da jeste[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image]

hvala Hanady...ce da vidi veceras[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njega[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]




palachinken -> RE: Fondant (21.3.2011 11:40:52)

Hej, ja sam juče htjela zamijesiti pola mjere fondana, isto jutro napravila ga bez problema (tih pola mjere), medjutim nesto sam zaj$%&%& u mjerenju i bio je tako grozan za oblikovanje, ama ništa s njim nisam mogla. Toliko me nanervirao, jer mi je taj fondan trebao biti za one glavne figurice, tri mace [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]. Elem, ne dade mi se omaciti ali nikako.
Negdje sam fulila u mjeri (krivim glavobolju, nisam bila svoja) i bio je za kante.
Na svu sreću, torta i sporedni ukrasi u bili gotovi od prve ture, pa je otišla takva. Raji se svidjela, a meni nedovršena, pa hajd :))

Naravoučenje: treba pratiti recept u bobu. Ništa pola, ništa odokativno [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image]





palachinken -> RE: Fondant (21.3.2011 11:41:37)

btw dadada, meni su one životinjice preslatke, pogotovo ovčica. Najele se, pa poravnile [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley1.gif[/image]




Anoniman -> RE: Fondant (21.3.2011 11:59:19)

IZVORNA PORUKA: dadada

e vidis...nije isti recept[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] a on meni tvrdi da jeste[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/lev.gif[/image]

hvala Hanady...ce da vidi veceras[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image] [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/jezicek.gif[/image]

a bojila sam dva dana prije fondant za figurice i ogradu i patkice...sto na kraju nisam ni mogla napraviti...za travu tj. ovaj zeleni...nisam...to smo radili isti dan kad i tortu...i isto sra*e se desilo...ma do recepta je garant...i pretjerao je s secerom...sad se pitam da li je uopste radio po receptu ili je on isto nesto na svoju ruku eksperimentisao kao npr. s tecnom fruktozom...tj. onim secerom za secerase...na tren...kako se zove, vec...sto mi lici na njega[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/hudicek1.gif[/image]


koristila sam  i ja tu tečnu fruktozu i uspjelo mi je, da nije zaboravio glicerin[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] pošto on daje elastičnost




Stranica: <<   < Prethodna stranica  120 121 [122] 123 124   Sljedeća stranica >   >>