dush -> RE: Fondant (21.3.2011 9:35:29)
|
IZVORNA PORUKA: dadada eh ovako...pisala sam vec na temi "bebe 1-2" da je nasa torta za rodjendan....na koju sam se toliko pripremala...ispala katastrofa...zapravo fondant je ispao katastrofa...sad cu vam napisati recept po kojem smo radili da mi kazete gdje smo kiksali (pogotovo me interesuje misljenje ovih fondant majstorica...rokoko, ivane, mye,mame1)...sorry ako sam od profesionalki nekog izostavila[image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 8 kasika secera, rastopili s 60 ml vode (tj. pola tecne fruktoze...pola vode), 4 listica zelatine i 15ml glicerina...par kapi arome vanilije...i 1kg secera + jos malo...dok smo mijesali...da se fino zabijeli fondant ne da se mrvio...ma katastrofa...nije bilo sanse da ga fino razvaljam...niti da pravim ista plosno...a ni figure fino nisam mogla oblikovati jer bi se vrlo brzo poceo "znojiti" tako da sam bas morala nabrzinu raditi...i nikako, valjda radi mekoce, nisam mogla zivotinje posaditi na noge....ma katastrofa...bio je mekan, tezak i krt evo "torte" [image]http://www4.slikomat.com/10/0319/68z-DSC073.jpg[/image] e, a kad smo ga tek umijesali...cinio se savrsen...jer smo ga uradili 2 dana prije...sve fino pripremila...mislim boje koje mi trebaju Meni se prvi fondan mrvio (pravila sam ga po Minjinom receptu) jer sam dala previse secera (isto tako 1kg i malo vise) i sto sam na kraju mljela secer (jer mi je nestalo onog kupovnog). Sljedeci put sam pravila sa puno manje secera (700gr) i super mi je bio. Kada sam napravila bijeliog, stavila sam ga u kesu, zatvorila je da nema zraka i pustila tako cini mi se 2 sedmice, poslije sam ga koristila i bojila. Btw, ako ti se tako pocne raspadati sljedeci put, dodaj malo glicerina i opet mijesi, postane super poslije. :)
|
|
|
|