dush
|
IZVORNA PORUKA: rokoko IZVORNA PORUKA: dush IZVORNA PORUKA: aida. Posto i ja planiram uskoro da pravim pa iscitavam savjete da vas pitam jer nisam niii malko strucna cak ni u obicnim tortama... Kad napravim tortu, dakle kora, fil, kora... Cime se moze premazat pa da preko ide fondant masa? Zavisi koju tortu pravis, tj s kakvom kremom. Ako npr imas Reform tortu, pa je krema zumanjce, secer, puter, cokolada, mozes s tim da premazes citavu tortu prije nego stavis fondan. Ako imas tortu cija je krema tipa puding, slag, .... E s tim ne mozes, jer ce ti se fondan istopiti. U tom slucaju citavu tortu premazes butter creamom (puter + secer u prahu, ista kolicina, npr 150g + 150g) i jos mozes dodati cokoaldu za kuhanje, da bude malo ukusnije. Ja UVIJEK premazujem butter creamom,u stvari nikad nemam neku mjeru,ofrlje i margarina i secera u prahu .Ne trudim se oko mjere jer mi to sluzi da izravnam i izravnam i izravnam ono sto ne uspijem filom i da se fondan fino priljubi.A,Boga mi,puuuno vremena potrosim na sve to,mora sve biti ravno,ravno,bez rupa,uzvisenja.... Ma rokoko, ti si profesionalac, nije ni cudo sto je sve ofrlje, od oka.... Znas kako sam ja pitala jednom baku kako se nesta pravi... Kaze dodas brasna, secera... Pa koliko bako? Pa sine, koliko zahtijeva... ?!?!?!?! Jah....
|