|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Fondant
28.4.2010 9:56:37   
anelinos
ja zaista neznam zasto ljudi sebi komplikuju stvari.... kad postoji fondant od dvije kese bombona i kese sitnog secera koji je automatski spreman za raditi... nebi se ja patila sa zelatinom, secerom ovakvim onakvim to je moje misljenje.. a fondant kad bi stavila da se stisne nebi mogla raditi sa njim on kad se napravi odma se koristi ... 

Sretna i zadovoljna, hrabro koracam ka svom cilju skidanja killica...

(odgovor članu elkina_mala)
Neposredna veza do poruke: 226
28.4.2010 9:59:40   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: elkina_mala

pa citala sam na coolinarki da fondant kad se umjesi treba da odstoji pa onda da se njima radi :s :s
a de mi ziva bila reci za zelatin,dal da koristim ovaj u listicima???

ma jok cekat...odmah stavljj, ako ti je torta gotovauser posted image

Neposredna veza do poruke: 227
28.4.2010 10:03:29   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: anelinos

ja zaista neznam zasto ljudi sebi komplikuju stvari.... kad postoji fondant od dvije kese bombona i kese sitnog secera koji je automatski spreman za raditi... nebi se ja patila sa zelatinom, secerom ovakvim onakvim to je moje misljenje.. a fondant kad bi stavila da se stisne nebi mogla raditi sa njim on kad se napravi odma se koristi ... 

e ovako ja nekako razmisljam

a i ima neki sa rahat lokumom sam citala i trazila ga juce (recept) ali nisam nasla

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 228
28.4.2010 10:04:56   
Mya_81 RR
a fondant kad bi stavila da se stisne nebi mogla raditi sa njim on kad se napravi odma se koristi ... 

Ne mora se odmah koristit user posted image

Doduše, ne znam koliko dugo i pod kakvim uvjetima se treba čuvati, ali ja sam prvi put kad sam radila nešto s njim dobila komad od prijateljice i stavila ga vrlo vrlo kratko u mikrovalnu da se omekša i onda s njim radila sasvim normalno...

Ivana, bibi je preeeeeeeedobar......ma, odličan user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Wow, ženo tebi to fakat ide super user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 229
28.4.2010 10:09:45   
Anoniman
ma zene...nije ni ovaj komplikovan...samo zvuci takouser posted image

(odgovor članu Mya_81 RR)
  Neposredna veza do poruke: 230
28.4.2010 10:12:24   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: dadada

ja, a naci glicerin, sjecas se sa si pisala user posted image user posted image user posted image user posted image

"Svi mi živimo pod istim nebom, ali nemamo isti horizont." - Konrad Hermann Josef Adenauer

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 231
28.4.2010 10:14:42   
maja78 RR

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo jos jedne poslastice...user posted image user posted image user posted image

user posted image

ma samo da je prenesem na ovu stranicu da kome ne promakne jer vrijedi vidjeti user posted image

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 232
28.4.2010 10:14:59   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: maja78 RR

ja, a naci glicerin, sjecas se sa si pisala user posted image user posted image user posted image user posted image

a to jestuser posted image ...to nam je do drzaveuser posted image user posted image user posted image ...buaaaa vladauser posted image user posted image

ako kome treba glicerina a nema namjeru da digne nesto u havu...dam mu...ali samo kasikuuser posted image

(odgovor članu maja78 RR)
  Neposredna veza do poruke: 233
28.4.2010 10:15:43   
anelinos
meni je komplikovan.. mozda je ovaj sto ja pravim nekom komplikovan.. al nevidim potrebe da stavljam neke sastojke i smaram se gdje ih naci , ja kolko zam glicein kad trazis u apoteci se ne dobija bas olako.... al dobro sve je to stvar izbora.. 

Neposredna veza do poruke: 234
28.4.2010 10:16:01   
Anoniman

IZVORNA PORUKA: IvanaTz

Evo jos jedne poslastice...user posted image user posted image user posted image

user posted image

ma samo da je prenesem na ovu stranicu da kome ne promakne jer vrijedi vidjeti user posted image

user posted image user posted image ma ivana pocela razvaljivatiuser posted image user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 235
28.4.2010 10:22:45   
maja78 RR

a to jestuser posted image ...to nam je do drzaveuser posted image user posted image user posted image ...buaaaa vladauser posted image user posted image

ako kome treba glicerina a nema namjeru da digne nesto u havu...dam mu...ali samo kasikuuser posted image

user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 236
28.4.2010 10:35:32   
IvanaTz
Maja78, amater sam cisti, casna pionirska...user posted image
Al' sam se pravo zapalila za ovo pa cu u profesionalceuser posted image user posted image  !

Ja nisam imala problema kad sam trazila glicerin, pitala u 3 apoteke i u 4. nasla, niko me nije nista pitao, kupila bez problema a i u ovim drugim, kazu nestalo im i to je to.

Meni je ovaj recept super, nije uopste komplikovano kako izgleda, zacas se napravi i jeftin je, cini mi se da ovaj sa bombonama bude skuplji, ne znam koliko kostaju bombone a i treba naci bijele, ja sam vidjala roza i bijele pomijesano user posted image

A sto se tice zelatine, ne znam moze li u listicima ali ima Dr.Oetker zelatina u prahu u onim malim kesicama kao prasak za pecivo i ima bas u svim trgovinama!

E, a sutra-prekosutra slijede jos dvije torte, jedva cekam...user posted image

9.9.2009. :-)))

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 237
28.4.2010 10:52:19   
elkina_mala
e bas...ja sam gledala u tri radnje,ni u jendoj nije bilo,ali sta ovi francuzi znaju hehehe:d  ja cu pravit pa kako ispadne:d

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Tako ti je to, prijatelju znaj
danas ili sutra svemu dodje kraj
nema vise nade srce da je nadje
sve su moje druze, potonule ladje...
01.04+++29.04---- :(

(odgovor članu IvanaTz)
Neposredna veza do poruke: 238
28.4.2010 11:10:48   
elkina_mala
eeee evo sve sam radila po receptu,ali ono nije sjedinjeno??,:s mutila sam ruke me zabole,ali ono isto znaci nije kao jufkica

25.08.2010
Selina, pile moje malo

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 239
28.4.2010 11:11:10   
IvanaTz
Ups, kontala sam da si u BiH pa reko' ima u svim nasim trgovinama... Ma zelatin je zelatin, u bilo kojem obliku, bice to ok user posted image

9.9.2009. :-)))

Neposredna veza do poruke: 240
28.4.2010 11:15:38   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: elkina_mala

eeee evo sve sam radila po receptu,ali ono nije sjedinjeno??,:s mutila sam ruke me zabole,ali ono isto znaci nije kao jufkica

to je zato sto nema dovoljno zelantina... i meni se to desilo dva puta :P

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

Neposredna veza do poruke: 241
28.4.2010 11:16:57   
Hanady RR
ilhana dok si tu de mi kaži koja je torta najbolja da se pr4eko nje radi fondant.

koju si ti radila...spremama se ...zaovi je termin sutra očkujem male bebe user posted image user posted image user posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Ilhana RR)
Neposredna veza do poruke: 242
28.4.2010 11:17:00   
elkina_mala
i sta sad da radim user posted image user posted image user posted image

25.08.2010
Selina, pile moje malo

Neposredna veza do poruke: 243
28.4.2010 11:19:51   
Ilhana RR

IZVORNA PORUKA: Hanady RR

ilhana dok si tu de mi kaži koja je torta najbolja da se pr4eko nje radi fondant.

koju si ti radila...spremama se ...zaovi je termin sutra očkujem male bebe user posted image user posted image user posted image

ja koju god sam pravila bilo je extra... jes da je najbolja ona sto se citava na kraju premaze sa buttercream jer je cvrsce...

pravila sam nedavno koru za tortu sa gustinom i puno je "cvrsca" kora nego bez gustina... tako da od sada pravim samo tako ;)

U obliku cega ces tortu draga praviti?

Elkina_mala, neznam Bogami ja sam ispocetka ponovo sve pravila i stavila puno vise zelantina drugi put.... a da nebi bacila smjesu ako hoces probaj istopoiti malo zelantina i dodati u smjesu...

~~~ Living the dream ~~~

* Lamija 6 maj 2008
* Vedad 20 decembar 2014

(odgovor članu Hanady RR)
Neposredna veza do poruke: 244
28.4.2010 11:40:34   
anelinos
evo kalupa user posted image

a ja ovu tortu oblazem kad se presjece bude unutra sva sarena jel ima gumenih bombona a i dosta je cvrsta idealna za oblaganje user posted image

Neposredna veza do poruke: 245
28.4.2010 12:23:18   
maja78 RR

evo kalupa user posted image   evo me da se igramo user posted image user posted image user posted image user posted image

a ja ovu tortu oblazem kad se presjece bude unutra sva sarena jel ima gumenih bombona a i dosta je cvrsta idealna za oblaganje 

(odgovor članu anelinos)
Neposredna veza do poruke: 246
28.4.2010 15:30:58   
Mya_81 RR

koju si ti radila...spremama se ...zaovi je termin sutra očkujem male bebe

Eeeeee, za tu priliku je idealno da napraviš od fondanta male bebe...evo ti link sa detaljnim postupkom:

http://www.minjina-kuhinjica.com/fondam-i-gum-pasta/figurice-od-fondana/beba-od-fondana/

(postavljanje linkova mi ne radi user posted image )

< Poruku je uredio Mya_81 -- 28.4.2010 15:33:04 >

Najvažnija stvar koju će naučiti s godinama je da ne postoji nijedan način da se bude savršena majka i milion načina da se bude dobra majka.

Ljubav, 25.06.2009.

Neposredna veza do poruke: 247
30.4.2010 9:18:57   
Hanady RR
Pitanja koja zahtjevaju brz odgovor....

1. jeli neko reform tortu oblagao ovim čudom user posted image jel može ona
2. ja ću raditi od bombona...išla bih kod dadae po kašiku glicerina al nemam kaduser posted image
3. koje boje su najbolje...jel u prahu da bojim ovaj fondant...jesu te u tušu ....koje boje imam ja rozu moram dobiti ili ima roza da se kupi il crvena pa da bojim
4. koliko se torta mora ohladiti da bi je fondatom premazala.
5. ilhana koja ti je to torta sa tim buterom...koje kore su u pitanju jel umjesto brašna stavljaš gustin u kore
6. jel taj krem buter ima čokoladu u sebuuser posted image u mojoj familji ne broji se da je kolač ako nema čokolade ko u bajciuser posted image

''Evo, silazi sumrak, i svijet postaje hladniji. Ti si moj način toplog. Obući ću te na sebe da se, ovako pokipjelo, ne prehladim od studeni svog straha i samoće.''

H- 25.6.2006
F-12.2.2009

(odgovor članu Mya_81 RR)
Neposredna veza do poruke: 248
30.4.2010 9:43:28   
Anoniman

Pitanja koja zahtjevaju brz odgovor....

1. jeli neko reform tortu oblagao ovim čudom user posted image jel može ona
2. ja ću raditi od bombona...išla bih kod dadae po kašiku glicerina al nemam kaduser posted image
3. koje boje su najbolje...jel u prahu da bojim ovaj fondant...jesu te u tušu ....koje boje imam ja rozu moram dobiti ili ima roza da se kupi il crvena pa da bojim
4. koliko se torta mora ohladiti da bi je fondatom premazala.
5. ilhana koja ti je to torta sa tim buterom...koje kore su u pitanju jel umjesto brašna stavljaš gustin u kore
'. jel taj krem buter ima čokoladu u sebuuser posted image u mojoj familji ne broji se da je kolač ako nema čokolade ko u bajciuser posted image

Hanady, ja ti nisam pravila sa tim bombonama, ja sam pravila klasicni... ako hoces dam ti glicerin..a imam i roze (4 ksice), zute, crvene i braon...eto pa bujrum...javi napp ako hoces

Neposredna veza do poruke: 249
30.4.2010 10:21:40   
maja78 RR
koriste se one bombone sa slonkom, one su bijelo roza ali kad se istope su bijele, u tusu ima kupiti roza boju,
meni kako je alenois objasnila razvaljas fondant i onda premazes bojom pa opet mjesis i sve tako dok ne dobijes zeljenu jacinu boje (boja se sa par kapi vode razmuti)
a fondantom mozes oblagati kad je namazes, jer se maze hladnom kremom pretpostavljam

(odgovor članu Anoniman)
Neposredna veza do poruke: 250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  8 9 [10] 11 12   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Hrana na moru
Zanana

Šta nosite od hrane kada idete na more u privatni smještaj (apartman)?

samo suhe nareske (49%)

već skuhanu hranu koju ćete samo podgrijati (npr. filovane paprike) (5%)

meso i povrće koje ćete pripremati na moru (18%)

hraniće te se u restoranima (9%)

ništa od navedenog (18%)

Broj svih glasova: 95

Hvala na glasovima. Glasovala/glasovao si već na svim aktualnim anketama. Možeš napraviti svoju anketu!

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *