RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

mojbebac -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 4:08:37)

Joj zene drage ja nikako nmg da spavam,nmg da se namjestim,nzm kud bih sa sebe....da me nije sramota sad bih izasla da setam[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

suncica15 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 6:58:13)

Dobro jutro drage moje, vrijeme je za kaficu.
Evo i ja sam preživjela pregled..bas sam i strahovala i jedva čekala. ..trudna sam 8 sedmica i 4 dana al kaže doktor da je najvjerovatnije bila kasnija implatacija jer mrvica moja je malo manja od očekivanih mjera. Srce se vidjelo kako treperi na snimku i to mi je bilo najbitnije da vidim. I sto me je obradovalo vaga pokazala istu kilazu...uhhh a jelo se u poslijednje vrijeme.
Naručena sam ponovo za mjesec dana...ko će izdržati toliko. ..ja bi najrađe sad išla svaki dan (sigurno mislite da sam poludila)

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 7:55:06)

Jutro,

Ja sam da se javnem prije nego sto izletim iz kuce.[sm=smiley36.gif]
Ja sam sinoc bila na kontroli. Beba super, U dan sa mjerama. Kaze dr da nece ona jos. Sto se tice poroda, cekat cemo bolove do termina a ako ne dodju sami onda poslije termina idemo na carski. Za mene je malo kriticniji carski radi krvarenja i trombofilije ali nista kaze strasne. U nedjelju pnovo na kontrolu odnosno na ctg. Nece me jos ceprkati ginekoloski kaze da sta ne pokrene[sm=smiley36.gif]

Pcelice sretno na kontroli, sve ce to biti ok[sm=bravo.gif] a svaka kontrola mi digne pritisak, umirem od straha, toalet mi je najbolji prijatlj pred kontrolu[sm=smiley36.gif] znaci ne izlazim iz njega i tako da razumijem, Bit ce to sve ok vidjet ces.[sm=bravo.gif]

Leptirice, evo ti zene sve rekose, nemoj se sekirati, molim te, sve je to ok[sm=bravo.gif]

suncica15, [sm=bravo.gif] za srce malo, sve je to normalno, ja sam na pocetku i isla svaki 15 dana, pa poslije 12. sedmice onda na 4 sedmice ili na tri zavisno kako mi dr kaze. Imas pp opet. I molim te, nemoj da te kile brinu, pusti sad to, to je najmanje bitno[sm=smiley1.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 8:03:31)

Jutro drage moje!
samo da cestitam na urednim kontroloma i da pozelim srecu onima koje tek idu na preglede.

mi smo fino proveli noc. opet nas cetvero...sinoc malo bilo guravo, malenu izgleda malo grcevi uhvatili, taman se izborila sa tim velika nicim izazvana povrati... te dok smo oko nje...
u 1 sam legla, sreca mala se nije budila do 4:15 pa sam lijepo sastavila. a glava me razvaljivala, uzas. mm otisao oko 9 do apoteke da uzme analgin kazu mora na recept. ne znam od kad zivota mi. sto komplikuju majko draga.

danas velika ode kod sveki da iskoriste jos malo bazen. nas dvije ostajemo same. moja mama ce doci nekad poodne da nam pravi drustvo. elem, guramo, dan po dan... navikavamo se sve cetvero...

velika vam pusa od cura i mene

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 8:16:46)

ltm je li ti jos treba analgin? Da ti dobacim danas? Meni mama da jer ga dobije na recept :). Takva sad procedura

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 8:20:20)

carobno jutro znaci da neces jos, jel'? [sm=bravo.gif] za kontrolu. HB da je sve ok. Neka ih jos koji dan u pupi :)
pcelice nisam upratila za kontrolu, redovna ili nesto drugo? Kako god sretno, pa cekamo izvjestaj [sm=smiley1.gif].

I ja danas odoh kod Aide na kontrolu i ctg [sm=bravo.gif]. Podigla nalaz brisa vagine i sve super hB [sm=bravo.gif]. Mislila sam da ce biti neka baja [sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 8:32:44)

Dobar jutar zenice, bujrum na [img]http://www.pic4ever.com/images/kaffeetrinker_2.gif[/img]

mojbebac izdrzi jos malo, vjerovatno je prolazna faza [sm=smiley1.gif]

suncice15 cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] i zelim ti da lijepo izneses trudnocu do kraja. Ja otkako citam ovu temu ne mogu da iscekam da se porodim a tek sam na pola puta [sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

carobno jutro super za kontrolu i bebin napredak. Moj je na zadnjem pregledu prednjacio 1 heftu (zuri mu se [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] )

ninuska sretno danas na kontroli [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

ltm ti si meni idol po pitanju porodjaja ali i ostalog [sm=bravo.gif]

suncica15 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:06:54)

Sretno na pregledima mamice..a sretnicama kojima se termin približio neka je sa srećom. Ja sam danima bila nervozna i jutros kad sam ustala puna sam energije i vesela. .
imam jedno pitanje za trudnice jeste li se vi farbale prva 3 mjeseca. Nisam pametna..izrastak je poveliki a čitam da neko govori da je štetno dok druge se farbaju od početka.

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:22:25)

IZVORNA PORUKA: ninuska

ltm je li ti jos treba analgin? Da ti dobacim danas? Meni mama da jer ga dobije na recept :). Takva sad procedura

hvala puno ma ne treba, donjece mi mama danas. sinoc popila lekadol, 2-3 sata treba da se apsorbuje malena spavala 4 i po sata tako da sam uspjela da saniram glavobolju.

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:33:02)

IZVORNA PORUKA: suncica15

Sretno na pregledima mamice..a sretnicama kojima se termin približio neka je sa srećom. Ja sam danima bila nervozna i jutros kad sam ustala puna sam energije i vesela. .
imam jedno pitanje za trudnice jeste li se vi farbale prva 3 mjeseca. Nisam pametna..izrastak je poveliki a čitam da neko govori da je štetno dok druge se farbaju od početka.

Suncice ja sam se farbala u prva 3 mjeseca 3-4 puta nisam sigurna... i citavu trudnocu se farbam, nismo izlozene tolikoj kolicini farbe da bi ostavilo neki negativan uticaj na plod... Ali ne mozes ti to svakome ni objasniti , pogotovo zenama iz mahale kad pocnu smarati sa svojim komentarima: FARBAS SE????? [sm=zz_eek2.png] NEMOJ NI SLUCAJNO. Gledaju te ko da si vanzemaljac i ne odustaju ni kad ih ignorises. [sm=zz_banghead.gif]

A sad dobro jutro trudnicama i mamama [sm=smiley1.gif] Bas ste uranile jutros, haman da ste sve ustale prije mene [sm=smiley36.gif] Ja se izlezavala s mm , i na kraju dosadilo mi i ustanem, on jos ostao u krevetu. Ukljucila masinu bijelog, slozila ovaj ves sto mi se nakupio od prije 3 dana bas sam se nesto razlijenila...... Danas nemam nekih posebnih planova, sutra vjerovatno odem negdje s mm u kakvu setnju ili neki rostilj sto je spominjao s mojim zetom i sestrom, pa vidjecemo [sm=smiley1.gif]
Tako zavidim ljudima sto imaju bazen kod svoje kuce, i onima koji su blizu mora [sm=hudicek1.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:37:06)

Nije to toliki problem da se ofarbas. Mislim da su veci problem ovi dezodoransi na bazi aluminijum hlorohidrata nego farba za kosu...

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:39:09)

uranila ziel [sm=smiley1.gif]
ti mozda jesi kasnije dosla ali si bar nesto posla zapocela [sm=bravo.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:49:27)

IZVORNA PORUKA: mom2B

Pa eto moze se reci [sm=smiley36.gif] A sad cujem frku u stomaku od gladi ,
da ja sebi sta premazem pa da vidim sta se jos ima raditi [sm=smiley36.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:53:15)

IZVORNA PORUKA: ziel

Pa eto moze se reci [sm=smiley36.gif] A sad cujem frku u stomaku od gladi ,
da ja sebi sta premazem pa da vidim sta se jos ima raditi [sm=smiley36.gif]

i meni je bila frka, ali pojedoh malo grozdja i nisam vise gladna. Meni kazu ne valja voce odmah ujutru, a meni nema nista sladje. Nema veze sta je samo nek je voce [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 9:53:53)

Nije to toliki problem da se ofarbas. Mislim da su veci problem ovi dezodoransi na bazi aluminijum hlorohidrata nego farba za kosu...

ja se ni u jednoj trudnoci nisam farbala prva 3-4 mjeseca, do duse ja se i ne farbam cesto... u prvoj sam se farbala 2 puta tokom trudnoce a u drugoj jedno farbanje i drugi put pramenovi, preljev pred kraj ne pikam. e da i ofarbala se tik ono pred porod sad.
sta ja znam, meni je ginekolog savjetovao da se ne farbam prva 3 mjeseca pa sam ga poslusala.

sto se tice dezodoransa ja to ne koristim, ja samo one stikove za ispod pazuh. i to sam se odavno navukla na muzev pa kupim njemu a ja prisvojim [sm=smiley36.gif]

_ayla_ -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:05:19)

jutro [sm=nosecka.gif] mi se prijavili na temicu davno, a tek sad imamo vremena maalo aktivnije pisati [sm=smiley1.gif]
prosle sedmice imala kontrolu, ali samo kucajeve provjerio.. sve ok hB, kaze uzv sa 20 sedmica tek pa cemo aBd znati je li [sm=rozacrtici.gif] ili [sm=modricrtici.gif]

je li neka od vas ženica koristila natabiol i da li je od istog imala mucninu, mene udavi [sm=smiley13.gif] citav dan nesto ganjam suho da jedem samo da zatrpam kiselinu koja se pokusava vratiti, ali neide [sm=zmeden.gif]

i ja sam farbala izrast vec 2 puta, ali ne usuđujem se pramenove obnoviti, sta vi mislite je li opasno vise, s tim da duze traje i da je blanš jači od farbe?

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:06:33)

Ja po navici prvo ovdje se javim, pa cu naravno i na Bebe do 1. godine, ali jos smo mali pa mozemo jos paralelno:-)
LTM tvoja mlada i moja starija cura ce na isti dan slaviti rodendane, koliko se sjecam i mame, pa cestitke i sretno jos jednom...Nora je lijepo ime i bas asocira na Licnost, ne stoji bas svakome, sigurna sam da je ime pronaslo nju kao sto je i kod moje mlade slucaj, jednostavno je ne mogu zamisliti s nekim drugim imenom, poslije su se svi s tim slozili.

suncica15 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:12:36)

ziel i ltm prenjele na nas radne navike...od jutros samo nešto rasklanjam i slažem. ..
hoću se ja farbati u plavo...sad ispaštam debela dva-tri centa tamnog izrasta. Hvala na savjetima al skontat cu se do vikenda..al najvjerovatnije će pasti farbanje

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:30:27)

ziel i ltm prenjele na nas radne navike...od jutros samo nešto rasklanjam i slažem. ..
hoću se ja farbati u plavo...sad ispaštam debela dva-tri centa tamnog izrasta. Hvala na savjetima al skontat cu se do vikenda..al najvjerovatnije će pasti farbanje

Ja bila plava 3 zadnje godine, pa prije 3 mjeseca se upropastila sa smedjom a evo sad sam opet bež-plava [sm=smiley36.gif] pokajala se sto sam se ofarbala u smedju , nisam se mogla gledati u ogledalo stvarno, vracam se u plavo postepeno [sm=smiley1.gif]

Pao je dorucak kod mene, mm jos spava ljencuga [sm=smiley36.gif] Ja odoh rasiriti ves pa probuditi uspavanog ljepotana [sm=jezicek.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:32:28)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

sto se tice dezodoransa ja to ne koristim, ja samo one stikove za ispod pazuh. i to sam se odavno navukla na muzev pa kupim njemu a ja prisvojim [sm=smiley36.gif]

Ok su stikovi sve dok nemaju aliminijum u sebi. Ja sam imala 2 rexonina i 1 FA stik i oba imaju aluminijum [sm=smiley13.gif][sm=smiley13.gif]

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:36:12)

Ja sam se prije par godina prestala farbati jer mi je doslo iz dupeta u glavu da imam ok prirodnu boju kose, nemam sijedih i stvarno nema potrebe da se farbam. Osim toga, posljednja boja u koju sam se farbala (tamno plava) je identicna mojoj prirodnoj boji pa se izrastak nije ni vidio [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] Bez veze sam trosila i pare i vrijeme i unistavala kosu...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:52:41)

Jutro drage moje
Nisam nista cula za araj al sigurno drzi svoj smotuljak u rukama [sm=bravo.gif]

Carobno usitnilo i kod tebe,sad ce to brzo akoBogda,pa da ugledas srecicu svoju [sm=bravo.gif]

Rose,LTM,maksi kakve ste vi sa hormonima?Ovo nije normalno koliko mene pucaju prenosi neki,samo bih plakala,sve mi smeta i zivcira me,pogotovo kad neko uzme bebu vristala bi,evo i od jutros bas ko da sam ustala na lijevu,odmah se zakacila sa mm,a da ne pricam da mi narod vise sjedi na glavi sa ovim dolascima,rekla sam jutros mm da cu zakljucat danas da vise ne mogu podnijeti narod,majkemi nisam jos stigla ni uzivati sa bebom kako treba [sm=smiley13.gif]

Izjadah se ja vama [sm=smiley36.gif]

Ostale zenice sretno na kontrolama [sm=smiley31.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:55:07)

IZVORNA PORUKA: maksi

Rose mom A je tek otpao pupak 20 dan,srednjem 6 a najstarijem cak 24 dan,tako ne brini,ja mislim da je stvar u debljini pupcanika jer ja sam svima isto tretirala pupak

hehe pupak saga se nastavlja...sinoc joj stavila malo hidrigena i dok sam cistila ona place i malo pupcic krvari [sm=smiley13.gif] znam da se desava ..mislim skorilo se nakon bivacina...nije se desavalo starijoj pa me malo zabrinulo

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 10:59:34)

Dobro jutro drage moje, vrijeme je za kaficu.
Evo i ja sam preživjela pregled..bas sam i strahovala i jedva čekala. ..trudna sam 8 sedmica i 4 dana al kaže doktor da je najvjerovatnije bila kasnija implatacija jer mrvica moja je malo manja od očekivanih mjera. Srce se vidjelo kako treperi na snimku i to mi je bilo najbitnije da vidim. I sto me je obradovalo vaga pokazala istu kilazu...uhhh a jelo se u poslijednje vrijeme.
Naručena sam ponovo za mjesec dana...ko će izdržati toliko. ..ja bi najrađe sad išla svaki dan (sigurno mislite da sam poludila)

ne mislimo..meni su prva 4 mjeseca se razvukla pravo..nikad docekati slijedecu kontrolu...onda to sve ubrza [sm=smiley36.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (3.9.2015 11:00:30)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro,

Ja sam da se javnem prije nego sto izletim iz kuce.[sm=smiley36.gif]
Ja sam sinoc bila na kontroli. Beba super, U dan sa mjerama. Kaze dr da nece ona jos. Sto se tice poroda, cekat cemo bolove do termina a ako ne dodju sami onda poslije termina idemo na carski. Za mene je malo kriticniji carski radi krvarenja i trombofilije ali nista kaze strasne. U nedjelju pnovo na kontrolu odnosno na ctg. Nece me jos ceprkati ginekoloski kaze da sta ne pokrene[sm=smiley36.gif]

Pcelice sretno na kontroli, sve ce to biti ok[sm=bravo.gif] a svaka kontrola mi digne pritisak, umirem od straha, toalet mi je najbolji prijatlj pred kontrolu[sm=smiley36.gif] znaci ne izlazim iz njega i tako da razumijem, Bit ce to sve ok vidjet ces.[sm=bravo.gif]

Leptirice, evo ti zene sve rekose, nemoj se sekirati, molim te, sve je to ok[sm=bravo.gif]

suncica15, [sm=bravo.gif] za srce malo, sve je to normalno, ja sam na pocetku i isla svaki 15 dana, pa poslije 12. sedmice onda na 4 sedmice ili na tri zavisno kako mi dr kaze. Imas pp opet. I molim te, nemoj da te kile brinu, pusti sad to, to je najmanje bitno[sm=smiley1.gif]

a sto carski..pa ne znaju oni kad je beba zaceta..ja sam svoju rodila 4 dana nakon termina prirodno..a stariju 6 dana nakon termina [sm=smiley1.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  7 8 [9] 10 11   Sljedeća stranica >   >>