RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 12:26:51)

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Leptirko cujemo se mi aBd i dogovorino da se vidimo, a sjetit ceno se i Carobno, ona nam je svakaki prva na spisku pa ce nam biti obavezna tema. Tvoja ceza lupka, vec neda mami mira :-)

Rose bas lijepo ime, a meni najdraze kad nije cesto.

Skorpija ne mrsaj ni za zivu glavu, pa nije 2kg puno za mjesec, uredu je da pripazis na vrstu ishrane, samo se hrani zdravije. Ja bas fino jedem, ali pazim da to nisu samo prazne kalorije, tako da nisam puno dobila kilograma.

hvala [sm=smiley1.gif]

skorpija to mozda trenutno si nabacila 2 kg al ti imas jos jedno dijete...nece se kile lijepiti kao prosli put..ja prva trudnoca 20 kg, druga 15...evo sve otisle jos 10 dana nakon poroda ...to je sve voda [sm=smiley1.gif]

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 12:28:35)

IZVORNA PORUKA: lala88

zdravo trudnice i porodjene [sm=smiley36.gif]
CEstitam AF divan porod, sve najbolje i tebi i bebi.
Svasta procita pola ne zapamti. Sto se tice davanja djeteta nekom, mjesec dana sam svakog pratla ko ga uzme, svakog opomenjivala kako da drzi (iako svi koji su ga drzali imaju min 2 dijece) Ali bilo me strah da ga neko uzme ipak je imao samo 2,5kg mrvica moja. Sad sam malo popustila. A ziel ne sikiraj se ne samo da ga nece odnositi vec ce govoriti zatvaraj te vrata jer bebe su glasnije od najglasnijeg alarma [sm=smiley36.gif]
A djever vec govori kako ce ga voditi u kafanu na pivo, ja na to odgovorim hafizi ne piju [sm=smiley36.gif]
Rose i kod mog B je imalo ispupcen pupak, dr ga svako 3 dana pregleda (prvi komsija) i nikad nije rekao da nesto nije ok sa pupkom.
Ja sam trece dijete i planiram ako Bog da troje roditi, to je super. Odo probudi se alarm, spavao 40 min.

ma kontam treba to jos i da zaraste i da se fino slijepe stranice...gledam svaki dan, malo hidrogenom ocistim, stavljam bivacin pa cemo vidjeti [sm=smiley1.gif]

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 12:37:24)

Dan zene [sm=nosecka.gif],

Mi smo jutros bili na prvoj kontroli, dobili smo 1100kg i narasli 5 cm masala ljubi ga mama. Nismo dobili vakcinu jer mu oko krmelja pa nas je doktorica poslala na bris oka,nosa i grla. Inace super napreduje fino je cvrst,a primjetila sam da je cvrsi od brace u tom periodu. Ako brisevi budu u redu da ga dovedem na vakcinu.

Moj stariji presretan sto ide u skolu,danas samo pricali on tuzan sto nisu nista ucili[sm=smiley36.gif] a srednji otisao kod nane i dede pa ja danas malo odmaram

Eto moje drage trudnice ja nikako da odem sa ove teme previse ste mi drage

maksi -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 12:39:46)

Rose mom A je tek otpao pupak 20 dan,srednjem 6 a najstarijem cak 24 dan,tako ne brini,ja mislim da je stvar u debljini pupcanika jer ja sam svima isto tretirala pupak

rose -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 12:54:44)

IZVORNA PORUKA: maksi

Rose mom A je tek otpao pupak 20 dan,srednjem 6 a najstarijem cak 24 dan,tako ne brini,ja mislim da je stvar u debljini pupcanika jer ja sam svima isto tretirala pupak

ma ja kontam da je mozda trebao jos stajati al onu stipaljku nikako da fino fiksiram...bojim se da ga nije "otkinula" prerano...e sad znam da je prvoj curi bio tanji definitivno i otpao 7 dan i to patronazna ga nasla..a nekako sam se lakse borila s onom stipaljkom, kao da je bila manja

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 12:58:16)

srastao je on Rose, nego je malo izbacen, vjerovatno losa tehnika vezanja. A otpao mu 6 dan, bio jako tanak 2 dana na koncicu se drzo ja nisam smijela dirati, 6 dan kad ga je medicinska sestra (bili jos u bolnici) spremala za vizitu pedijatara otkine ga i jos 5 dana kuci mu previjala i skroz srasto, ali ostao ispupcen.

Leptiri -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 13:03:10)

Leptirko cujemo se mi aBd i dogovorino da se vidimo, a sjetit ceno se i Carobno, ona nam je svakaki prva na spisku pa ce nam biti obavezna tema. Tvoja ceza lupka, vec neda mami mira :-)

Rose bas lijepo ime, a meni najdraze kad nije cesto.

Skorpija ne mrsaj ni za zivu glavu, pa nije 2kg puno za mjesec, uredu je da pripazis na vrstu ishrane, samo se hrani zdravije. Ja bas fino jedem, ali pazim da to nisu samo prazne kalorije, tako da nisam puno dobila kilograma.

Carobnice nista ne brini ti ces ionako biti sa mnom u mislima svaki dan, pa i tih sat dva dok budem sa Farah. Trazila sam da ima wifi u sobi tako da cemo biti na vezi, nista ne brini [sm=smiley36.gif].
Farah mila javila bih ti ja svakako dan prije polaska i kad krecemo i kad da nas ocekujes,a i da jos jednom potvrdim lokaciju gdje si, mada ja to mjesto dobro znam, al eto...obzirom da zaboravljam nece biti na odmet, zato sam i sve ovo spomenula na rr, kontam ako zaboravim ja neces bar ti[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].
Princeza lupka, gura, skace...[sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif] sva je na mamu [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]moje seke je zovu A junior[sm=smiley36.gif] kazu da sam bila ista takva, one se fol sjecaju [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif].

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 13:20:14)

da se i ja javnem [sm=smiley1.gif]
prezivjeh pola dana, uspjela sam zube oprati, djelimicno se obuci i doruckovati...sad u letu maznuh i kolac [sm=smiley36.gif]
dopisivala se sa ninuskom na viber i glava mi malo dotakla jastuk i zakunjam [sm=smiley36.gif] ostavih zenu u pola razgovora.

N je sinoc pajkila od 9 do pola 2 ali je zato L bila turbo aktivna, pozelila kucu, igracke, mamu (tata je isao u par navrata kod sveki).
sinoc su ona i mm spavali u spavacoj, nas dvije u dnevnoj. N se budila jos oko 5 i pola 8 da siki, onda oko starije, nema veze sto je tata tu, mama mora i da obuce, poceslja, nahrani, sad je uzinu pojela nadam se da ce uskoro zaspati. N pajki...
tacno ne znam u kojem sam filmu [sm=smiley36.gif]

upratih da je maksi vodila bebu na kontrolu, masala momcine [sm=bravo.gif]
ostalo ne upratih ne zamjerite, sutra cu kad malena ode kod sveki pa sve nadoknaditi.

odoh dotaci jos malo jastuk dok mm nije otisao na posao, sveki ce mi kasnije doci da uleti malo oko velike cure.

blue moon -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 13:45:57)

Jutro drage moje i pozdrav sa toplog Jadrana [sm=smiley1.gif]

Ninuska ti si bas vrijedna, uveliko napravila rucak, ja tek sa doruckom i kafom zavrsila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A malena ti je prava hrabrica, nije sala prvi put kod zubara, jos odmah na popravku zubica.

Ima li koja od trudnica da ce uskoro krenuti na vjezbice, ali u Skerlica?

Farah ici cu ja na vjezbe u Skerlicevu, mozda vec od iduce sedmice ako ne bude previse vruce, isla bih petkom od 11h, ovi poslijepodnevni termini mi ne odgovaraju.

Svaka cas ovim zenama sa dvoje, troje i vise djece...skidam vam kapu, ja ocekujem prvo pa sam sva u panici, sto vise citam to manje znam [sm=zmeden.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 14:29:26)

Gledam listu, Carobno jutro i Ninuska i vama se priblizilo, a kao da je jucer 9. -i mjesec izgledao tako daleko. I vama i ostalim trudnicama zelim uredne kontrole i brze i lake porode, ma jos bolje, lakse i brze nego kod mene :-)

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 15:11:21)

Ninuska, i mi smo tu slavili, meni je super tamo, jos ako vas vrijeme posluzi, roditelji mogu vani sjediti. A i najpovoljnija je, mi smo do ove godine u Bambiju slavili, ali nije duplo bolja usluga za skoro duplo vise novca

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 15:23:06)

Drage trudnice i mame ja sad sa redovnog UZ i bas sam nasikirala se.Sve je bilo dobro dok dr nije mjerila AC (trbuh bebe).Pita ona mene jedes li ti sta ja prvo mislila da se zena sali a onda mu rece da je bebin trbuh manji u odnosu na ostale mjere glave,karlice...i da trebam vise jesti i odmarati se.Po njihovim parametrima smije zaostajat 14dana odnosno 2sedmice,a kod moje bebe zaostaje 13dana,a na predhodnom UZ je 10,al mi tad niko nista nije rekao.Dala mi opet UZ da odradim za dvije sedmice i da se obavezno odmah javim svojoj doktorici da bude upzcena..Ja sam se bas zabrinula,stvarni se trudim od pocetka trudnoce hranit zdravo,jedem dosta voca i povrca,ribe,a u zadnje vrijeme jedem i crvenog mesa jer mi se trazi iako nikad nisam bila ljubitelj....
Jel neko imao kakvu slucnu situaciju da mi dala bilo kakav savjet ili utjehu,ja sam se bas uznemirila,a kzd uz sve jos moram i strogo mirovati jer je beba nisko...Unaprijed hvala

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 15:39:15)

Mila, nadam se da ce sve biti ok, evo moja treca beba zaostaje sa tom istom mjerom, ne toliko, nekih 10ak dana, a femur bude veci za sedmicu... Obje bebe rodene sa 3.5kg otprilike, jedna 52cm, druga 54cm, danas mi dr kaze: "evo kod tebe opet duga i mrsava beba."
Probaj jesti hranjivije stvari, ali generalno ja isto jedem sto i prije trudnoce, osim stvari koje sam morala izbaciti, tipa morskih plodova i sl. Sto trudnice ne smiju. Gdje vodis trudnocu?

UmmuHamza2305 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 16:07:45)

IZVORNA PORUKA: Leptirica87

Drage trudnice i mame ja sad sa redovnog UZ i bas sam nasikirala se.Sve je bilo dobro dok dr nije mjerila AC (trbuh bebe).Pita ona mene jedes li ti sta ja prvo mislila da se zena sali a onda mu rece da je bebin trbuh manji u odnosu na ostale mjere glave,karlice...i da trebam vise jesti i odmarati se.Po njihovim parametrima smije zaostajat 14dana odnosno 2sedmice,a kod moje bebe zaostaje 13dana,a na predhodnom UZ je 10,al mi tad niko nista nije rekao.Dala mi opet UZ da odradim za dvije sedmice i da se obavezno odmah javim svojoj doktorici da bude upzcena..Ja sam se bas zabrinula,stvarni se trudim od pocetka trudnoce hranit zdravo,jedem dosta voca i povrca,ribe,a u zadnje vrijeme jedem i crvenog mesa jer mi se trazi iako nikad nisam bila ljubitelj....
Jel neko imao kakvu slucnu situaciju da mi dala bilo kakav savjet ili utjehu,ja sam se bas uznemirila,a kzd uz sve jos moram i strogo mirovati jer je beba nisko...Unaprijed hvala

Selam alejkum Leptirice .. Ma možda je dr samo ljubomorna što ti je djevojčica zgodna , hahah šalim se.. Koliko ja znam ne moraju se sve mjere na UZ poklapat ,i odstupanje od 2 sedmice je normalno - koliko je meni poznato.. Nemaš razloga za sikiranciju, jedi malo hranjivije stvari, pa vidjet ćeš na narednom UZ.. Sve je to ok in shaa Allah

lala88 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 16:53:04)

leptirice nemoj se sikirati jela sam ja bas puno i samo lezala po cjele dane a bebi dug 50 tezak 2,5kg maneken bio. Moj dr rekao na uz u 38 sedmici rekao da odgovara 36 sedmici, a na UKC TZ odredili da odgovara 34 sedmici. Jako tesko je njima odrediti, ako pogrijese mjerenju u par milimetara proracun je skroz pogresan. Ali poslusaj savijte dr.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 18:01:51)

Draga, kod mene je isti slucaj. Prosli put mi rece da beba u tom dijelu nije razvijena u odnosu na ostale mjere. Evo, pogledah nalaz i kod mene skoro dvije sedmice zaostaje. Ali nista nije alarmirala. Sutra sam narucena. Znaci.od proslog pregleda proslo 7 dana

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 18:11:38)

IZVORNA PORUKA: Leena

Ninuska, i mi smo tu slavili, meni je super tamo, jos ako vas vrijeme posluzi, roditelji mogu vani sjediti. A i najpovoljnija je, mi smo do ove godine u Bambiju slavili, ali nije duplo bolja usluga za skoro duplo vise novca

I mi smo prosli rodjendan tu slavili. Svidja mi se sto nema puno djece "sa strane", povoljno je i nova je igraona, namjestaj.
Imas za istu cijenu u Merkuru na Otoci, ali uvijek.ima djece i to mi se ne svidja. Bude guzva i.odmah nervoza :)

Leptirica87 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 18:39:30)

Hvala vam koje ste mi pisale sad mi malo lakse kad cujem da ims takvih slucajeva pa opet sve bude dobro...ova je mene isprepadala pravo ....ja stvarno jedem zdravo samo sto kolicinski ne jedem puno jer ni nemam neki apetit jedino da u tome nije problem,ne jedem za dvoje kao sto kazu
I ja cu ako bog da za dvije sedmice opet na UZ valjda bude situacija bolljaVodim trudnocu u DZ Tuzla kod Amele A.ali danas je UZ radila neka dr Zigic...I rodica mi maliprije kaze da te mjere ne moraju biti uvijek tacne....
UmmuHamza alejkumuselam [sm=smiley1.gif] da ne zaboravim

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 19:17:54)

IZVORNA PORUKA: blue moon

Ninuska ti si bas vrijedna, uveliko napravila rucak, ja tek sa doruckom i kafom zavrsila [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]
A malena ti je prava hrabrica, nije sala prvi put kod zubara, jos odmah na popravku zubica.

Farah ici cu ja na vjezbe u Skerlicevu, mozda vec od iduce sedmice ako ne bude previse vruce, isla bih petkom od 11h, ovi poslijepodnevni termini mi ne odgovaraju.

Svaka cas ovim zenama sa dvoje, troje i vise djece...skidam vam kapu, ja ocekujem prvo pa sam sva u panici, sto vise citam to manje znam [sm=zmeden.gif]

I meni odgovara taj termin petkom, tako da cu ja aBd od 18.09 krenuti, sad ne znam jel dovoljno ici jednom sedmicno ili cu ici dva puta.

Leptirice nemoj se plasiti, meni je moja dr rekla da ne mogu biti sve bebe po sablonu, tj po idealnim parametrima, ti jedi, odmaraj pa ce aBd biti sve dobro vec na sljedecoj kontroli.

mom2B -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 19:47:50)

Mislim da ne trebas da se nerviras. Mojoj rodici je doktor rekao da joj te mjere zaostaju 15 dana i na kraju je rodila curicu 49cm dugu, 3740g tesku, sasvim urednih mjera. Danas je ona prava mala manekenka [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 20:18:39)

I meni odgovara taj termin petkom, tako da cu ja aBd od 18.09 krenuti, sad ne znam jel dovoljno ici jednom sedmicno ili cu ici dva puta.

Leptirice nemoj se plasiti, meni je moja dr rekla da ne mogu biti sve bebe po sablonu, tj po idealnim parametrima, ti jedi, odmaraj pa ce aBd biti sve dobro vec na sljedecoj kontroli.

Dovoljno ti je jednom sedmicno. Ionako se ponavlja. Ali ako hoces mozes i na neki poslijepodnevni termin :). Cisto da vidis...da ne mislis da ces nesto propustiti

*pcelica* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 20:53:05)

LTM jesi li prezivjela danasnji dan?
Ja sam se okupala a sad mi mrsko susiti kosu. Bas sam nekako bezveze samo bih lezala. Svekrva mi je bolesna. Izgleda da je pokupila ovaj stomacni virus. Samo povraca. Dali su joj injekciju, valjda ce joj biti bolje. Ne znam sta bi mi bilo gore da predje na djecu ili na mene [sm=zmeden.gif][sm=smiley13.gif]Ja sutra ako Bog da na kontrolu. Bas me nekakva prpa uhvatila. Prije sam jedva cekala kontrole i radovala se a sad me nekakva panika hvata. [sm=smiley36.gif]

Leena -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 20:54:53)

Pcelice, ista sam za kontrole, kao da na ispit idem svaki put[sm=jezicek.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 21:07:27)

Leena i Leptirica87 kod vas bebe manekeni a kod mog sincine stomko veci za oko sedmicu i po do 2 sedmice, ne znam tacno, ovo ostalo sve odgovara, a stomko pivski [sm=jezicek.gif] debeljko mali [sm=smiley36.gif]

Ja evo dosla od svojih, otac me dovukao da ne cekam 01:00 kad mm zavrsava drugu smjenu. Mama me ofarbala, napokon na nesto licim [sm=smiley36.gif]

Farah 00 -> RE: Razgovori u ocekivanju beba - Septembar (2.9.2015 21:40:19)

IZVORNA PORUKA: ninuska

Dovoljno ti je jednom sedmicno. Ionako se ponavlja. Ali ako hoces mozes i na neki poslijepodnevni termin :). Cisto da vidis...da ne mislis da ces nesto propustiti

Otici cu i na neki poslijepodnevni termin, cisto da umirim savjest, jer sam totalna neznalica za sve oko disanja, bebe, dojenja... Ja sad sve zapisujem sto god procitam ovdje na rr, a mislim da ce mi biti korisno [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  6 7 [8] 9 10   Sljedeća stranica >   >>