anandi -> RE: Za pocetak zivot u zajednici (3.8.2015 9:30:13)
|
Evo da se malo i ja dovezem kad spominjes jedinac jos ako ima sestre pretpostavljam da je bas umazen od strane sestara, ali kao sto kaze veeseelaa ako budes znala sve mozes okrenuti u svoju korist, samo mudro i na politiku. To tipicna balkanska porodica, nek se napravi kuca na par spratova pa za svako dijete po jedan,uffff kosa mi se dize od toga. Kod mene je slucaj da sam bas udata za jedinca, nema ni nikog osim mame i nene, otac mu umro kad je imao 7 godina i ima kucu na dva sprata ali mi zivimo pod kirijom vec 7 godina i to jos u drugom gradu, Kad sam se tek udala bilo je svega, svekrva mi je smetala, mislim smetalo mi njeno ponasanje sto je previse pokazivala njeznost da me je prihvatila kao svoje dijete, a ne moze me nikad voljeti kao moja majka, pa su tu dosli razni obicaji, nemoj to, ne valja tako de ovako itd ludnica..... Pa ja mm tvoja mati rekla ovo ono, ona njemu tvoja zena meni tako kad pogledas rat zvijezda... dok nisam jedne prilike sjela s njom i otvoreno razgovarala, rekla joj reci cu ti u facu sta mi smeta, sta me nervira, a nek i ona meni kaze pa cemo napraviti neki kompromis i tako je bilo. Vec 4 godine nije doslo ni do kakve svade, sve rjesavamo razgovorom. Zanima me zasto letis da se udas ako vec niste u finansijskoj situaciji [sm=zmeden.gif] sta ocekujes da nemate novac za zivot, da vam njegovi pomazu a da vam se ne petljaju? U danasnje vrijeme onaj koji ima pare taj je glavni. Ne zelim da budem gruba, u paketu s njim dobijas i njegovu porodicu. I ja sam se udala sa 22god i mislila sam to je bajno, sjajno ja i on i samo mi.... pomislim kad izademo u grad na par sati bude nam fino (a svoje probleme ostavimo kod kuce) pa mastamo kako bi bilo da zivimo zajedno... Cak sta vise prije braka smo i zivjeli zajedno 7 mjeseci da vidimo kako funkcionisemo zajedno pa se opet poslije vjencanja sve promijenilo. Ti ako nisi zaposlena i ne zaradujes moj ti je savjet nadi sebi prvo neki posao da zaradujes bar za svoje troskove i vise ce te postovat i cijenit pa onda se udaj a tad ces moci i reci svoje misljenje i pokazat stav. Ovako ako odes i jos ti napravi dijete, ti moras da sutis, dijete je trosak, uletiti ce ti s cuvanjem, pa s parama i sta ti drugo preostaje nego da ih slusas i sutis. U svakom slucaju zelim ti svu srecu i jos da napomenem nemoj mm nikad govoriti protiv njegovih, nego kroz pricu s njim kazes tvoja mati rekla ovo al mislim da nije zlonamjerna, to je samo sukob generacija, nista nije zlonamjerno kad pogledas on staje u zeninu stranu a on materi objasni njihovim jezikom da je nepovrijedi.
|
|
|
|