Almuccia -> RE: bakterije u trudnoci kako ih se rijesiti (1.8.2013 15:33:29)
|
IZVORNA PORUKA: minchis drage moje, samo da napisem da ste mi dosta olaksale ovo vrijeme do kontrole :) prije dva dana radila nalaze, krv dobra, ali u urinu sluzi, 8-10 leukocita, bjelancevina, epitelnih celija i bakterija... trenutno me ne pece mokraca, ali prije desetak dana sam koristila utrogestan vaginalno i nekako mi se od tada sve poremetilo...tad me je i peklo i svasta nesto...a stvarno sam pazila na higijenu, prala ruke kao luda, nista poslije toga nisam dodirivala osim tablete... sutra napokon imam kontrolu,ali pocet cu po vasim savjetima da pijem brusnicu i limunadu...u 11. sam sedmici i samo zelim kao i svi da mi je [sm=duda.gif] dobro. ne bih voljela antibiotike, a vidjet cemo hoce li me poslati na urinokulturu, trudicu se da do tada istjeram ove bakterije...bila sam zabrinuta,ali vidim da nisam jedina, u trudnoci smo sve podloznije tim nekim upalama, a uz uzajamne savjete, nadam se da cemo pobijediti skupa sve bakterije i biti najbolje mame na svijetu [sm=bravo.gif] Ja sam u prvom tromjesecu trudnoce isto imala grozne nalaze urina. Pila sam brusnicu u ogromnim kolicinama i nije mi bilo od neke pomoci. Samo mi je dodatno stvarala mucninu. Kasnije mi je jedan stari doktor rekao da bi se rijesila bjelancevina da pijem redovno domace kravlje mlijeko, nikako ono u tetrapaku. Cim sam ga poslusala bjelancevine su otisle pa pa. Sto se tice bakterija i ostalog tu mi je koristio Pancicev caj za bebe i trudnice, br. 85. Mnoge forumasice su mi ga preporucile i ja ga tebi sad rado preporucujem. Pila sam ga svaki dan po 2 solje. Zadnja dva nalaza su mi hB odlicna. Cak mi je doktorica rekla da odavno nije bolje nalaze kod trudnice vidjela. Sretno ti bilo i nadam se da ces se rijesiti svih problema.
|
|
|
|