Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 13.7.2015 19:19:29
amelaaaa
Hjoj žene ja danas jedva funkcionišem. Samo da vas sve pozdravim, i da prijavim da se ni danas nisam porodila
Sinoć smo dobili od kuma, koji su s bejbi 4 mjeseca ispred nas, kesu odjeće što je njihova mala prerasla. Mašina je oprala, a ko će ispeglati to je upitno. Toliko sam premorena (od nespavanja) da mi je došlo da plačem. Ne znam kako vi, ali mene je strah kako ću uopšte imati energiju za porod, kad sam kako koji dan sve umornija, teža, manje spavam, a danas čak nemam ni apetit.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 13.7.2015 19:57:07
LieToMe RR
amelaaaa lagano, bice i porod...ti sitno odbrojavas.sto se tice energije i apetita takav je danas dan...tezak nekakav, sparina, ja sam jedva doruckovala i nesto malo uzinala...cijeli dan sam na vocu i vodi. tako da nisi jedina. sto se tice energije samo dosta vitamin, tekucine, voca i bice to sve ok leena za mucnine. nemate pojma vi trudnice sto cete se poroditi na zimu kako vam zavidim tacno ko nije prosao i zimsku i ljetnu trudnocu ne zna prednost zimske. ja da mogu ja bih iz svoje koze izasla od vrucine anonimna nema na cemu nije to tesko sracunati uopste. samo ides par dana unazad (u tvom slucaju 2 dana ako se dobro sad sjecam) i racunas okrugle sedmice. izbrojis kad ti padaju okrugle sedmice sve preko toga dodajes dane i to je to, ja sam sebi u mobitel upisala ovih zadnjih 8 sedmica, meni ponedjeljkom padaju okrugle sedmice tako da je lakse racunati.
ja sam ispeglala masinu vesa (konacno se nakanila) malo me ubili u pojam carsafi... sareno se pere. usput malo i pocistila po kuci i oprala sudje...sad cu da se izlezavam i cekam muza da dodje s posla. mogao bi se i neki film odgledati kasnije. sutra idemo po malenu, kako smo je pozelili to nije humano... tacno kao da mi fali dio mene kad nije tu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 13.7.2015 20:20:54
rose
IZVORNA PORUKA: Leena
Mahanje, mile moje ! Vidim neke broje sitno, drzimo fige Ja evo danas usla u 5.mj, leti meni ova trudnoca pravo Nemq vise ni mucnina, hB.. Sada mi je jedino tesko zaspati, nikako se namjestiti... Ljubim vas sve puuuno
pa kad se javljas jednom mjesecno znaci pupo iskocio..sta seke kazu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 13.7.2015 20:24:31
*pcelica*
Mahanje, mile moje ! Vidim neke broje sitno, drzimo fige Ja evo danas usla u 5.mj, leti meni ova trudnoca pravo Nemq vise ni mucnina, hB.. Sada mi je jedino tesko zaspati, nikako se namjestiti... Ljubim vas sve puuuno
Nisi jedina. Meni mm pada od smijeha kad krenemo na spavanje. Stavim dva jaszuka s obje strane da mi podupru stomak i da se ne prevrnem na stomak. Kaze on ko da je ratno stanje pa bunker pravim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 13.7.2015 20:58:57
ziel
Zene da se i ja javim da idem na spavanje, nisam se sinoc naspavala, a i kako sam zavrsila s poslom danas samo sam se nesto vrtila po kuci i po kuhinji, pravila neke kuglice od pilecih prsa, nesto eksperimentisala s idejom koju sam dobila s neke slike s neta ma odlicno je ispalo, pa poslije toga paprikas pravila jesam domacica haha, ali to sve pravim u manjim kolicinama, za mene i mm, eto mi jedosmo i opet mu ostalo i za sutra. Sad sam umorna, ne mogu sloziti ni ves , jedva gledam. A beba me danas udarila 3 puta u visini pupka, jace, to je prvi put da osjetim visocije, do sad je uvijek ispod pupka, rastemo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 13.7.2015 22:43:22
M.A.M.
Blago tebi ziel kad mozes spavati,ja se vrtim ima sat vremena,sto od sparine,sto ne mogu da se namjestim,ubila bih sad nekog za jedan apaurin cini mi se
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 0:53:30
Leena
Lietome, ne mogu zamisliti kako ti je... Ja jednu proljetnu i evo dvije zimske ... Ali mi se najbolja drugarica porodila u augustu i toliko je deverala sa otocima, strasno... Rose, Esma je luda od srece, a lejla nju kopira i ljubi pupu a kad joj je rekla e da ima Tu beba onda je kucala o pupu i govorila: tvooojiii vaaataaa (otvori vrata) Pcelice, bas tako, bunker jos meni lejla prede kod nas u po noci i mlati nogama, bas mi bunker i treba
<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)
*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)
Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)
All I ever wanted All I ever needed Is here in my arms
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 1:25:35
ananas_ze
Lietome, ne mogu zamisliti kako ti je... Ja jednu proljetnu i evo dvije zimske ... Ali mi se najbolja drugarica porodila u augustu i toliko je deverala sa otocima, strasno... Rose, Esma je luda od srece, a lejla nju kopira i ljubi pupu a kad joj je rekla e da ima Tu beba onda je kucala o pupu i govorila: tvooojiii vaaataaa (otvori vrata) Pcelice, bas tako, bunker jos meni lejla prede kod nas u po noci i mlati nogama, bas mi bunker i treba
mnogo mi je drago da je sve ok koliko vidim, ne upratih te ranije, ljubi ceze, mazi pupu ps hocu i jaaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 2:38:27
Carobno jutro
IZVORNA PORUKA: ananas_ze
mnogo mi je drago da je sve ok koliko vidim, ne upratih te ranije, ljubi ceze, mazi pupu ps hocu i jaaaaa
Vidi se ko ne spava
leena, bolje da lete nego da sporo ide...samo neka ke sve ok
Ananasko, hajde drugi krug, ja navijam da S sto prije dobije seku ili bracu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 5:48:41
memsi
Jutro drage moje, Samo da vam mahnem i da se javim jer nestigoh jucer.Ja danas ponovo u bolnicu,odredena sekcija ipak.Malo sam uzbudena jer nisam svjesna da cu svoju mrvicu uskoro vidjeti,a iskreno i pupa ce mi nedostajati malo.Objave nisam stigla procitati od juce pa ako sam sta bitno propustila izvinjavam se duboko.Vi mi budite kao i do sada aktivne,lijepe,vesele i da svakoj trudnoca kao i porod prodju s hajrom.Ljubim vas i javim se svakako....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 7:37:21
ziel
IZVORNA PORUKA: memsi
Jutro drage moje, Samo da vam mahnem i da se javim jer nestigoh jucer.Ja danas ponovo u bolnicu,odredena sekcija ipak.Malo sam uzbudena jer nisam svjesna da cu svoju mrvicu uskoro vidjeti,a iskreno i pupa ce mi nedostajati malo.Objave nisam stigla procitati od juce pa ako sam sta bitno propustila izvinjavam se duboko.Vi mi budite kao i do sada aktivne,lijepe,vesele i da svakoj trudnoca kao i porod prodju s hajrom.Ljubim vas i javim se svakako....
Memsi neka ti je sa srecom, da sve prodje u najboljem redu MAM ja mogu fino spavati, dodje i menimislim ponekad losa noc pa se okrecem po sto puta i budna citavo vrijeme ali vecinom mogu spavati i po danu i po noci ja sam i prije trudnoce, i kao cura i kao dijete voljela puno da spavam, nije da sam voljela nego se negdje zavalim i zaspim zacas A jest apaurin dobar, ja sam prije 2 mjeseca imala velikih nekih stresova i na poslu i kuci pa sam jedan dan kupila apaurin i popila 2tbl, tj. 4 mg. ma jest mi bilo fino, odspavala , ustala kao preporodjena
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 7:49:36
M.A.M.
Jutro bebele,fakat vise ne znam kako funkcionisem od nespavanja,od 5 sam na na nogama,pijem kaficu brzinsku pa idem kod svojih,danas bih trebala napokon i posteljinu kupiti i jos nekih sitnica za sebe
Ziel jel ti dr dala apaurin ili si ti sama na svoju ruku popila?
Memsi draga bice to sve dobro akoBogda,da sto prije ugledas svoju bebaru ,a sta kaze dr sto CR?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 8:01:29
ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Jutro bebele,fakat vise ne znam kako funkcionisem od nespavanja,od 5 sam na na nogama,pijem kaficu brzinsku pa idem kod svojih,danas bih trebala napokon i posteljinu kupiti i jos nekih sitnica za sebe
Memsi draga bice to sve dobro akoBogda,da sto prije ugledas svoju bebaru ,a sta kaze dr sto CR?
Pa to kad mi se desilo sve nekako u 2 dana, osjetila sam da me i stomak poceo boliti ili mi se ucinilo nemam pojma pa sam zvala dr. na tel. i rekla da sam uznemirena i smijem li uzeti apaurin, pa mi je potvrdila...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 8:04:10
M.A.M.
IZVORNA PORUKA: ziel
IZVORNA PORUKA: M.A.M.
Pa to kad mi se desilo sve nekako u 2 dana, osjetila sam da me i stomak poceo boliti ili mi se ucinilo nemam pojma pa sam zvala dr. na tel. i rekla da sam uznemirena i smijem li uzeti apaurin, pa mi je potvrdila...
Aha ok onda,a i ja sam uvijek mogla spavati prije trudnoce i kao djevojka,nije mi ni jastuk trebao,al sjetit ces se ti mene akoBogda za koji mjesec
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 8:07:00
ziel
Vjerujem , vjerujem Najvjerovatnije kako stomak bude veci , vece su i muke na spavanju, jos citavo ljeto nam valja proci sa stomacima , to samo od sebe neku toplotu daje
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 8:40:10
anitaa
Jutro kasno procitah kad mi LTM rece da malo usporim, pa poslije one kise odoh i do SSC-a, da provirim i tamo sta ima, najvise se zadrzah u Waikkikiju, bas snizeno, za bebe nesto manje, ali nadoh neke fine carapice, gegice, uglavnom nisam uzalud isla.. Memsi citam za tebe,mislim drago mi je bar nekako znas priblizilo se, doci ce brzo bebica, a onda skontam mi smo tu negdje, nekih 8 dana si brza..a moja dr je na posljednjem pregledu bas ubijedeno rekla da ce kod mene ponovo biti CR... aBd u cetvrtak idem za Mostar, jer tamo planiram porod, u petak ctg, u ponedjeljak je u ambulanti dr koji mi je prvi put radio CR, tako da ce i meni, nadam se, ubrzo mnogo toga biti jasnije... Ananas ze, ti si zaboravila ja ne, vodila si evidenciju za 11. mjesec 2014. u Cekaonici, tako da si mi ostala kao sreconosa :-), zaista zelim da ti se zelje ispune...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 8:45:47
ninuska
Vjerujem , vjerujem Najvjerovatnije kako stomak bude veci , vece su i muke na spavanju, jos citavo ljeto nam valja proci sa stomacima , to samo od sebe neku toplotu daje
Ne znam je li do mene ali mi stomak ne smeta za soavanje . Jedino mi fali spavanje na istom, ali donedavno sam spavala. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoci hB. Nikad nisam koristila jastuke. Eh, imam jos fore, mozda se sta promijeni . Ali, nece aBd memsi sretno, draga . Da sve prodje u naj oljem redu aBd. A, sto cr?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 8:50:48
ninuska
Sad jutro.. nisam vas citala, jer nisam imala kad. Skrsila se jucer. Dok sam kucu dovela u red, pripremila jela za ftar. Nesto skuhala ranije, a ostalo kasnije da ne moram podgrijavati. Uglavnom, dobro je proslo. Bilo 10 odraslih i plus djecica . Sreca, pa je muz na odmoru. Malu i njega sam poslala u skitnju da u miru zavrsim. Jer ona hoce da sudjeluje u svemu..ma haos . sad opet ocekujem goste. Trebaju doci oko 10. Muzeca rodica sa porodicom iz Danske. Veselo mi . Ali, imam hrane i tortu . Tako da nista ne moram praviti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 9:46:21
rose
duse drage slatke i moja Saja jedva ceka seku, grli i ljubi stomak, prica joj i "brani je" kad mamu udara a ja je ruzim moja S se rodila u novembru a s otocima sam kuburila od 17-e sedmice...ova ce sad u augustu aBd a oticem tek od nedavno...pripazla me
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 9:49:59
rose
IZVORNA PORUKA: ananas_ze
pa hajde draga...taman da Leeni pravis drustvo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 9:52:36
rose
kad je?
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 9:53:46
rose
Memsi neka ti je sa srecom, da sve prodje u najboljem redu MAM ja mogu fino spavati, dodje i menimislim ponekad losa noc pa se okrecem po sto puta i budna citavo vrijeme ali vecinom mogu spavati i po danu i po noci ja sam i prije trudnoce, i kao cura i kao dijete voljela puno da spavam, nije da sam voljela nego se negdje zavalim i zaspim zacas A jest apaurin dobar, ja sam prije 2 mjeseca imala velikih nekih stresova i na poslu i kuci pa sam jedan dan kupila apaurin i popila 2tbl, tj. 4 mg. ma jest mi bilo fino, odspavala , ustala kao preporodjena
mene juce nesto stomak zabolio..srecom imam apaurina sa sobom u tasni...drmnem jedan i umirim se..na poslu sam, ne mogu leci al je bilo ok
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 9:57:12
rose
IZVORNA PORUKA: ninuska
Ne znam je li do mene ali mi stomak ne smeta za soavanje . Jedino mi fali spavanje na istom, ali donedavno sam spavala. Tako mi je bilo i u prvoj trudnoci hB. Nikad nisam koristila jastuke. Eh, imam jos fore, mozda se sta promijeni . Ali, nece aBd memsi sretno, draga . Da sve prodje u naj oljem redu aBd. A, sto cr?
meni je prosli put jako godio onaj jastuk za dojenje, potklocam se i super,....sad mi smeta...stomak mi je manji,..a kosti me bole ako stavim izmedju nogu...tako da ga koristim da podignem noge kad oteknu i spavam nekako na boku/polustomaku
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 10:20:46
*pcelica*
Dobro jutro Memsi sretno na cr da ako Bog da sve prodje u redu. Jos malo pa ces ti svoje pile drzati u rukama Meni onaj trudnicki jastuk ne odgovara. Smeta mi i zulja me. Ovako stavim s obje strane dva manja ona 60x40. Da mi ne daju da se prevrnem na stomak. Jer sam se par puta probudila lezim na stomaku Jutros sam ustala sva sam mokra. Ne znam vise cime da se pokrivam. Kad se pokreijem onomstep dekom odmah zahladi i bude mi hladno, a s jorganom mi vruce
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 14.7.2015 10:30:49
Farah 00
memsi sretno, da sve prodje u najboljem redu
Sto se tice spavanja ja jos nemam probema s tim, a i rano je obzirom da mi je stomak jos mali pa mi ne smeta, tako da ima vremena kada ce i nespavanje doci na red
Mene od preksinoc boli (lagano) donji stomak i krsta, a do tad nikad nista... Citala na netu da vidim je li to normalno obzirom da se maternica ipak rasteze, kad tamo samo da se covjek isprepada, nista lijepo, odmah sve najgori ishod.... Meni je dr svakako prepisala apaurin po potrebi, nisam ga jos nijednom uzela, al mozda pomogne... Danas svakako idem na UZ kod svoje dr, pa cu joj reci da imam te lagane bolove...
Odoh sada orahe isjeckati da mi budu spremni kad se u cetvrtak zadam za pravljenje slastica