|      
Želiš da odustaneš od takmičenja?
Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.

Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.

Da li još uvjek želiš da odustaneš od nagrade?
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku.
Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".   Saznajte više!
Korisnici na ovoj temi: niko
  Odštampaj
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Korisnik
Poruka << Starija tema   Novija tema >>
   RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli
13.7.2015 12:27:22   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: rose

IZVORNA PORUKA: LieToMe

mi smo danas pune 34 sedmmice user posted image
kad se ono krece na ctg? koliko jos imam fore. ja sam skroz zaboravila user posted image

nekad mjesec pred tremin user posted image znaci 36 punih sedmica

e super, taman da znam da se organizujem.

...od nakita je nosila jedino oči!
Leona 2.1.2013. Mamina slika i prilika
Nora 24.8.2015. Voli tata svoju Noru najvise na svijetu!

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1226
13.7.2015 12:28:46   
Carobno jutro

kad se ono krece na ctg? koliko jos imam fore. ja sam skroz zaboravila user posted image

Vi jos malo pa upadate u 9. mjesecuser posted image
user posted image

Ja se spreman da preuzmem visokorangiranu funkciju odrzavanje liste terminauser posted image user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1227
13.7.2015 12:37:13   
rose
IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Vi jos malo pa upadate u 9. mjesecuser posted image
user posted image

Ja se spreman da preuzmem visokorangiranu funkciju odrzavanje liste terminauser posted image user posted image

ja sutra po zm user posted image a za 4 dana po ovom tickeru sam punih 36 sedmica user posted image

ja sam tebe u glavi za nasljednicu imenovala jos odavno user posted image tek ti neki dan napisah user posted image

< Poruku je uredio rose -- 13.7.2015 12:38:03 >

13.11.2010. u 04.35, docekali nasu princezu, nas ponos i srecu najvecu :)))

18.08.2015. u 21:53 docekali nasu princezu br 2, garavu malu lavicu :))

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1228
13.7.2015 13:16:27   
BebacBucko
hej zenice ma doktor kaze 31.08 termin a UZ kaze 28.08. pa ni sama neznam vise koji je ali i nebitno kako dragi Bog odredi. :) a sto se tice sedmica danas sam dobila mail od ringeraje 34 sedmica trudnoce odnosno 33 pune +1 dan.
A to sto se tice termina ja sam se sa prvim sinom porodila u 34 sedmici po doktorovom proracunu ( a 37 sedmici po UZ-u) sa dimenzijama 3,250 i 51 cm i sve bilo ok hvala Bogu tako da ja plaho doktorima i ne vjerujem sa tim njihovim terminima vise treba vjerovat mjerama po UZ u.

Ako se ne boris za ono sto volis, ne placi za onim sto izgubis.

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1229
13.7.2015 13:19:06   
maksi
Dan zene,

Ja se vucem po kuci ko prebijena,juce a i prekuce sam bas pretjerala,juce sam kucu generalno odradila oprala prozore svaki dio pomjerila obrisala,a ujutru sam bila u sopingu,i sinoc kad okupah djecu pa podjo sebe nisam mogla morao mi je muz pomoci,plus sam nocas slabo spavala valjda od umora. Maloprije oprah posteljinu i ogradicu oko krevevetica.
Imam pun skaf bebi stvari za peglati ali ne vjerujem da cu danas.

Maloprije bi ciko da postavi zebra zavjese,eto i to zavrsih

Pricate o kolicima ja sam i sa prvim djetetom ikesirala i bogami sam pet godina uzivala sa njima. Sada sam opet kupila nova i to za poprilicnu sumu ali mi nije zao. Zaista ima po fisu jeftinih kolica ali ona se brzo raspadnu tako da se ne isplati vjerujte.

Prva radost u nasem zivotu stigla je 29.07.2009,
Druga radost stigla nam je 17.03.2011
A treca radost stigla nam je 29.07.2015,sada je nasa sreca potpuna.........

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1230
13.7.2015 13:38:21   
*pcelica*
Vi se uveliko pripremate user posted image Samo da bude sa srecom i sve prodje kako treba.
Sad ssam malo sjela da odmorim cijeli dan sam na nogama. Dok sam ormare slozila. Stavila u masinu ove navlake iz dnevne da se operu. Pa masinu sarenog, trebam jos da usisam. Ovo mi je usisavanje vise na vrh glave. Svaki dan moram usisavati i to izgleda ko da nisam usisala bar sedam dana.Ne znam vise sta je ovo

<3. 20. 07. 04
<3. 27. 12. 09
<3. 03. 11. 15

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1231
13.7.2015 13:41:03   
LieToMe RR
ja sam pustila masinu vesa, skinuli navlake sa ugla (jedan dio je koza a drugi juta, pa se ovo jutano lijepo skida i opere, evo 4 godine ko novo, opere se prelijepo). mm se sprema za posao pa cu kad on ode malo odmoriti i onda se uhvatiti peglanja.
ja sam sad rahatnija pravo, finalizirala sam pravo puno stvari. sutra cemo finalnu kupovinu za bebu obaviti, uzeti jos koje gegice i bodi pa cu imati jos tu jednu masinu vesa jer ima vec stvari za oprati...
sad sam totalno relakse, u cetvrtak kod ocnog a onda laganini...

sto se tice kolica ja sam uvijek za investiranje u kvalitet, isplati se na kraju.

(odgovor članu maksi)
Neposredna veza do poruke: 1232
13.7.2015 13:54:54   
ziel

ja sam pustila masinu vesa, skinuli navlake sa ugla (jedan dio je koza a drugi juta, pa se ovo jutano lijepo skida i opere, evo 4 godine ko novo, opere se prelijepo). mm se sprema za posao pa cu kad on ode malo odmoriti i onda se uhvatiti peglanja.
ja sam sad rahatnija pravo, finalizirala sam pravo puno stvari. sutra cemo finalnu kupovinu za bebu obaviti, uzeti jos koje gegice i bodi pa cu imati jos tu jednu masinu vesa jer ima vec stvari za oprati...

sto se tice kolica ja sam uvijek za investiranje u kvalitet, isplati se na kraju.

LTM kako je na odmoru? Opusten mozak, ne razmisljas o poslu user posted image
Ja evo zavrsila 40 pacijenata danas, svasta nesto bilo, ponedjeljak... Jos malo pa kuci.
Od petka i ja godisnjem, ukupno 19 dana, hihi jesam ovo izvela s Bajramom zajedno user posted image

novembar 2015 -
decembar 2017 -

(odgovor članu LieToMe RR)
Neposredna veza do poruke: 1233
13.7.2015 14:10:41   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: ziel

LTM kako je na odmoru? Opusten mozak, ne razmisljas o poslu user posted image
Ja evo zavrsila 40 pacijenata danas, svasta nesto bilo, ponedjeljak... Jos malo pa kuci.
Od petka i ja godisnjem, ukupno 19 dana, hihi jesam ovo izvela s Bajramom zajedno user posted image

na odmoru extra user posted image sto se tice ustajanja kod mene se nista nije promijenilo, ja i dalje ranoranilac user posted image volim ta jutra to je nevjerovatno. danas sam se vise izlezavala i necu ama bas nigdje, cijeli dan cu provesti u kuci, sutra cemo to u skitnju, kupovati jos nesto za bebu i po malenu... kod mene je valjda doslo do prezasicenja jer sam dugo radila i dugo sam bas imala ubojiti tempo tako da niti zelim da razmisljam o poslu niti me vuce da posjetim kolege user posted image
ja sam cijeli mjesec na godisnjem, do 1.8. do tad cu regulisati i preglede i ctg pa cemo vidjeti sta i kako...a s obzirom da cu vec biti u 9tom u toj zadnjoj sedmici, sve je neizvjesno i nepredvidivo

mene forum nesto zeza cijeli dan, prolupao totalno, jedva otvorim stranicu...imaju neki problem sa serverom, pp ne mogu ni da otvorim...

(odgovor članu ziel)
Neposredna veza do poruke: 1234
13.7.2015 14:53:57   
anitaa
Udoh tek sad u stan, izasla u 8 i po, isla na ctg, pita me sestra jesam li doruckovala, a jesam, kasnije vidim tlak sletio 100 sa 65, mozda i od nespavanja, kakva sam izasla jutros kontala sam trebacu nekog samo da me vodi preko ceste...poslije doktor rece odlican ctg, bez UZ odradenog, tako da sam brzo zaboravila tu temu..preletih u Importaane, pedikure se sjetih, inace volim da su mi stopala fina, ali zadnjih dana daleko od oka daleko od srca, pa onda red CM-a, red Lindexa, sve za malu bejbe, pa na carsiju, prvo na svoju zasluzenu mini porciju bamije, pa Okaidi na Carsiji, tu uzeh i starijoj curi 2 ljetne pidzamice, jedna je jednodjelna, druga gore bretele, dole sorc, svaka po nekih 14 KM...pita prodavacica kad cemo mi doci na red, kontam skoro ne, a i dolazila sam dugo i bila sebi na pijedestalu, a i mm-u, haha, pa nesto se i ne osjecam zakinuta..jos ostao Azel veliki neodraden, ali i nije mi.nesto zao...taman, joj cini mi se kao pticica se osjecam, a kad moram lezati bas poput gliste..

Neposredna veza do poruke: 1235
13.7.2015 15:13:28   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: Farah 00

Hellouser posted image

Pcelice ja imam mladju sestru koja tek sada treba napuniti 20 godina i naravno da me nista ne slusa sto se tice savjeta u ljubavi, a sad je u takvim godinama da kad se zaljubi niti sta cuje niti sta vidi, tako da moji savjeti ne dopiru do njeuser posted image

Carobno jesu kolica poskupa, ali a kraju se isplati, posebno ako je kombnacija 3u1, jer onda dobijes sve sto ti u pocetku i treba. Da kupis i neka jeftinija ako bi kupovala sva tri djela opet ce se popet na neku cifru. A plus sto su takva lica npr laksa za upravljanje, guranje i sl.

To i ja skontah juce. Kako god se preracunam, dodje na isto ako kupujes samo kolica bez tih dijelova, opet ti ovo treba pa izadje na isto

ma samo je fazon hoces li pare dati u komadu ili ces sve kupovati odvojeno pa dodjes na isto... mi smo ucili na greskama prijatelja koji su kupovali jedna kolica pa onda sve odvojeno, pa na kraju kupovali i kisobran, i neka laksa...i kad se sabere oni potrosili para vise nego mi a nama uredno prigovarali kako smo snobovi i kako cemo dati toliko para za kolica...aman eto isto da se princeza voza u njima...a sto je najtuznije i nisu u rangu najskupljih, ima jos skupljih od nasih user posted image
ja million puta rekla kako sam prezadovoljna sa nasim kolicima, jos su pod garancijom, sve se skida i pere, zgodna za odrzavati... aBd I druga ce beba uzivati u njima kao i prvaran

Da u pravu si i moja je prijateljica kupila kao jeftinija kolica, zatim posebno autosjedalicu, pa zatim nosiljku za iznijeti bebu, zatim skontali da su im ta kolica poteska i kupili potom za ljeto kisobran kolica.

Neposredna veza do poruke: 1236
13.7.2015 15:16:58   
anitaa
Smijesni su maleni, kaze sinoc S. : Hajde da pogledam Petra Pana, ko zna hocu li moci gledati crtane kad dode beba....A ja se nesto bila ljutnula sto je htjela nove igracke, a ove strare ne zuri da spremi, a ona ce meni : Nemoj biti takva, brzo cu ti.ja odletjeti kao pticica...neki dan pricam sa zenom sto ima 4 odrasle kcerke, kako prebrzo odrastaju, odlete kao pticice, S. vidim upija, te joj poslije plasticno objasnjavala sta to znaci, filozof moj mali...danas pune ruke kesa za malu bejbe u pupi, pa se slomih trazeci i nove Mase, za S.ssto su najavili za 10.7.,ali ne nadoh.

(odgovor članu anitaa)
Neposredna veza do poruke: 1237
13.7.2015 15:18:05   
rose
mi smo kupili kolica i jaje sjedalicu gracco..medjutim da smo pametnije birali isli bi na chicco...ima liteway verzija...kisobran kolica koja imaju 0 polozaj...ovako imamo gracco velika..onda srednja kisobran koja se spustaju max 170 stepeni i najobicnija sjedeca kisobran kolica..i naravno jos dvije autosjedalice kako je S rasla...makar ne moram nista od toga kupovati sada user posted image

Neposredna veza do poruke: 1238
13.7.2015 15:26:08   
LieToMe RR

mi smo kupili kolica i jaje sjedalicu gracco..medjutim da smo pametnije birali isli bi na chicco...ima liteway verzija...kisobran kolica koja imaju 0 polozaj...ovako imamo gracco velika..onda srednja kisobran koja se spustaju max 170 stepeni i najobicnija sjedeca kisobran kolica..i naravno jos dvije autosjedalice kako je S rasla...makar ne moram nista od toga kupovati sada user posted image

user posted image user posted image
kod nas se ova nasa spustaju u nulti polozaj. jedino sto su malo glomaznija i sira i imaju tockove ko kod dzipa user posted image
anita zeno uspori malo, ti se nahodala
farah to ti tako od prilike i dodje, kad sve saberes i oduzmes...samo je pitanje kome sta odgovara

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1239
13.7.2015 15:37:12   
aidana
dd user posted image ne prolaze mi postovi pa mi mrsko sve ponovo pisati

pcelice naknadno sretan rodjendan user posted image user posted image user posted image

ostalo sam vec zaboravila sta sam procitala i pisala user posted image user posted image user posted image

ja sam se preko vikenda preforsirala. U subotu sam hodala od 14, a usla u kucu u pola 10. U nedjelju opet nastavila, ujutro na Igman, kasnije po kuci, premjestali neke ormare i garderobu, izasli ponovo oko 5 i opet se vratili u pola 10. Dok sam okupala malca, peglala mm kosulje za puta...Danas mi se nigdje ne ide. Bio bi red da izvedem dijete kasnije, ali se osjecam uzasno umorno. Ne znam hocu li moci.

Mama mi je kupila odjelce za izlazakuser posted image user posted image Poslala mi je slikuuser posted image ...sad samo jos da kupim uz to kapicu, novi bodi i carapice.

Neposredna veza do poruke: 1240
13.7.2015 15:50:07   
aidana
Moja kolica su srednja kategorija,g graco 3u1, mi smo ih koristili nekih godinu i pol. Onda smo presli na kisobran kolica (sa lezecim polozajem) koja nismo koristili ni godinu. Ja sam ih jos prije par mjeseci odnijela kod svekrve jer su mi samo bezveze zauzimala mjesto u gepeku, ko biva mozda zatrebaju kad idemo negdje. Meni iz ove perspektive je sasvim ok sto sam kolica, skupa sa autosjedalicom platila 400 km i kasnije kisobran kolica jos 100 km. Sve preko toga bi meni bile bacene pare jer moje dijete relativno rano nije htjelo vise da se voza. Sve pjehobusa, jest da smo znali do pijace koja nije udaljeno ni 10 min setati po sat vremena, dok se svaki list i kamen pogledaju, svaki covjek pozdravi user posted image user posted image user posted image Sad kad smo na planini, na vilsu... ima balance bike i fura. Nemam ja sta trogodisnjaka gurati, ima vise energije od mene user posted image user posted image

Za auto smo koristili jaje koje je doslo uz kolica i poslije odmah presli na cybex sjedalicu koja mu moze biti do 12te godine.

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1241
13.7.2015 16:09:20   
rose

kod nas se ova nasa spustaju u nulti polozaj. jedino sto su malo glomaznija i sira i imaju tockove ko kod dzipa user posted image
farah to ti tako od prilike i dodje, kad sve saberes i oduzmes...samo je pitanje kome sta odgovara

ma i moja gracco se spustaju u 0 polozaj..al da sam bolje istrazila uzela bih ova chiccova koja su 2 kg laksa user posted image i ne bih kupovala ova srednja user posted image

Neposredna veza do poruke: 1242
13.7.2015 17:06:28   
anonimna♥
Zene ja imam jos jedno pitanje hehe,sto se tice sedmica i racunanja trudnoce nisam neki matematicar iskreno :) A voljela bih bas da mi vi odgovorite cisto onako :D E ovako ja kad sam isla na pregled kod gin. Tj. 19.6.2015 bebi je bilo 34sedmice/nedelje+2 dana.^^
Sad bi voljela znat od tog datuma pa do danasnjeg,kolko mi tacno ima,bar od prilike hehe.Hvalaa ;) ^^user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1243
13.7.2015 17:19:19   
Farah 00

IZVORNA PORUKA: anonimna♥

Zene ja imam jos jedno pitanje hehe,sto se tice sedmica i racunanja trudnoce nisam neki matematicar iskreno :) A voljela bih bas da mi vi odgovorite cisto onako :D E ovako ja kad sam isla na pregled kod gin. Tj. 19.6.2015 bebi je bilo 34sedmice/nedelje+2 dana.^^
Sad bi voljela znat od tog datuma pa do danasnjeg,kolko mi tacno ima,bar od prilike hehe.Hvalaa ;) ^^user posted image user posted image

Kako ja izracuna ti si sad 37 nedjelja i 5 danauser posted image

(odgovor članu anonimna♥)
Neposredna veza do poruke: 1244
13.7.2015 17:25:09   
Carobno jutro

Kako ja skontah, ti si sad 37 plus 4 ili 5 dana. Ovo na brzinu preracuna.user posted image

Neposredna veza do poruke: 1245
13.7.2015 17:32:27   
LieToMe RR

IZVORNA PORUKA: aidana

Moja kolica su srednja kategorija,g graco 3u1, mi smo ih koristili nekih godinu i pol. Onda smo presli na kisobran kolica (sa lezecim polozajem) koja nismo koristili ni godinu. Ja sam ih jos prije par mjeseci odnijela kod svekrve jer su mi samo bezveze zauzimala mjesto u gepeku, ko biva mozda zatrebaju kad idemo negdje. Meni iz ove perspektive je sasvim ok sto sam kolica, skupa sa autosjedalicom platila 400 km i kasnije kisobran kolica jos 100 km. Sve preko toga bi meni bile bacene pare jer moje dijete relativno rano nije htjelo vise da se voza. Sve pjehobusa, jest da smo znali do pijace koja nije udaljeno ni 10 min setati po sat vremena, dok se svaki list i kamen pogledaju, svaki covjek pozdravi user posted image user posted image user posted image Sad kad smo na planini, na vilsu... ima balance bike i fura. Nemam ja sta trogodisnjaka gurati, ima vise energije od mene user posted image user posted image

Za auto smo koristili jaje koje je doslo uz kolica i poslije odmah presli na cybex sjedalicu koja mu moze biti do 12te godine.

mi smo uzeli 3u1, sjedalicu koristili prvu godinu citavu, kasnije joj kupili recaro sjedalicu do 36 kg (najveca kategorija) tako da smo mirni. korpu smo koristili neka 2-3 mjeseca. prvih mjesec i po je spavala u njoj izmedju nas na bracnom. kasnije je stavili u krevetic.
sto se tice samih kolica mi smo ih skoro 2 godine koristili (zimska beba je u pitanju) i ona je obozaval kolica iako je prije godine prohodala. nije nam bilo mrsko vukljati svugdje kolica jer jer su prostrana pa je fino mogla i spavati u njima (odemo recimo na cijeli dan na planinu ili kod prijatelja na vikendicu, dijete se em voza em spava u kolicima). znale smo na jesen i po 3 puta ici u skitnju (ujutru skroz rano, pa po mm na posao, pa navece svi skupa na vils) kako je nama 5 min do vilsa mi smo visele po cijeli dan tamo (dok sam bila na porodiljskom) tako da sam ja kolica maksimalno iskorirstila. a da ne kazem da smo ih nosili vikendima na planinu, kod mojih, kod sveki, pa na more 2 puta.
sad sve zavisi sta hoces od kolica i kakvu bebu imas. mi se nismo pokaji ni sekunde sto smo dali 3 puta vise para od prosjecnih kolica jer smo ih maksimalno iskoristili i jos uvijek su nam pod garancijom user posted image

(odgovor članu aidana)
Neposredna veza do poruke: 1246
13.7.2015 17:34:13   
LieToMe RR

ma i moja gracco se spustaju u 0 polozaj..al da sam bolje istrazila uzela bih ova chiccova koja su 2 kg laksa user posted image i ne bih kupovala ova srednja user posted image

meni nije tezina kolica diktirala uslugu, vise da komocija bebe (da su sira od standardnih) i da imaju podesivu rucku posto smo mi svi 180+ cm, pa smo smijesno izgledali pored vecine kolica koja smo gledali. a i nisam nejaka zena user posted image

(odgovor članu rose)
Neposredna veza do poruke: 1247
13.7.2015 17:36:37   
LieToMe RR

Kako ja skontah, ti si sad 37 plus 4 ili 5 dana. Ovo na brzinu preracuna.user posted image

isto i ja sracunah 37+5 znaci 38a sedmica user posted image

(odgovor članu Carobno jutro)
Neposredna veza do poruke: 1248
13.7.2015 19:01:43   
anonimna♥
E bas vam hvala velka :* :) ^^user posted image user posted image

Neposredna veza do poruke: 1249
13.7.2015 19:15:23   
Leena
Mahanje, mile moje user posted image !
Vidim neke broje sitno, drzimo figeuser posted image
Ja evo danas usla u 5.mj, leti meni ova trudnoca pravouser posted image
Nemq vise ni mucnina, hB.. Sada mi je jedino tesko zaspati, nikako se namjestiti...
Ljubim vas sve puuuno

<3 Ljubičica <3 21. 4. 2010. u 15:10h (3400g, 52cm)

*Pahuljica* 7. 1. 2014. u 20:15 (3450g, 54cm)

Macak mali 23.12.2015. u 21:20 (4100g, 57cm)

All I ever wanted
All I ever needed
Is here in my arms

Neposredna veza do poruke: 1250
Stranica:   <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Stranica: <<   < Prethodna stranica  48 49 [50] 51 52   Sljedeća stranica >   >>
Idi na:

Anketa

Za dojilje.
пеперутка16

Malo čudno pitanje, ali me zanima: da li su dojilje probale svoje mleko?

Oznake

Prijava
Ime i Prezime
*
Adresa
*
Poštanski broj Grad
*
Broj telefona
*
E-mail adresa
*
Veličina pelena koje dijete nosi
*
Starost vašeg djeteta/vaše djece
*
Ovim potvrdjujem da ču nakon koristenja pelena ostaviti svoj komentar I misljenje o novim Pampers pelenama u okviru Ringeraja stranice. *