Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 18:40:05
ninuska
Jao, zene. Okupah se i ja u bazenu danas. Pokupila malu iz vrtica, otisle do jyska po neki sto sto sam narucila. Napolju bilo milion stepeni. I ona cim je usla u dvoriste samo haljinu skinula i usla u bazen. Tako i ja s njom. Ma milina . Bas smo se rashladile
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 18:54:43
*pcelica*
Blago tebi. Meni mrsko da nas izvlacim i punim. Valja se dvsko jutro onda bakcati oko preciscavsnja i ciscenja. Nemam decka koji bi to radio Moj mi decko osposobio klimu. Tacno sam prodisala. Jos da se dogovorimo oko placanja Valja mi se potruditi
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 19:10:59
ninuska
Placanje je najmanji problem . U naturi haha Mi imamo prekrivac za bazen i pumpu za preciscavanje tako da se ne moramo stalno bakcati oko toga. Jedina mana je sto moramo cekati dva tri dana da se voda umlaci. nista, nek ti nabavi i prekrivac i pumpu, pa zajedno nek naplati
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 19:47:40
*pcelica*
Imam i pumpu i prekrivac. Ali opet ujutro odnekud bude pun muha i musica nekakvih. Pa to moram da pokupim pa onda ukljucim pumpu i svakih par dana onom nekakvom vodom preciscavam. Elem to bude moj zadatak. A mrsko mi onda treba mu pola dana da se napuni i dok se umlaci a ovom mom sejtanu ne mozes dokazati da ceka. Onda starija posti ne moze se kupati i nisam ga montirala. Ako ostane ovako lijepo vrijeme i poslije bajrama onda cu im napuniti
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 20:56:10
ziel
Zene nema vise iscjetka, ne znam sta je ono bilo, sad je sve suho...
Joj da vam ispricam scenu jednu, tipicnu seljacku, ne znam otkud ja na selu, nekad se pitam, bas se ne uklapam... Kupio mm brasna maloprije i ja mu donijela bure napolje, u to bure naspemo pa drzimo u kuhinji, lakse mi tako uzimati. I napolju ima svekar ispred kuce, kad vidje mm kako sipa brasno u to bure, kaze: EE SINE STA URADI ZENA S TEBE. HAJD STO NISAM JA U SVOJE VRIJEME TO RADIO. SAD TI RADIS. Jojjjjj koliko me nervira ta prica od svekra. Svekrva uopste ne komentarise. Cak vise ona brani mene i uvijek govori mm da mi pomogne sta god moze a svekar... prica za sebe. Onaj tipicni seoski kabadahija sto zene smatra sluskinjama. Fuj. MM mu je odgovorio na to, naravno tatin sin: MA JA CU OVO NJOJ RADITI DOK SE NE PORODI. KASNIJE NEK GLEDA.On je druga osoba pred ocem. Ja nisam nista komentarisala, necu da misli da ga ponizavam pred ocem, ali znam ja svoje i znam da ce sve ovo raditi i kasnije. Zasto bi ja , zensko nosila veliku vrecu brasna kad mm moze jednom rukom ponijeti? A sinoc ja i mm krenuli mojim roditeljima, a svekar i svekrva sjede ispred kuce i opet svekar baca glupe komentare, sto nisam mogla presutiti. Kaze : DOSADIT CETE IM DJECO. SVAKI DAN IDETE. Rekla sam mu: NE MOGU DJECA DOSADITI RODITELJIMA. JEL TO TEBI MM I SA DOSADILI? NE BI VOLIO DA TI DOLAZE? On: PA UDALA SI SE. STA CES SVAKI DAN. Ja: IMAM PRAVO. I smijala sam se namjerno, nek shvati da mi ne moze on odredjivati kad cu ici svojima. Mi uopste ne zivimo skupa. A i da zivimo skupa, ko je on da mi to odredjuje? Seljacka posla... A svekrva njemu govori: SUTI. DOBICES LAPTOP U GLAVU, VIDIS DA SE PRIPREMA DA BACI. I smije se, ja drzala laptop u ruci. Ona je stvarno super. Zna svoje granice. Ne smeta mi ni u cemu.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 21:19:00
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
ja ne znam koji mene vragnatjera da zamjesim slane lokume i da ih pravim po ovoj vrelini evo sam svau znoju, isto da sam ispod tusa izasla...pakao... ja se radujem toj kisi koju su najavili (valjda nece fuliti misa mu)
mm otisao po uputnice, rekoh mu i za ovu za porodiliste, nek on nju uzme ako moze, nek ja to imam...valjda nema neki rok trajanja
ima mjesec dana
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 21:26:08
rose
IZVORNA PORUKA: amelaaaa
Ne znam koliko će ti značiti ali i meni se desilo par puta da imam takav iscjedak. Bukvalno prodje kroz dnevni uložak i ostavi mi vlažnu flekicu na gaćicama Međutim, prošlo je kao je i došlo. Nije bila plodna voda u pitanju, a pošto cijelu trudnoću imam problema sa sekretom, nije me pretjerano zabrinulo. Inače, što se tiče sekreta generalno, i gušćeg i rjeđeg, i bijelog i žućkastog, svi nalazi su mi bili dobri (sterilni), a vaginalete mi nisu pomogle. Uglavnom, nadam se da će i tebi proći bez komplikacija, i da se nećeš brinuti previše. :)
vidim nema te na nasoj listi a skoro ti je termin i aktivna si..nadjoh na drugoj pa cu te ubaciti
18.07. amelaaaa
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:10:59
UmmuHamza2305
Ziel ne daj se zezati :)
Mame, jeste li imale iskustva sa krvlju u stolici kod bebe? Četveromjesečna beba ima danima proljev u kome se pojavljuje malo sluzave krvi.. Čitala sam da bi moglo značiti bakterijsku infekciju.. Jel' to opasno? Inače, to mi je od brata sin, baš sam se nasikirala :(
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:16:19
mala curica
Vece Vidim Rose bila aktivna i brisala me,a bas.me ne bilo lijepo vidjeti Mogla si ba joa koji dan ostaviti me...
Ziel,kod tebe taj svekar ubija dosadu s bockanjem po necijim zivcima.Bas provokator.
Nista ne uspijem da vam povatam sta se desava,uglavnom bebice su ok,rastu i lupkaju,sto je najvaznije.
Mi smo jos u bolnici.Mamina cura jos nije donesena kod mene,na intezivnoj je.Po cijeli dan sam kod nje,ne mogu da se odvojim. Necu da vam pisem svoju pricu jer nije utjesna ni ohrabrujuca. Bitno je da smo beba i ja zive i da se oporavljamo se polahko.Ja brze a nadam se uskoro da ce i moja cura biti prebacena meni i da bjezimo kuci.
Ljubimo vas moj smotuljak debeli i ja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:25:06
ninuska
ummuhamza ja bih odvela dijete doktoru. mala curice pa sta je malenoj . Sto se mene tice napisi. Bas mi je zao . Mislila sam da ste vec odavno kuci. Zelim da sto prije odete iz bolnice :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:27:06
mala curica
Hvala perlice..... mazi pupu jednom za mene. Kako mi nedostaje moj veeeliki stomak,guranje i lupkanje moje bebice.Ostala mi navika da ruku cesto stabim na stomak i pomazim ga,uhvatim sebe kako to i sada radim.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:30:59
mala curica
IZVORNA PORUKA: ninuska
ummuhamza ja bih odvela dijete doktoru. mala curice pa sta je malenoj . Sto se mene tice napisi. Bas mi je zao . Mislila sam da ste vec odavno kuci. Zelim da sto prije odete iz bolnice :)
Malena je dozivjela stres prilikom porodzaja koji je trajao 21 sat.Izvucena vakumom,ne moze sama da dise,nagutala se pl vode.Ma aparatima je. Ja se nadam da ce uskoro biti bolje. A za sebe da ne pisem..... Ima zenica koke su prvorotke pa necu da oh plasim .... Napisem nekada cijelu pricu na temi o porodu.
< Poruku je uredio mala curica -- 8.7.2015 22:31:58 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:40:33
rose
IZVORNA PORUKA: mala curica
Vece Vidim Rose bila aktivna i brisala me,a bas.me ne bilo lijepo vidjeti Mogla si ba joa koji dan ostaviti me...
Ziel,kod tebe taj svekar ubija dosadu s bockanjem po necijim zivcima.Bas provokator.
Nista ne uspijem da vam povatam sta se desava,uglavnom bebice su ok,rastu i lupkaju,sto je najvaznije.
Mi smo jos u bolnici.Mamina cura jos nije donesena kod mene,na intezivnoj je.Po cijeli dan sam kod nje,ne mogu da se odvojim. Necu da vam pisem svoju pricu jer nije utjesna ni ohrabrujuca. Bitno je da smo beba i ja zive i da se oporavljamo se polahko.Ja brze a nadam se uskoro da ce i moja cura biti prebacena meni i da bjezimo kuci.
Ljubimo vas moj smotuljak debeli i ja
naravno...em sam te cekala da se porodis em te jos par dana drzala a imas i svoju temu....dosta a i prosao je juni
skontala sam da ti se beba napatila a i ti...sve zelim da te pitam sta je bilo ali ako neces, nemoj pisati
< Poruku je uredio rose -- 8.7.2015 22:43:30 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:41:25
rose
Hvala perlice..... mazi pupu jednom za mene. Kako mi nedostaje moj veeeliki stomak,guranje i lupkanje moje bebice.Ostala mi navika da ruku cesto stabim na stomak i pomazim ga,uhvatim sebe kako to i sada radim.
tako sam i ja nkon sto mi se Saja rodila...bas mi je falilo..al mi jos draze bilo sto je u kreveticu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:42:46
rose
Malena je dozivjela stres prilikom porodzaja koji je trajao 21 sat.Izvucena vakumom,ne moze sama da dise,nagutala se pl vode.Ma aparatima je. Ja se nadam da ce uskoro biti bolje. A za sebe da ne pisem..... Ima zenica koke su prvorotke pa necu da oh plasim .... Napisem nekada cijelu pricu na temi o porodu.
uf covjek ne bi nikad rekao...ipak je to Bec...tamo se ne desavaju patnje te vrste...predvide krupnu bebu i scenario..a ne pate majku i bebu
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:43:42
amelaaaa
IZVORNA PORUKA: rose
IZVORNA PORUKA: amelaaaa
Ne znam koliko će ti značiti ali i meni se desilo par puta da imam takav iscjedak. Bukvalno prodje kroz dnevni uložak i ostavi mi vlažnu flekicu na gaćicama Međutim, prošlo je kao je i došlo. Nije bila plodna voda u pitanju, a pošto cijelu trudnoću imam problema sa sekretom, nije me pretjerano zabrinulo. Inače, što se tiče sekreta generalno, i gušćeg i rjeđeg, i bijelog i žućkastog, svi nalazi su mi bili dobri (sterilni), a vaginalete mi nisu pomogle. Uglavnom, nadam se da će i tebi proći bez komplikacija, i da se nećeš brinuti previše. :)
vidim nema te na nasoj listi a skoro ti je termin i aktivna si..nadjoh na drugoj pa cu te ubaciti
18.07. amelaaaa
Jeeej :D Ma ja sam se sad aktivirala, jer mi je baš dosadno u ovom isčekivanju. Bude mi zanimljivije kad čitam kako vi ostale trudnice provodite vrijeme i ove vrućine. A usput, kod nas je , bar tako kažu doktori.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:48:27
mala curica
Rose bas si zlocasta
Dobila pocetak trovanja krvi,sto je moglo izazvati pucanje jetre,tri indukcije,dva kisika,ne mogu da se otvirim oziljak od Konizacije tvrd u nije dao,beba dozivela stres i betonirala se na izlazu i ni cenat da se pomjeri(naprijed -nazad). Vakum odradio svoje,posteljica lijepo izasla i cudooo pucanje maternice(dijela gdje je radzena kiretaza) naglo gubljenje krvi.... Eto ukratko napisah......da ne pisem detalje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:51:25
mala curica
uf covjek ne bi nikad rekao...ipak je to Bec...tamo se ne desavaju patnje te vrste...predvide krupnu bebu i scenario..a ne pate majku i bebu
Nisu smjeli cr zbog pritiska koji aam dobila u zadnjih par dana.Isao je do 182/89 pa 175/110
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 22:57:23
*pcelica*
Rose bas si zlocasta
Dobila pocetak trovanja krvi,sto je moglo izazvati pucanje jetre,tri indukcije,dva kisika,ne mogu da se otvirim oziljak od Konizacije tvrd u nije dao,beba dozivela stres i betonirala se na izlazu i ni cenat da se pomjeri(naprijed -nazad). Vakum odradio svoje,posteljica lijepo izasla i cudooo pucanje maternice(dijela gdje je radzena kiretaza) naglo gubljenje krvi.... Eto ukratko napisah......da ne pisem detalje.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 23:00:20
rose
Nisu smjeli cr zbog pritiska koji aam dobila u zadnjih par dana.Isao je do 182/89 pa 175/110
ja nisam cula da u tom slucaju ne rade cr...pa pritisak se spusta lijekovima...sjecam se kad sam ja S trebala roditi..znam samo da mi dr rece hajde napni se nemoj da cr moramo raditi..a ja sam inace imala problem s pritiskom koji je ostao i dan danas
citam ovo gore bas svasta se dogodilo...iskreno zelim da se malena brzo oporavi i da nema apsolutno ni jednu jedinu posljedicu ovako traumaticnog dolaska na svijet