Želiš da odustaneš od takmičenja? Prije nego potvrdiš svoju odluku, upoznaj se s detaljima.
Ukoliko potvrdiš odustajanje, na tvoj računar ćemo automatski ubaciti cookie, koji će nam omogućiti da te tokom takmičenja (23.04.-27.04.2018) prilikom dolaska na portal prepoznajemo i omogućimo ti nesmetano korišćenje portala, bez prikazivanja ikona Ringerajinog sponzora, odnosno kontrole uz desni rub ekrana.
Istovremeno, oduzećemo ti sve prikupljene bodove, čime se na žalost gubi pravo za osvajanje nagrade.
Ringeraja.ba koristi "kolačiće" za pružanje boljeg korisničkog iskustva, praćenje posjećenosti i prikaz oglasa. Postavke prihvata kolačića podesite u vašem internet pregledniku. Nastavkom korištenja smatra se da se slažete s korištenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više!
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:12:47
anitaa
I moja ako bude na seku nece se dati tako lako istjerati, s vodom ili bez...jeste da mi za sad i ne djeluje nesto borbena, ali aBd imace mentoricu...jeste meni fascinantno kad vidim svoju S. kako se negdje bas ono lakta, s moje strane nije imala od koga.to naslijediti, ali prolazi joj, valjda onako njeznog izgleda, pa zavara, a kod mene bas suprotno..:-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:14:13
rose
IZVORNA PORUKA: anitaa
I meni je s prvom curom sletilo na porodu ravno 10 kg...dojila, pa nisam isla na neke restriktivne dijete, ali tih 80 i nesto nisam mogla prihvatiti, mada nisam bas plasila.narod ni s tom kilazom, valjda je sreca najbolji make up, sjecam se malenoj bilo par mjeseci, podojila je i hajde da malo se covjek makne iz kuce, ono ruzna zima bila 11 na 12.-u, elementarna nepogoda, i dogovorim se s prijateljicom da odemo u Holidej nekakav sajam hrane, i ova mi prijateljica tad bila singl, moje godiste, a tamo se mene svezao neki pa hajdemo reci malac, sigurno 7,8 godina mladi, ja se zezala vidio mamu u meni, mm -u presutih, mada sam naravno fino i korektno se ponasala, haha...zato kad je krenulo proljece, S. u kolicima, sleti jos 10 tako da nema frke s kilogramima...
da...mi smo setali...a vracali se uz brdo...dalmatinsku...i bili smo slang i ja i mm nismo vozili nigdje jer smo u centru grada a nismo nesto od jasanja po planinama..tako da smo svugdje pjeske..a bit ce tako i sada...vozit cemo samo u kakanj kad idemo kod njegovih
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:16:05
rose
IZVORNA PORUKA: LieToMe
IZVORNA PORUKA: rose
ma ode to...beba nek je 3500, posteljica je 1 kg, vode nek je 0.8 kg to je vec skoro 5 kila al ode vise...ja otisla na porod s 90 kuci dosla s 80...piskila sam visak vode danima
to vjerovatno vi koje oticete pa imate viska vode ja sam smrsala na pocetku 5-6 kg, ona tri tokom dojenja ali sam i jela sopale me mama i sveki dok sam dojila prvih pola godine, sto slatko sto slano... sto kompoti, domaci sokovi, nije mi padalo na pamet da drzim neku dijetu bilo mi bitno da ona ima kvalitetno mlijeko a i kako sam 9 mjeseci povracala i konstantno bila gladna ja jedva docekala da se najedem ko covjek
hehe ma niko me nista nije sppadao..pokusavala piti caj od cimeta..jok..prvih dana jedino sok od jabuke, sveki ode nakon 15 dana..znama sam danima da se ne pocesljam a akmoli da jedem e jes to s vodom i oticanjem..ja sad npr. piskim od pocetka trudnoce..u noci ustanem najmanje 2 puta ...zato manje oticem
JOj ovo me podsjeti na mog dajdzu. Kad je dajdzinica rodila i uvece beba place i ona budi dajdzu da ustane da joj doda bebu da je nahrani. Kaze dajdza ma ovo moja polovica place spavaj prestat ce Koliko smo mu se smijali
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:22:21
*pcelica*
ma ode to...beba nek je 3500, posteljica je 1 kg, vode nek je 0.8 kg to je vec skoro 5 kila al ode vise...ja otisla na porod s 90 kuci dosla s 80...piskila sam visak vode danima
to vjerovatno vi koje oticete pa imate viska vode ja sam smrsala na pocetku 5-6 kg, ona tri tokom dojenja ali sam i jela sopale me mama i sveki dok sam dojila prvih pola godine, sto slatko sto slano... sto kompoti, domaci sokovi, nije mi padalo na pamet da drzim neku dijetu bilo mi bitno da ona ima kvalitetno mlijeko a i kako sam 9 mjeseci povracala i konstantno bila gladna ja jedva docekala da se najedem ko covjek
hehe ma niko me nista nije sppadao..pokusavala piti caj od cimeta..jok..prvih dana jedino sok od jabuke, sveki ode nakon 15 dana..znama sam danima da se ne pocesljam a akmoli da jedem e jes to s vodom i oticanjem..ja sad npr. piskim od pocetka trudnoce..u noci ustanem najmanje 2 puta ...zato manje oticem
Meni oba puta 24 sata nakon poroda -10 kg. Valjda ce i sad bar toliko Nisam oticala ali sam dezurna u wc-u. Kad negdje trebam ici prvo moram bar tri puta otici u wc pa tek onfda da krenem iz kuce. Uvece od pocetka dva tri puta ustajem.
< Poruku je uredio *pcelica* -- 8.7.2015 14:23:03 >
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:22:31
LieToMe RR
izgubila sam i ja sve kilograme ali sam i jela konstantno, jos i slatko (u prvoj trudnoci nisam mogla slatko ni ocima pa morala da nadoknadim ) znam da sam se sa porodiljskog vratila 3 kg mrsavija nego sam ostala trudna a jos bio zimski period. ma lete kile ko lude samo kad sebi nabijes tempo, dvije setnje po danu, pa oko bebe, kucanski poslici... bilo je i kod mene dana kad sam jutarnju kafu pila u 1 a doruckovala tek kad mm dodje s posla ali bilo je i dana kad se zadam sa sladoledom i ne smirim se dok ga ne potamanim
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:24:36
anitaa
Moguce je da je zbog oticanja, bila grozna zadnjih mjesec i po, doslovno preko noci se napuhala, ali sam se dobro osjecala i bila pravo pokretna citavo.vrijeme, mm je uvijek slang, bez obzira koliko jede, blago mu se, genetika, S. se za sad drzi te strane...evo sad mm zove ako hocu da on s njom ode kod svojih za vikend, a poslije da dodu tu i idu ono.normala u vrtic, dok joj ne dosadi, a ja da odem u Mostar, evo mislim se, nekad mi izgleda da sam ja puno vise vezana za nju, nego ona za mene, i.srecom da je tako, njoj je bitno samo da joj nije dosadno, pametnica moja...:-)
JOj ovo me podsjeti na mog dajdzu. Kad je dajdzinica rodila i uvece beba place i ona budi dajdzu da ustane da joj doda bebu da je nahrani. Kaze dajdza ma ovo moja polovica place spavaj prestat ce Koliko smo mu se smijali
ja sam se ovome tako ismijala jer je i mene podsjetilo na neke nase scene. jednom smo je tako gledali film ona zaplakala...i ko ce ustati, otici do sobe da je donese...elem, dok smo se mi dogovorili ona zaspala ponovo tad sam nekad skontala da ne treba trcati na svaki plac i juce mi pritisak skocio, njih dvoje imaju cudne igre, baca se ona po krevetu nasem, on nju dize, spusta je na glavu ona se na ruke doceka...elem, ja to ne mogu ni da gledam zadnjih mjeseci...i juce ja tako samo govorim L slomices, njemu govorim da je budala reko sta radite...kaze on meni> zeno izlazi iz sobe sad se ja igram sa djetotom i tacno izadjoh, da sam ostala ili se s njim pokrvila ili bi nju nalemala ja nju tako kad sekihoce i skace vec vidim na podu raybijene glave od komodu ili neki objekat u blizini...bas mi bude frka
ja sam se ovome tako ismijala jer je i mene podsjetilo na neke nase scene. jednom smo je tako gledali film ona zaplakala...i ko ce ustati, otici do sobe da je donese...elem, dok smo se mi dogovorili ona zaspala ponovo tad sam nekad skontala da ne treba trcati na svaki plac i juce mi pritisak skocio, njih dvoje imaju cudne igre, baca se ona po krevetu nasem, on nju dize, spusta je na glavu ona se na ruke doceka...elem, ja to ne mogu ni da gledam zadnjih mjeseci...i juce ja tako samo govorim L slomices, njemu govorim da je budala reko sta radite...kaze on meni> zeno izlazi iz sobe sad se ja igram sa djetotom i tacno izadjoh, da sam ostala ili se s njim pokrvila ili bi nju nalemala ja nju tako kad sekihoce i skace vec vidim na podu raybijene glave od komodu ili neki objekat u blizini...bas mi bude frka
i moji se isto tako igraju a ja ludim...ona vristi od smijeha a ja samo ponavljam, nemoj je, pusti je, nemoj je tako
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:32:38
anitaa
Mislim da nema mame koja ne ludi zbog tih stvari, njoj se oci cakle od dragosti, mm samo ponavlja ma nece nista biti, a meni lakse kad izadem iz prostorije, da ne gledam, a sve je to normalno...
i moji se isto tako igraju a ja ludim...ona vristi od smijeha a ja samo ponavljam, nemoj je, pusti je, nemoj je tako
isto zivota mi. mi smo prosle godine zavrsili na cumu jer je nezgodno pala na ruku na krevetu, srecom nije nista slomila samo je malo nagnjecila rukicu, proslo sa oblogama...ali ja bila i prosla. sad ona njega uhvati za ruke pa skace ko na trambolini, pa po njemu, pa se baca sa jastuka...pa je onda on digne za noge i ona onako visi i crko se od sege oboje...jedino eto meni nije smijesno...na kraju stvarno svaki put izadjem iz sobe...ne mogu da gledam mislim znam da je on nece ispustiti i da je pazi ali nesto jace od mene
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:42:45
*pcelica*
I ja ludim kad vidim kako se mm igra s njima. Pogotovu s mladjom. Kaze mi uvijek pa zar ti mislis da bi ja nju pustio da padne, ali dzaba ja uvijek pretrnem. Jos kad se s cukom igraju e to mi je vec operacija na mozgu Pusta je da cuki miluje jezik da mu rucice stavlja u usta u oci. Ja samo cekam da se cuko naljuti i ujede je
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 14:51:45
*pcelica*
MM je toliko opusten s njima dok ja strepim. A nikad kad su s njim njima nije ni dlaka s glave falila. Atiji je dusa da s njim nesto majstorise da se igra s njegovim alatom i sarafima. Kod mene su padale. Glave razbijale, cak sam Atiji dala nekakvo ulje za klime da popije misleci da je sok Kad tad dijete nisam otrovala necu nikad
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 15:04:08
maksi
Odspavah malo,probudih se mokra ko cep, sada smazah zdjelu hladne lubenice i milina
Rose ma ja cekam da zahladi jer cu vecinu stvarcica susiti u susilici jer budu mekane i pufnaste,a da palim susilici po ovoj vrucini vala ne ide.
Ja sam se poslije prvog poroda jos vise zdebljala jer su me svi kljukali a slatko me dotuklo,a poslije drugog bila pametnija i jela umjereno i kad je malenom bilo 40 dana kumovi nam se vjencavali ja imala liniju ko cura niko nije mogao da vjeruje. Sada se upste nisam puno udebljala tako da se nadam da ce brzo spasti,ali ipak cu imati troje djece ako uspijem ikako i jesti bice super
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 15:08:26
maksi
Moji momci su cista suprotnos stariji miran poslusan ma ko curica nikada snjim nisam imala problema jedino sto je operisao krajnike tada me bas nasekirao. A mladji ziv nema sta ga nije tralo lomio nos,lomio vilicu na dva djela,sprzio se kafom opekotine katastrofa,a manjih padova da ne nabrajam i to sve po glavi,nedavno je pao i zgulio pola lica ma mali baksuz e kakav ce biti treci vidjecemo ako Bog da jos malo
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 16:13:45
Farah 00
Danas v idim tema usisivaci :-) Ja imam isto taj usisivac na contru zanussi, i zadovoljna sam, contru sam istresem, ali kod mog se mora filter svaki put ili bar svaki drugi put prati, pa lavabo uhelacim sav, ali bolje taj nego onaj na vodu, taj imamo kuci na moru, uzas sto kaze carobno bolje ne usisat nego usisat :-)
Ja ne znam sta mi bi, pa po ovoj vrucini upalila rernu i pekla strudlu, u stanu pakao, muz dosao s posla, toplotni val ga udario u stanu :-)
Moram u pola 6 biti u skerlicevoj, narucena sam na UZ, da vidimo hoce li potvrdit da je curica. :-)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 16:31:28
ziel
Zene kod mene se pojavilo nesto 2put u razmaku od 15 min. nekakva vodica bjelicas_te boje, nisam sigurna jel obicni iscjedak ili voda, ne lici mi na obicni iscjedak, bas sam se zabrinula, nije mi se ovo desavalo do sad... Sta kazete vi na to? Ja probala kontaktirati svoju dr. ali je godisnjem odmoru, ne javlja se, Dom Zdravlja zavrsio u 15:00, jos jednu dr. zvala isto ne javlja se... Sta da radim? Jel ovo normalno? Jel za brigu? Beba se pomjera, osjecam....
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 16:54:02
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: ziel
Zene kod mene se pojavilo nesto 2put u razmaku od 15 min. nekakva vodica bjelicas_te boje, nisam sigurna jel obicni iscjedak ili voda, ne lici mi na obicni iscjedak, bas sam se zabrinula, nije mi se ovo desavalo do sad... Sta kazete vi na to? Ja probala kontaktirati svoju dr. ali je godisnjem odmoru, ne javlja se, Dom Zdravlja zavrsio u 15:00, jos jednu dr. zvala isto ne javlja se... Sta da radim? Jel ovo normalno? Jel za brigu? Beba se pomjera, osjecam....
ja nisam imala slicnih iscjedaka sem ovog mog zutog od vaginalete ja bih ti savjetovala u svakom slucaju da nadjes ginekologa i da odes, radi mira u kuci sto bi se reklo. plodna voda je bas voda, ne znam tacno koje je boje meni je po plocicama iscurila ali predpostavljam da je u normalnom periodu bistra do svijetlo bijela ja bih na tvom mjestu otisla ginekologu. sretno i javi nam se obavezno
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 17:01:02
LieToMe RR
ja ne znam koji mene vragnatjera da zamjesim slane lokume i da ih pravim po ovoj vrelini evo sam svau znoju, isto da sam ispod tusa izasla...pakao... ja se radujem toj kisi koju su najavili (valjda nece fuliti misa mu)
mm otisao po uputnice, rekoh mu i za ovu za porodiliste, nek on nju uzme ako moze, nek ja to imam...valjda nema neki rok trajanja
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 17:02:19
*pcelica*
Ne vjerujem da je plodova voda. Mislim da je ona sad fizioloska. Mozda je iscjedak, pojacani. Ja nekad moram dnevni ulozak staviti inace mi pocne curiti niz noge
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 17:06:26
LieToMe RR
IZVORNA PORUKA: *pcelica*
Ne vjerujem da je plodova voda. Mislim da je ona sad fizioloska. Mozda je iscjedak, pojacani. Ja nekad moram dnevni ulozak staviti inace mi pocne curiti niz noge
ma ne vjerujem ni ja ali ja znam sebe, ja bih otisla... ja sam par puta imala iscjedke ali nikad nije bilo u nekim kolicinama i nije bilo tecno vise je onako gusto... sad je zuto znam i od cega... ovo zuto je kod mene kriticno toliko toga iazadje tok dana ja jedno 4/5 dnevnih ulozaka promjenim a da ne kazem da mi sva gospoja bude zuta i to drecava jos veceras ja mislim i gotovo, mislim da je sinoc bila 5ta sreca rekao 6 krepala bih da moram svih 12
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 17:12:50
*pcelica*
ma ne vjerujem ni ja ali ja znam sebe, ja bih otisla... ja sam par puta imala iscjedke ali nikad nije bilo u nekim kolicinama i nije bilo tecno vise je onako gusto... sad je zuto znam i od cega... ovo zuto je kod mene kriticno toliko toga iazadje tok dana ja jedno 4/5 dnevnih ulozaka promjenim a da ne kazem da mi sva gospoja bude zuta i to drecava jos veceras ja mislim i gotovo, mislim da je sinoc bila 5ta sreca rekao 6 krepala bih da moram svih 12
Zaboravila sam napisati da za svaki slucaj i da bi bila mirna odes doktoru da pogleda. Razgovarala sam na telefon i pisala poruku plus malenoj plela pletenice ko u princeze Ane.
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 17:24:11
ziel
Ja nisam do sad imala tako obilan iscjedak, zato me ovo iznenadilo... al eto istusirala sam se pa da sacekam sa vidim hoce li jos biti, ako bude idem po uputnicu za UKC, sad ionako kasno, vecinom i privatni ginekolozi rade do 6... vidjecu jos malo...
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 18:33:17
amelaaaa
Ne znam koliko će ti značiti ali i meni se desilo par puta da imam takav iscjedak. Bukvalno prodje kroz dnevni uložak i ostavi mi vlažnu flekicu na gaćicama Međutim, prošlo je kao je i došlo. Nije bila plodna voda u pitanju, a pošto cijelu trudnoću imam problema sa sekretom, nije me pretjerano zabrinulo. Inače, što se tiče sekreta generalno, i gušćeg i rjeđeg, i bijelog i žućkastog, svi nalazi su mi bili dobri (sterilni), a vaginalete mi nisu pomogle. Uglavnom, nadam se da će i tebi proći bez komplikacija, i da se nećeš brinuti previše. :)
RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli 8.7.2015 18:36:40
ninuska
Zaboravila sam napisati da za svaki slucaj i da bi bila mirna odes doktoru da pogleda. Razgovarala sam na telefon i pisala poruku plus malenoj plela pletenice ko u princeze Ane.