RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (Puna verzija)

Forum >> [Trudnoća] >> Razgovori u očekivanju (djeteta)

Poruka

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:33:52)

Jutro drage moje, kako ste mi vi? Kod mene jutarnji ritual. Sinoc smo malo bolje spavali, ali smo bunovni nekakvi ustali. Valjda ova vrucina, sta znam...

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:39:00)

IZVORNA PORUKA: Carobno jutro

Jutro zene

Ustala i ja prije sedam. Vrucina bas. Svu noc mi je sve rastvoreno bilo. Evo sad ide kafica lagano. Ne bih danas nigdje u hodnju ali imam neku obavezu neodgodivu pa cu zacas otici to zavrsiti i nazad u jazbinu[sm=smiley36.gif] KLimu upalim u dnevnoj i rastvorim stan cijeli a ja se smjestim u soavacu koja je podaleko od dnevne i taman mi bude. Bunker pravi.

Ziel, nije ni vama lako sa tim poslom, mogu ti reci. Svakakvog svijeta ima. Ja kad sjedim kod svoje dr, vidim kako iz cista mira krene da se dere na sestru, ili zahtijeva nesto, nidje veze. A ima i finih ljudi, ovako ko ja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Sjede i cekaju, ljubazno[sm=jezicek.gif]

A sto se tice jucerasnji/sinosnje teme oko velicine pupe. MOj nije prevelik, taman je. Cak mi svijet govori da je i mali a mrva se smjestila poprijecno pa stvarno pupo ne izgleda da je veliki ali ona je u skladu sa sedmicama pa nek' govori ko sta hoce. Zivciralo me to dobro jedno vrijeme ali sad sta me briga. Ma svijetu je glavno pitanje, koliko si se udebljala, nije ti veliki pupo, ma sad ce on u osmom i devetom nakvasat i sta je[sm=smiley36.gif] Ja ko po komandi odgovaram, ako mi neko red pitanja promijeni, ja se ne uhavizam pa opet istim zamisljenim redom odgovaram[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Farah, fin ti je TSh[sm=bravo.gif] Moj je bio na pocetku ok 1,9. Pa u trudnoci skocio na 3,5. Zadnji je bio 2,5. Ali Zelija je zadovoljna, iako mi je povecavala terapiju u trudnoci. Da tebi ovaj bude sad dobar[sm=bravo.gif]

LTM, koliko ti je nizak bio TSh?

Jesu li se javljale Mala curica i Alman slucajno[sm=zmeden.gif] Kako su?

E takvi su najbolji [sm=smiley36.gif] Jos kod mene stvarno ok doktor, bas dobro radi, brzo i sve dobiju na vrijeme i recepte uvijek imaju, a znate kakvo je sad stanje, manjak recepata, covjek izvede neki trik i svi dobiju recepte i opet ima ovako nekih crnih ovci da kvare to sto je on sredio stanje u ambulanti... Ali sta ces, nismo svi isti... Uglavnom taj tip x je otisao, vratice se kasnije opet da primi injekciju [sm=hudicek1.gif] valja se opet s njim nositi.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:43:30)

IZVORNA PORUKA: ninuska

IZVORNA PORUKA: M.A.M.

Pa da u domu zdravlja se uzima,samo sto moras kod ginekologa,a ne kod dr opste prakse,pa mi nije bilo jasno sve uputnice uzimas kod dr opste prakse,a za bolnicu uputnicu kod ginekologa

Ja sam uputnicu uzimala od doktora opste prakse..to je bilo prije 4 godine. ..tu za bolnicu, a ove za kontrole mi nidu ni trebale mada mi je i tu znala popuniti

Ja pitah svoju dr za ovu uputnicu zadnji put i ona mi rece da ona daje tu veliku uputnicu

A, gdje ono ti vodis trudnocu? Mislim da ako ides u DZ tj. Neki od ogranaka Zavoda za materinstvo 9nda ti ginekolog i mora dati tu uputnicu. A, ja obje trudnoce sam vodila u Vojnoj bolnici. A mozda se nesto i promijenilo [sm=zmeden.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:44:21)

Pa da u domu zdravlja se uzima,samo sto moras kod ginekologa,a ne kod dr opste prakse,pa mi nije bilo jasno sve uputnice uzimas kod dr opste prakse,a za bolnicu uputnicu kod ginekologa

Ja sam uputnicu uzimala od doktora opste prakse..to je bilo prije 4 godine. ..tu za bolnicu, a ove za kontrole mi nidu ni trebale mada mi je i tu znala popuniti

Ja pitah svoju dr za ovu uputnicu zadnji put i ona mi rece da ona daje tu veliku uputnicu

A, gdje ono ti vodis trudnocu? Mislim da ako ides u DZ tj. Neki od ogranaka Zavoda za materinstvo 9nda ti ginekolog i mora dati tu uputnicu. A, ja obje trudnoce sam vodila u Vojnoj bolnici. A mozda se nesto i promijenilo [sm=zmeden.gif]

Ja vodim trudnocu na Jezeru, i opet mi dr opste prakse daje tu uputnicu[sm=smiley36.gif]

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:46:55)

IZVORNA PORUKA: ziel

Jutro zene

Ustala i ja prije sedam. Vrucina bas. Svu noc mi je sve rastvoreno bilo. Evo sad ide kafica lagano. Ne bih danas nigdje u hodnju ali imam neku obavezu neodgodivu pa cu zacas otici to zavrsiti i nazad u jazbinu[sm=smiley36.gif] KLimu upalim u dnevnoj i rastvorim stan cijeli a ja se smjestim u soavacu koja je podaleko od dnevne i taman mi bude. Bunker pravi.

Ziel, nije ni vama lako sa tim poslom, mogu ti reci. Svakakvog svijeta ima. Ja kad sjedim kod svoje dr, vidim kako iz cista mira krene da se dere na sestru, ili zahtijeva nesto, nidje veze. A ima i finih ljudi, ovako ko ja[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] Sjede i cekaju, ljubazno[sm=jezicek.gif]

A sto se tice jucerasnji/sinosnje teme oko velicine pupe. MOj nije prevelik, taman je. Cak mi svijet govori da je i mali a mrva se smjestila poprijecno pa stvarno pupo ne izgleda da je veliki ali ona je u skladu sa sedmicama pa nek' govori ko sta hoce. Zivciralo me to dobro jedno vrijeme ali sad sta me briga. Ma svijetu je glavno pitanje, koliko si se udebljala, nije ti veliki pupo, ma sad ce on u osmom i devetom nakvasat i sta je[sm=smiley36.gif] Ja ko po komandi odgovaram, ako mi neko red pitanja promijeni, ja se ne uhavizam pa opet istim zamisljenim redom odgovaram[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif]

Farah, fin ti je TSh[sm=bravo.gif] Moj je bio na pocetku ok 1,9. Pa u trudnoci skocio na 3,5. Zadnji je bio 2,5. Ali Zelija je zadovoljna, iako mi je povecavala terapiju u trudnoci. Da tebi ovaj bude sad dobar[sm=bravo.gif]

E takvi su najbolji [sm=smiley36.gif] Jos kod mene stvarno ok doktor, bas dobro radi, brzo i sve dobiju na vrijeme i recepte uvijek imaju, a znate kakvo je sad stanje, manjak recepata, covjek izvede neki trik i svi dobiju recepte i opet ima ovako nekih crnih ovci da kvare to sto je on sredio stanje u ambulanti... Ali sta ces, nismo svi isti... Uglavnom taj tip x je otisao, vratice se kasnije opet da primi injekciju [sm=hudicek1.gif] valja se opet s njim nositi.

Ja sam sasvim ok pacijent [sm=smiley36.gif]. Meni trebaju samo uputnice i recepti [sm=smiley36.gif]. A, prosli put nekakav bio u ordinaciji i zadrzao se...od kulina bana su pricali koliko je bio. Kod mene nema neke komunikacije. Samo vezano za "problem". A, imam drugaricu koja je tako sa dr raspredala o momcima tj kako je nekog upoznala, pa nesto krenulo po zlu [sm=smiley36.gif]. Ma haos

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:48:01)

Ja vodim trudnocu na Jezeru, i opet mi dr opste prakse daje tu uputnicu[sm=smiley36.gif]

Pa ja. Dobro sam rekla [sm=smiley36.gif]. I meni daje dr opce prakse...
nisam te shvatila odmah haha

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:48:35)

Trudnocu vodim na Jezeru,al eto moram kod ginekologa u dom z po uputnicu

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:50:20)

Trudnocu vodim na Jezeru,al eto moram kod ginekologa u dom z po uputnicu

Jah...koje ludilo, majko mila..a car9bno jutro ko i ti gore, a daje joj dr opce prakse. Provjeri ti to jos jednom

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:51:51)

Jucer trknula do CM-a, kad vidim zena gleda slatku bejbi rozu torbu za bebe, jos dode cickom priljepljena podloga za presvlacenje bebe, pitam koliko kosta, kad samo treba kupiti Sanosan kozmetike u vrijednosti od 20 KM. Cini mi se da mi rekose da je ova moja bila zadnja roza.

ninuska -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:55:52)

anita ima li u dr bojama? I koji cm?
Meni se unistila prosla torba. Imam neku fitness, pa mozda bih nju mogla iykoristiti [sm=zmeden.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 8:56:53)

Mozda grijesim, ali nesto mi ostalo da u Sarajevu odnedavno bas traze uputnicu za bolnicu od drzavnog ginekologa, prije valjda nije bilo precizirano.

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:00:32)

Ja sam bila u meni najblizem CM-u, u Merkuru na Otoci, znam da ima jos plavih, mislim da nema trece opcije :-) uh, da ne bude mjenjanja poslije danasnjeg pregleda...

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:04:03)

Jutro zene

Ziel, nije ni vama lako sa tim poslom, mogu ti reci. Svakakvog svijeta ima. Ja kad sjedim kod svoje dr, vidim kako iz cista mira krene da se dere na sestru, ili zahtijeva nesto, nidje veze. A ima i finih ljudi, ovako ko ja[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] Sjede i cekaju, ljubazno[sm=jezicek.gif]

A sto se tice jucerasnji/sinosnje teme oko velicine pupe. MOj nije prevelik, taman je. Cak mi svijet govori da je i mali a mrva se smjestila poprijecno pa stvarno pupo ne izgleda da je veliki ali ona je u skladu sa sedmicama pa nek' govori ko sta hoce. Zivciralo me to dobro jedno vrijeme ali sad sta me briga. Ma svijetu je glavno pitanje, koliko si se udebljala, nije ti veliki pupo, ma sad ce on u osmom i devetom nakvasat i sta je[sm=smiley36.gif] Ja ko po komandi odgovaram, ako mi neko red pitanja promijeni, ja se ne uhavizam pa opet istim zamisljenim redom odgovaram[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

heeejjj jutro draga
sad iskopah ovaj zadnji nalaz (poslije prve trudnoce tj u prvoj trudnoci mi bilo negdje 0,8 cini mi se ispod jedan uglavnom, bio bas nizak) sad ovaj zadnji (kad sam vec bila trudna) bio 2,1 Divke rekao da je ok, sredina.
tad ga radila i nisam vise  

LieToMe RR -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:10:46)

ja dok sam malenu nahranila, oprala sudje i jos malo po kuci raskrcila...vi se raspricale [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] ne moye covjek stvarno vise da vas pohvata
sto se tice uputnice sve uputnice za preglede davala mi doktorica porodicne medicine a onu uputnicu veliku A4 fortmata mm uzeo u domu zdravlja. e sad jel se sta promijenilo u yadnje 2,5 godine pojma nemam. reci cu mu da pita danas, ako je kod nje nek uzme odmah danas, valjda mi vise nece trebati.

sto se tice torbe mi smo uz kolica (koja smo pravo skupo platili) dobili i torbu koja moze da se nakaci na kolica (ima i drikere) uz nju dosla i podloga za presvlacenje. evo joj 2,5 godine stalno vukljamo torbu gdje god da idemo (pravo puno i stane u nju) ko nova je. bez boje (posto su i kolica i krevetic bile iste boje) tako da smo rahat. kad se beba rodi malenoj cemo kupiti neki veci ruksak da imamo stvari za nju nositi u tome (vazda se vukljaju neke igracke, dekica, grickalice, voda... ) a bebi ce ostati ova od kolica.

odoh prostrijeti ves, taman mi masina zavrsila i da malenoj pustim choo choo express [image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image][image]http://www.ringeraja.ba/forum/smileys/smiley36.gif[/image] 

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:18:18)

IZVORNA PORUKA: LieToMe

Jutro zene

Ziel, nije ni vama lako sa tim poslom, mogu ti reci. Svakakvog svijeta ima. Ja kad sjedim kod svoje dr, vidim kako iz cista mira krene da se dere na sestru, ili zahtijeva nesto, nidje veze. A ima i finih ljudi, ovako ko ja[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif] Sjede i cekaju, ljubazno[sm=jezicek.gif]

A sto se tice jucerasnji/sinosnje teme oko velicine pupe. MOj nije prevelik, taman je. Cak mi svijet govori da je i mali a mrva se smjestila poprijecno pa stvarno pupo ne izgleda da je veliki ali ona je u skladu sa sedmicama pa nek' govori ko sta hoce. Zivciralo me to dobro jedno vrijeme ali sad sta me briga. Ma svijetu je glavno pitanje, koliko si se udebljala, nije ti veliki pupo, ma sad ce on u osmom i devetom nakvasat i sta je[sm=smiley36.gif] Ja ko po komandi odgovaram, ako mi neko red pitanja promijeni, ja se ne uhavizam pa opet istim zamisljenim redom odgovaram[sm=jezicek.gif] [sm=jezicek.gif]

heeejjj jutro draga
sad iskopah ovaj zadnji nalaz (poslije prve trudnoce tj u prvoj trudnoci mi bilo negdje 0,8 cini mi se ispod jedan uglavnom, bio bas nizak) sad ovaj zadnji (kad sam vec bila trudna) bio 2,1 Divke rekao da je ok, sredina.
tad ga radila i nisam vise  

Taj prvi od 0,8 jeste, umal' nisi otisla u hipertireozu[sm=smiley1.gif] A taj drugi odlican, sto bi moja dr rekla mashala za trudnicu presladak TSH[sm=smiley36.gif]. Kad se smanji TSH, mozes prepoznati, imas simptome, lupanje srca i tako to[sm=smiley1.gif]

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:30:39)

Pojedoh vocni jogurt,beba se rasplesala,kad me mlatnu u rebra sve mi prodrma od stomaka do sisa ,prvi put me danas udarila da me zabolilo [sm=smiley36.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:36:24)

Pojedoh vocni jogurt,beba se rasplesala,kad me mlatnu u rebra sve mi prodrma od stomaka do sisa ,prvi put me danas udarila da me zabolilo [sm=smiley36.gif]

[sm=muca.gif][sm=love.gif]

pandica -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:37:45)

[sm=smiley27.gif]

[sm=zz_inlove.gif][sm=smiley27.gif][sm=zz_inlove.gif][sm=smiley27.gif] Najvolim te bolove [sm=smiley1.gif]

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:50:35)

Ja citam negdje na netu kao da pratimo pokrete bebe, da ce najvjerovatnije nas tim tempom buditi i kada se rodi [sm=smiley36.gif]
Ja za sad osjetim ujutro, u toku dana nekoliko puta i navecer kad vec i ja legnem da spavam, ali ne traju dugo... Jos sitna bebara...

M.A.M. -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:58:12)

Ja citam negdje na netu kao da pratimo pokrete bebe, da ce najvjerovatnije nas tim tempom buditi i kada se rodi [sm=smiley36.gif]
Ja za sad osjetim ujutro, u toku dana nekoliko puta i navecer kad vec i ja legnem da spavam, ali ne traju dugo... Jos sitna bebara...

Tako je i kod mene bilo,tim tempom se javljala,a sada skoro pa po citav dan osjetim,malo se kao popodne umiri,al opet javlja se konstantno,ubija sa protezanjem [sm=smiley1.gif]

Carobno jutro -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 9:58:57)

Jadan mi majka, moja plese po svu noc, ali bukvalno..umiri se ujutro pa opet krene popodne[sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 10:01:22)

Ziel pošto si mi ti nekako najbliža po sedmicama[sm=smiley1.gif] pa se ravnam po tebi [sm=jezicek.gif], reci mi ti pokreti jesu li jaki ili blagi onako baš nježni. Ja sam juće po dnu stomaka osjetilamalo golicanje dva puta u toku dana pa nisam sigurna da li je to to? Ja sam očekivala malo jaće udarce [sm=smiley36.gif]

*nur* -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 10:02:20)

Jadan mi majka, moja plese po svu noc, ali bukvalno..umiri se ujutro pa opet krene popodne[sm=smiley36.gif]

[sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif][sm=jezicek.gif] baš me nasmija ženo, uf

ziel -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 10:08:26)

IZVORNA PORUKA: *nur*

Ziel pošto si mi ti nekako najbliža po sedmicama[sm=smiley1.gif] pa se ravnam po tebi [sm=jezicek.gif], reci mi ti pokreti jesu li jaki ili blagi onako baš nježni. Ja sam juće po dnu stomaka osjetilamalo golicanje dva puta u toku dana pa nisam sigurna da li je to to? Ja sam očekivala malo jaće udarce [sm=smiley36.gif]

Ja mislim da je to sto si osjetila bebica te boksirala [sm=bravo.gif] Tako sam i ja osjetila isto prvi put 2x udarila, ali njezno, pa onda nakon 3 dana opet , pa onda nakon 2-3 dana pocela svaki dan osjecati, ni sad nisu jaki, samo golicanje po dnu stomaka, ispod pupka, nisam jos ni najednom mjestu osjetila osim tu... Sad vec traju pokreti nekad po 10-15 min. pomalo udara... Jucer mm stavio ruku da proba osjetiti, i bas kad je udarilo on kaze JEL SAD NESTO SAM OSJETIO i odmaknu se kaze JOJ STRAH ME [sm=jezicek.gif]

anitaa -> RE: Razgovori u ocekivanju beba-Juli (8.7.2015 10:11:48)

Carobno no sikiriki, mijenja to kod beba, a i njima vruce :-)...moja se budila kao svicarski sat do zadnjih mjesec i po pred porod, e onda je bilo ludo i nezaboravno, ja kontam stalno ce tako, ali jok, valjda potrefili bas tad 7 i pocetak 8. mjeseca, paklene vrucine, poslije nas razmazila sto se toga tice, spavala kao mali covjek :-)

Stranica: <<   < Prethodna stranica  26 27 [28] 29 30   Sljedeća stranica >   >>