aida. -> RE: Bebe 2009/2010 (18.6.2010 14:28:06)
|
IZVORNA PORUKA: idacha e, da pitam sve mamice koje imaju deckice jedno pitanjce.. malko sam u dilemi.. kako vi ''odrzavate'' kitice kod vasim momaka?! ja sam negdje citala da se ne smije (bar u pocetku) navlaciti kozica i cistiti, jer bi moglo doci do iritacije i povreda.. mada, mi kada smo bili na kontroli, pedijatrica mu je navukla kozicu i rekla da bas ima dosta kozice.. mm i ja smo rekli da i onako planiramo, aBd, da ga osunetimo za 2-3 mjeseca, a ona je rekla da je neophodno bas zbog toliko kozice.. medjutim, tu istu noc kada sam ga kupala, primjetila sam na vrhu kitice malo krvi ispod kozice, a to se do sutra smirilo... e, sada ne znam da li bih ja trebala nekada navlaciti kozicu i cistiti.. malo me je strah, iskreno, ali opet ne bih da navuce neku infekciju ili bakterije, ne daj Boze.. bas me pocahontas podsjeti na tu dilemu... mi cemo u ponedjeljak 2 mjeseca imati.. Lokacija:Forum > [Beba] > Roditeljski razgovori > RE: Bebe 2009/2010 idacha meni su rekli kad sam izlazila iz porodilista, kad ga je babica oblacila da moramo navlaciti kozicu do sunecenja i ako je beba napredna da je bolje da se beba prije osuneti... ma ja bih ti preporucila sto prije, pogotovo ako si primjetila malo krvi... nije to nista opasno, ali sta ja znam...jest da je tesko...ali vjeruj, poslije si rahat skroz... pusek..
|
|
|
|