Anoniman -> RE: Bebe 2009 (19.8.2009 7:51:07)
|
Ex Yu, moja malena je skoro do trećeg mjeseca i dojila i pila HIPP1, a onda je prestala dojiti. Nisam joj ništa drugo davala dok nije napunila 6 mjeseci, ni vodu ni sokiće ni čajeve. Smatrala sam da nema potrebe. (U prva dva mjeseca smo par puta pokušali da joj damo malo kamilice, zbog grčeva, ali nije htjela. Također, dok smo bili na moru, pokušavala sam joj dati i vode, da ne dehidrira, ali ni to nije htjela.) Neka djeca pokažu interes za drugu hranu i prije navršenog šestog mjeseca, dok moja malena nije. No, sad, kako smo postepeno uveli rižolino, mrkvicu, tikvicu, krušku i jabuku, ona uživa... čim sažvaće jedan "zalogaj" već su usta otvorena i spremna za novi (pravo je smješna dok čeka otvorenih usta). Ti odluči kad početi sa dohranom, prateći njegov interes za hranu. Mene su neke žene (čitaj: sveki i njena raja) ubjeđivale da počnem sa dohranom i ranije, kao da se mala što ranije navikava na nove okuse... Mislim da za to nema potrebe! Evo, moja Esma papa k'o velika i dosad nije ništa izbacila iz usta!
|
|
|
|